Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 4 decembrie 2014

Antinomiile politicii romanesti si refacerea spatiului moral


Recentele alegeri au pus in discutie modul in care in care se va face politica la noi , o posibila igienizare a spatiului public si o posibila  refacere a spatiului moral. Din acest punct de vedere actorii sociali au un drum foarte lung de parcurs. 
Exemplele punctuale de mai jos arata distanta la care se afla acestia in raport cu respectarea unor principii morale declarate formal , dar incalcate sistematic : 


Cariera politică a Monei Muscă, care se bucura de o mare popularitate după instalarea Guvernului Tăriceanu, în care ocupa portofoliul Culturii, a fost curmată prin verdictul CNSAS din 2006. Tot atunci, a fost exclusă din PNL.Unul dintre cei care a pledat vehement pentru excluderea ei, pe motiv de colaborare cu Securitatea a fost Crin Antonescu. La câţiva ani distanţă, devenit preşedinte PNL, acelaşi Antonescu făcea alianţă cu Dan Voiculescu, care are decizie definitivă de colaborare cu securitatea. 
http://www.evz.ro/mona-musca-revine-dupa-sapte-ani-de-tacere-ce-s-a-intamplat-la-alegerile-acestea-a-fost-fantastic.html 

Premierul Victor Ponta a susţinut, pe 7 iulie, la B1 TV, că Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou:
 "Mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu”. 
"Minte!", a declarat Adrian Sârbu ca răspuns la afirmaţia lui Victor Ponta.
 adev.ro/ng247z

 Marea provocare este daca in spatiul public va fi promovat de aici inainte un alt mod de a face politica si un alt tip de comportament social .
Aici  votantii lui Klaus Johannis care a uluit si politicienii si cetatenii cu acel memorabil :  "Decat sa fiu marlan, mai bine pierd !" si toti cetatenii onesti care inteleg necesitatea unei schimbari profunde in societatea romaneasca , pot avea un cuvant greu de spus prin presiunile pe care le pot exercita asupra politicienilor , vectorilor de opinie si asupra manipulatorilor profesionisti din mass-media de la noi.

Niciun comentariu: