Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 29 august 2014

Tratat despre lucrul prost facut sau despre traseismul politic de partid si de stat


Acum mai bine de  3 decenii , Tadeus Kotarbinski   a avut excelenta idee de a scrie un foarte interesant "Tratat  despre lucrul bine facut" ( publicat  la noi prin anii `80, si republicat in 2013)  din care a rezultat o carte de referinta despre lipsa cronica de logica din sistemele comuniste , aratand tuturor celor care voiau si puteau sa inteleaga , cat de prost se faceau lucrurile in tara lui si in intreg sistemul comunist de atunci. Prin reducere la absurd, un proiect simetric ar fi fost un virtual "Tratat despre lucrul prost facut" , dar acesta parea o gluma si probabil ca acel autor nu si-a imaginat ca ar putea fi scris vreodata.
Din nefericire, viata bate filmul si acest ultim tratat a fost scris in mod sistematic exact de catre oficialitatile in exercitiu de la noi care au pus in practica,  inainte de a fi fost consemnat oficial intr-o carte, un scenariu SF care transforma , in mod sfidator si garantat,  oamenii politici in spectre si cetatenii votanti in zombi deoarece acestia din urma nu stiu niciodata cu cine si pe cine au votat de fapt , si cu atat mai mult ce se va alege din votul lor.
Altfel spus, in societatea noastra ploua sistemic de peste 25 de ani cu acte oficiale si stiri de tip SF care , bineinteles , fara patentul lui Kotarbinski , scriu contrariul tratatului sau prin mentalitatea de buncar ( mai exact de tip securist ) prin care este guvernata aceasta tara.
Citim recent in presa noastra despre ..."exceptiile de la regula valabile fix 45 de zile" ( recordul absolut si nesimtit este detinut totusi de mai vechea si celebra ordonanta de urgenta privind bancruta frauduloasa , ordonanta valabila fix o zi ! ), exceptii  care acum permit legal primarilor sa treaca gratios  de la un partid la altul ( probabil pe melodia din "Lacul lebedelor") dar bineinteles  fara sa-si piarda mandatul ,  si despre reactia occidentalilor  la asemenea aberatii politico-administrative clocite in laboratoarele de tip securist de la noi care si dupa un sfert de secol au suficienti carbuni cat sa mentina in mod constant ceaţa din ochii si mintea romanilor :



Guvernul a votat astăzi ordonanţa de urgenţă iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea care le permite aleşilor locali ca timp de 45 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul (s.n.). Liderii PNL şi PDL au organizat, în această dimineaţă, un miting în faţa Palatului Victoria prin care au atras atenţia asupra faptului că prin această ordonanţă de urgenţă PSD încearcă să fraudeze alegerile din noiembrie.

Apatia societatii romanesti fiind deja cunoscuta , reactia externa este una imediata si foarte elocventa :


Ambasada SUA: “Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate.”
Ambasada Marii Britanii: ”Legislația privind statutul aleșilor locali este o chestiune internă a României. Cu toate acestea, așa cum am spus în numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciază că modificările legislative intră în competența parlamentului ales democratic. Ordonanțele de urgență trebuie folosite pe cât de rar posibil, așa cum prevede Constituția României.”
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București: “Nu comentăm decizii de politică internă luate de un stat membru. În ce privește metoda folosită, noi ne-am exprimat în rapoartele MCV (cel mai recent, în ianuarie 2014) asupra riscului de a afecta calitatea actului legislativ prin recurgerea la OU, afectând astfel principiul transparentei“.
Sursa : http://www.contributors.ro/editorial/victor-ponta-primul-semn-al-panicii/

Niciun comentariu: