Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 31 octombrie 2014

Impotriva curentului. Singură impotriva tuturor







"...mâinile lui vor fi asupra tuturor şi mâinile tuturor asupra lui, dar el va sta dârz în faţa tuturor fraţilor lui"
Geneza, 16,12



Dupa 25 de ani romanii se afla din nou in fata unei alegeri cruciale atunci cand trebuie sa-si aleaga presedintele care poate continua ( sau poate stopa) reformarea justitiei si democratizarea tarii . 
Din multitudinea de candidati SF ,  o singura persoana se distinge net de modelul standard al politicianului roman , este atasata fara rezerve  valorilor democratice si europene si se distinge prin naturalete, simplitate si , pana in prezent cel putin *) , o ruta sociala fara pete albe . 

Monica Macovei , creatoarea DNA, este un parlamentar european si fost ministru al justitiei care a cerut de mai multe ori redeschiderea dosarului Cristian Panait ( http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/04/25/am-cerut-de-foarte-multe-ori-deschiderea-dosarului-panait-in-orice-moment-este-oportuna-redeschiderea-unui-dosar-in-care-a-murit-un-om/fiind singurul candidat prezidential care a semnat Apelul adresat Primului Ministru de catre fiul disidentului Gheorghe Ursu ( http://www.revista22.ro/articol-48905_3.html ).


Nu are aplombul , rezistenta , energia psihica si acel "self-confidence" al presedintelui Traian Basescu , nici celebrul aer provocator al Elenei Udrea , dimpotriva. Are in schimb toate ezitarile, inhibitiile , stangaciile si complexele unui intelectual "sovaielnic", sincer si responsabil , dar care crede cu tarie in valorile moralitatii si normalitatii sociale de care avem atata nevoie  :










Acest lucru ii este reprosat exact de catre cei care ar trebui sa o apere : 




                                                                                                   
Mircea M spune:                                                                             

http://www.evz.ro/momentul-bizar-in-care-monica-macovei-produce-efectul-toxic-al-defunctului-usl.html
Dar acest moment? Nu ca B1 ar fi nu stiu ce “echidistant”, dar dupa ce intarzie 10 minute (!!!) te mai si plangi ca …
“Mi-a fost jenă să-i spun că nu e normal ca un invitat să vrea să-i facă ordine moderatorului în teme și că e deplasat să reacționeze astfel după o emisiune în fața unor jurnaliști.
Pur și simplu îmi părea că nu aude cuvintele, fiind captivă a emoției negative pe care și-a generat-o singură în pauza publicitară electorală. Aveam în față un om mult prea instabil și irațional pentru poziția în care se afla, în fața unor jurnaliști.”
Asta nu prea seamana a normalitate…sa fie oboseala, nervii?
A gresit, poate ca ar trebui sa recunoasca, in plus sa-si tempereze fanii…aici i-a luat “fata” Iohannis, care a recunoscut ca a gresrit cand cu “ghinionul”.
Ati auzit-o vreodata pe dna Macovei recunoscand ca a gresit? Eu nu, de obicei merge cu explicatiile pana in panzele albe, si asta nu-mi place. Imi pare rau, cateva lucruri incepusera sa-mi placa, inlocuirea orei de religie, statul minimal etc, dar fixatiile aste ma omoara.
In plus omite si D-sa, ca mai toti candidatii, sa dezvolte subiectul ruralului…asa ca eu zic pas.
Iohannis are bubele lui, Macovei e “instabila” si fixista…restul chiar nu merita bagati in seama, mincinosi, incompetenti si cu ifose. Asta e, parca suntem blestemati…
Sursa : http://www.contributors.ro/reactie-rapida/normalitatea-monicai-macovei-dansand-tango-cu-radu-moraru/


Cu cine se lupta de fapt Monica Macovei ? In cutia postala am primit un  pliant simbolic cu  trei cavaleri  ai Apocalipsului politic, social si moral in care ar putea fi azvarlita Romania inca o data printr-un vot tip 1990 : 






Trei cavaleri ai Apocalipsului 



In mod simbolic, si intr-o societate-horror , plagiatorii, ofiterii acoperiti, amatorii de permise auto false , amatorii majori de minore, etc.,etc., si-ar putea da mana peste ţară si peste capul cetatenilor, inca o data si definitiv.  In mod real , si intr-o societate normala , speram ca asa ceva nu va fi posibil.

Pe de alta parte, in tara mesterului Manole in care tot ceea ce incercam sa construim seara se darama a doua zi, istoria se repeta mereu. 

Aceste alegeri sunt la fel de triste , disperate,  si tragice ca cele din anii `90  pentru ca ne aflam exact in acelasi punct de inflexiune a istoriei in care parintii de ieri , si acum de azi , hotarasc de fapt viitorul copiilor lor.
Dupa 25 de ani in care starea de parabioza a societatii in care traim ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/02/starea-de-parabioza-societatii-romanesti.html )  s-a accentuat pana la limita patologicului , chiar daca am castiga pariul cu istoria  , am mai avea nevoie de cel putin tot atatia ani ca sa ne revenim ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2012/07/ciclul-istoric-si-timpul-individual.html ) .
De aceea, pentru orice cetatean responsabil si in societatea in care traim acum (http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/10/societatea-diversiunii-generalizate.html ), Monica Macovei ramane singurul candidat la presedintia Romaniei care, prin faptele si initiativele sale anterioare , poate garanta mentinerea Romaniei pe orbita normalitatii sociale, democratice si europene.
Cei care mai cred inca in democratie si in valorile culturii romanesti si europene , vor afla curand daca mai au loc in aceasta societate,  sau daca se vor intalni peste alti 25 de ani. 
Mane, tekel, fares.







Nota

*) In toti acesti ani , singurul lucru negativ pe care l-am auzit despre Monica Macovei a fost afirmatia verbala ( neverificabila ) a unor fosti angajati ai CNSAS care au insinuat ca Renate Weber si Monica Macovei sunt fiicele unor maiori de Securitate.



Foto : http://www.cuvantul-ortodox.ro/

Niciun comentariu: