Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 8 octombrie 2014

Anormalitatea sociala si lipsa de reactie a cetatenilor


Comentariul de mai jos a fost postat la un articol aparut pe Contributors.ro :



Laura Stefan - Microsoft, coruptia nemuritoare si parlamentul



Felicitari pentru acest articol si pentru acest diagnostic politic, social si moral scris in logica gandirii europene si democratice normale , articol care pune degetul pe rana :

” Într-o țară normală, scandalul Microsoft ar fi scos oamenii în stradă. Într-o țară normală, parlamentul n-ar fi îndrăznit să plece în vacanță pentru a bloca investigațiile procurorilor împotriva foștilor miniștri acum parlamentari. Într-o țară normală, disprețul arătat de politicieni cetățenilor s-ar traduce prin procente bune pierdute la vot – procente care, cel puțin în alegerile prezidențiale, contează enorm. Din păcate, România nu este o țară normală și noi avem fiecare în parte o vină în această chestiune.”” Lipsa de reacție a cetățenilor (1) hrănește tendința politicienilor de a abuza de puterile pe care le au, de a se așeza deasupra legii.”(2)

Pe de alta parte , si in mod natural, cauza ranii ( 1) nu este explicata in context pentru simplul motiv ca aceasta sarcina cade in sarcina unor instante non-juridice. De fapt , lipsa de constiinta morala, profesionala si deontologica a acestor instante non-juridice este cea care a generat consecinte sociale imense pentru un sfert de secol (2).
In sfarsit , am o rezerva serioasa fata de urmatoarele afirmatii ale dvs :


"România este ceea ce aleg să fie oamenii care merg la vot și își aleg reprezentanții (a). Iar dacă aleșii decid că direcția trebuie să se schimbe înspre China și Rusia, nimeni nu ne poate proteja cu forța de noi înșine (b)."

(a) Nu cred ca poate fi democratie reala atunci cand oamenii trebuie sa aleaga “democratic” intre… lupi, hiene si caini , sau intre indivizi care isi schimba doctrinele , mastile, uniformele sau chipiurile exact cum isi schimba militarii ciorapii.
(b) Alegerea pe care o fac sefii in numele subalternilor nu este a subalternilor ci a sefilor.
Nu ne ramane decat sa speram ca tinerele constiinte rasarite timp de un sfert de secol in Romania vor fi solidare cel putin atunci cand este vorba de fapt de viitorul lor.

Niciun comentariu: