" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
sâmbătă, 18 octombrie 2014
Eterna umbra a Securitatii si candidatii la presedintia Romaniei
Opiniile candidatului acuzat de legaturi cu fosta Securitate despre modul in care se putea face un doctorat in strainatate in Romania anilor `60 sunt extrem interesante :
Rep: Va rog sa-mi satisfaceti o curiozitate de om mult mai tanar. Cum putea cineva in anii 60 sa faca facultate la Geneva, ca dvs, fara aprobare din partea Securitatii? Din ce am citit, nu se prea putea face asta.
TM: Foarte simplu. Am avut nevoie ca sa plec la studii in strainatate de o singura aprobare. Aprobarea sectiei relatii externe a CC a PCR pentru ca nu eram membru de partid. Aceasta aprobare mi-a fost data si nimeni nu mi-a cerut niciodata o alta aprobare.
Rep: Deci nu ati avut aprobarea Securitatii? Se putea pleca la studii in afara asa, la Geneva, oricine?
TM: Au plecat foarte multi, daca aveti impresia ca eu sunt singurul..
Rep: Din generatia dvs cine a mai facut studii afara, din ce va amintiti?
TM: Cum sa spun, cei care au fost cu mine la insitut. Dar au fost sute de oameni in strainatate la studii. Eu am fost nu la studii la facultate, la studii doctorale. Deci am facut un doctorat, nu era vorba de facultate. Au fost sute daca nu mii de oameni ( s.n.) Ganditi-va ca anii 60' au reprezentat in Romania o perioada de deschidere. Am fost la doctorat impreuna cu ... Nu vreau sa invoc ca dupa aceea ma trezesc cu cine stie ce... Dar pot sa va dau un singur exemplu. Am fost cu actualul Patriarh in aceeasi perioada (Patriarhul Daniel -n.n. ), dansul facea doctorat in teologie, eu faceam in studii sociale si politice.
Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18324961-spune-melescanu-azi-despre-acuzatia-adusa-2005-fost-ofiter-acoperit-cum-plecau-romanii-studii-anii-60-cum-ajuns-coleg-doctorat-geneva-patriarhul-daniel.htm
Aceste opinii au declansat reactii foarte virulente , dar in acelasi timp pline de umor, din partea cititorilor Hotnews :
Comentarii
vezi: http://www.telegrafonline.ro/1220302800/articol/63711/melescanu_vrea_sa_inlocuiasca_taburile_din_armata.html
Epic fail =)))
sunt ferm convins ca prin anii 60 fiind asa mare dezghetzu puteai sa si depui acte de emigrare in state sau canada si nici nu iti trebuia vreo aprobare ca doar era dezghetata treaba...
la fel de convins sunt si de fatpul ca nu a avut nici o treaba cu securitatea, ca astia dupa 89 l-au pus sefu serviciilor secrete tot la fel dupa ce a facut o cerere la dezghetzu respectiv
Nu exista nu stiu ce documente...
Il cred pe Mircea Raceanu si nu pe Melescanu... Si aici o mica analiza:
http://adevarul.ro/news/politica/conexiuni-melescanu-ponta-tatulici-georgescu-calota-1_543e95d80d133766a8f68965/index.html
Ca pe arhiva SRI n-a pus mina vreo fundatie Gauck. Si nici Romania n-a fost luata ca Germania democrata de cea federala.
Dar azi, Revolutia, perioada comunista, razboaiele mondiale si cele dacice sunt la aceeasi distanta in timp pentru foarte multi.
Cum poate spune individu' ca in acea perioada "sute - poate mii - de persoane" care faceau studii in strainatate? sa nu confundam studiile in Rusia cu cele la Geneva.
In plus, sa nu uitam ca puscariile erau inca pline cu detinuti politici - numai atunci a inceput sa se schimbe orientarea, dar niciodata nu s-au trimis tineri la studii in vest, decat daca erau "de-ai nostri".
Ma tem ca omu' si-a pus mana pe chelie cand ne-a amintit de Caraiman, care a lucrat - asa cum se spune de catre cunoscatori - pentru KGB, sub acoperirea de spion roman.
Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati...
Dar imi place ca fiind decrepit scapa secrete fara sa-si dea seama. Si da in vileag si alti securisti. Deocamdata ni l-a dezvaluit pe Excesiv de Fericitul Daniel.
Hai tataie, mai vino si mai scapa si alte informatii
" clasificate '.