" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
luni, 4 august 2014
O initiativa europeana
Semnalez tuturor celor interesati o initiativa de tip european. Claudia Postelnicescu , o tanara si talentata publicista *) care reprezinta noul val de publicisti cu formatie europeana , a deschis pentru platforma LaPunkt :
"o serie de interviuri cu persoane publice, intelectuali, artiști, oameni care considerăm că au ceva de spus în spațiul public despre teme esențiale și dezbateri contemporane. Adiacent, scopul interviurilor este și acela de a-i cunoaște mai bine, dincolo de persoana lor publică, pe cei intervievați. "
Seria a fost deschisa de un interviu cu regizorul Andrei Serban, o personalitate artistica exceptionala pe care si-ar dori-o orice tara din lume , dar si o constiinta intelectuala care poate fi un reper pentru liderii de opinie de la noi.
Ultimul interviu de referinta si in acelasi timp deconcertant este cu scriitorul si psihiatrul Ion Vianu si a fost precedat de un interviu cu publicistul Dragos Paul Aligica , un reprezentant al noului val de publicisti dar si promotorul celui mai agresiv stil de comunicare din spatiul public de la noi bazat pe atacul la persoana si etichetarea cititorilor, comentatorilor si grupurilor sociale.
Prin seria de interviuri care a inceput deja , tanara autoare pune la grea incercare sistemul traditional de valori al societatii romanestei ( sistem total diferit de sistemul de valori comunist ) dar si marele public care este obligat sa discearna singur prin oferirea unei panorame unice a sistemelor de valori concurente promovate de liderii de opinie si vectorii existenti in spatiul nostru cultural.
Este o initiativa unica deoarece ofera tuturor celor interesati posibilitatea intelegerii mutatiilor valorice majore care au loc in mod tacit in societatea romanesca , respectiv configurarea unui nou si surprinzator sistem de valori care in unele privinte este total diferit de cel declarat in mod formal si de promisiunile oficiale facute in interiorul , dar si in exteriorul tarii, sistem de valori fata de care societatea civila si cetatenii au si dreptul si posibilitatea sa se pozitioneze .
*)Claudia PostelnicescuAvocată, publicistă. Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, cu un master în relații internaționale la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București și un master în studii europene și globalizare la Universitatea din Birmingham, UK. Activează ca avocat independent din 2009, specializat în litigii de drept privat, drept european și drepturile omului și susține drepturile femeilor. Este interesată de teme legate de identitatea europeană. A colaborat de-a lungul timpului cu Observator Cultural, Contributors, România Liberă, Vivid.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu