Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 2 martie 2014

Dupa 25 de ani. Momentul adevarului

Dincolo de minciunile politicienilor si de certurile intelectualilor , Romania ( cu cetatenii ei cu tot ) , se afla intr-o situatie de-a dreptul  tragica. Daca tragem linie si adunam, bilantul social al  unui sfert de secol irosit deja este unul cinic in care singura certitudine absoluta este aceea ca in Romania au murit oameni si ca in aceasta tara vor exista in continuare crime fara criminali :


Parchetul General nu a respectat promisiunea făcută CEDO de a stabili IMPLICAREA DECIDENŢILOR POLITICI în Revoluţia din '89. Dosarul, mutat din nou la Parchetul Militar "

http://www.gandul.info/stiri/parchetul-general-nu-a-respectat-promisiunea-facuta-cedo-de-a-stabili-implicarea-decidentilor-politici-in-revolutia-din-89-dosarul-mutat-din-nou-la-parchetul-militar-12167692


Mai mult decat atat, daca definim o societate  prin calitatea educatiei si standardul de viata al cetatenilor ei, in aceasta nefericita tara au fost tradate si sperantele cetatenilor ei , si asteptarile Europei din care face parte :





Educatia 



Dacă le vorbeşti oamenilor despre coduri etice, îşi fac cruce

Prof. Valentin Mureşan, director al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată,Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti (adev.ro/muvik1)



"O singura universitate din Romania a ajuns in top 200 al celor mai bune specializari din lume, potrivit Clasamentului International al Universitatilor pe Specializari - QS World University Rankings by Subject 2014. Este vorba despre Universitatea de Vest din Timisoara, care performeaza in specializarea Limbi Moderne. Clasamentul pe anul acesta include primele 200 de universitati din lume in functie de 30 de specializari, printre care Computer Science, Medicina, Drept, Filosofie si Astronomie. Ungaria are 5 universitati in top 200, Polonia - 3 universitati, iar Rusia are 2. "



                

inchide




















































                                                            Foto: topuniversities.com

Standardul de viata 

" Better Life Index ,   este o cercetare care conţine 11 categorii de clasificare. La nivelul Uniunii Europene, preocupările sunt evidente pentru calitatea vieţii. Standardul de viaţă din România ne plasează pe ultima poziţie în clasamentul ţărilor UE, alături de Bulgaria, spun indicatorii statistici. De asemenea, riscul sărăciei este de 41% în România, la fel ca în Bulgaria, echivalentul cu clasarea pe ultimele poziţii în rândul statelor-membre."







http://cursdeguvernare.ro/romania-coboara-pe-ultimul-loc-in-clasamentul-bunastarii-tarilor-ue-consumul-individual-efectiv-masura-a-nivelului-de-trai.html


Niciun comentariu: