Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

sâmbătă, 27 octombrie 2018

Decivilizarea si dezumanizarea societatii romanesti prin resetarea statului de drept si a sistemului de valori romanesti si europene" Eliminati coruptii, redati puterea inapoi populatiei si schimbati situatia aici, in Romania "
" ( Romania ) Este o ţară foarte, foarte frumoasă şi cred că face parte dintr-un viitor al Europei pentru că aveţi locuri fantastice peste tot în România şi  dacă oameni ar înceta să mai arunce „gunoi” în stradă, sau pe fereastra maşinii, am avea un viitor bun."


Pentru a intelege pe deplin situatia catastrofala in care se afla societatea romaneasca trebuie sa facem  un pas inapoi in trecutul Europei. Theodor Adorno a definit in celebra sa carte " The Authorian Personality " (1950) drept baza a fascismului ( respectiv bolsevismului ,  ambele nu sunt decat o alta faţă a aceleiasi monede ) ,  " funcţionarul manipulant", respectiv un fanatic al ordinelor care cu aceeasi eficienţă diseca o broasca ( la limita , omoara un om !) sau demonteaza un ceas, dar care intre cele doua actiuni nu face nici o diferenta pentru ca pur si simplu este incapabil sa o simta ( tortionarii din SS , Gestapo,etc.  ca si tortionarii bolsevici au avut exact aceeasi natura ) .
Pentru acesti indivizi incapabili de empatie care " n-au nici mama, n-au nici tata"  si pentru care " scopul scuza mijloacele" (Niccolò Machiavelli ) ,  statul de drept , normele legale si civice, etc.  sunt un fel de mofturi care le afecteaza interesele cum declara cinic la televizor un fost ofiter de Securitate ajuns diplomat ( " Legea este ca o bariera. Leii sar peste ea, cateii trec pe dedesupt , iar boii (s.n.)se opresc in ea !" ) deoarece sunt construiti " a rebours" in raport cu morala si normalitatea civilizata si europeana .
Scala de valori a acestor indivizi pentru care condamnarea penala este o mandrie este una bulversanta in raport cu valorile statului de drept si pur si simplu de neimaginat intr-o democratie europeana cu traditie :

Rezultatul este o lupta pe viata si pe moarte intre statul de drept si statul penal(ilor) respectiv o starea de parabioza la nivelul intregii societati pentru ca o societate in care unii condamnati penal pot ramane cu cele mai inalte distinctii ( https://www.gandul.info/stiri/lista-celor-11-condamnati-penal-care-raman-cu-cele-mai-inalte-distinctii-din-romania-presedintele-nu-poate-fi-obligat-sa-retraga-o-decoratie-10978067 ) nu mai este o societate normala si morala :
Generarea starii de parabioza , rasturnarea sistemului de valori si confuzia morala din societatea romaneasca

Aici am ajuns, respectiv in punctul in care indivizi fara scrupule si afectati de   "moral insanity" au ajuns sa decida soarta unei natiuni. Acesti indivizi care au luat cu asalt toate institutiile statului de drept sunt angajati intr-un conflict pe viata si pe moarte cu o mana de oameni care au o alta natura , structura si o altfel de aderenta la sistemele de valori morale si culturale ale societatii romanesti si ale Europei civilizate pe care le-au asimilat si internalizat.
Diferenta ireconciliabila intre cele doua tipuri de atitudini este vizibila pentru orice cetatean care urmareste  comportamentul public ale celor doua tabere.
In primul rand avem discursul mecanic , non-emotional,  monoton si monocord al " functionarului manipulant"  care se ascunde in spatele functiei si formalismului birocratic si este total indiferent la soarta sistemului juridic , la valorile statului de drept si la sistemul de valori europene.
Acest tip de functionar manifesta o siguranta de sine ( data de protectia si impunitatea oferite prin privilegiul functiei si de ascunderea in spatele legilor si sistemului) aroganta , dispret si agresivitate  vizibile in toate aparitiile lor publice .
 Spre deosebire de acestia, decidentii din institutiile statului care sunt atasati valorilor statului de drept traiesc in permanenta un conflict interior respectiv o stare de disonanta cognitiva . Ei sunt in bataia vantului pentru ca au de infruntat presiunea sociala si ostilitatea unor structuri atasate unui sistem de valori complet diferit de cele internalizate de ei avand doar sprijinul moral al cetatenilor din strada,   al Uniunii Europene si al democratiilor occidentale in general.
Din acest punct de vedere societatea romaneasca este o societate post-Kafka si post-Orwel in care functioneaza perfect " paradoxul acuzatului" .  
Sa ne imaginam ca un infractor si un nevinovat sunt arestati brusc de pe  strada de catre Politie  si dusi cu catuse intr-o sala de tribunal fiind asezati  direct in boxa acuzatului fiind acuzati pentru aceeasi fapta. In acest caz,  nevinovatul luat prin suprindere si acuzat pe nedrept va avea o cadere psihica si va parea vinovat  , in timp ce adevaratul vinovat care stie exact ce a facut va lupta din toate puterile sa nege  mimand foarte convingator nevinovatia  . Aceste reactii paradoxale  pot fi observate atat la aparatorii  sistemului ( respectiv ai penalilor ca Tudorel Toader, Florin Iordache , Serban Nicolae, Nicolicea ) cat si la decidentii atasati valorilor statului de drept respectiv Procurorul General , Augustin Lazar si Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi  .
Discursul ministrului Tudorel Toader este o ilustrare perfecta a reactiilor  generate de " paradoxului acuzatului"   :
" Funcţionarul manipulant". 

                                  Procurorul general, evaluat. Ce decide T.ToaderPrin contrast, discursurile   unor decidenti de varf din sistemul juridic ca  Augustin Lazar ( Procuror General )   si Laura Codruta Kovesi ( Sefa DNA ) pentru care soarta justitiei, valorile statului de drept si valorile europene nu sunt vorbe goale , arata cat sunt de afectati de ceea ce se intampla si li se intampla ( sunt reactiile absolut normale ale unor persoane acuzate si atacate pe nedrept ) dar , prin situatiile umilitoare in care sunt pusi si prin emotiile afisate ,  in fata unei opinii publice neinformate par sa aiba reactiile perdantului :
Razboiul  dintre statul de drept si statul penal(ilor) este certificat si transat de un cetatean german  care, la fel ca multi alti straini aterizati din intamplare sau nu aici , s-a atasat de Romania si de romani , dar nu si de megamasina sociala respectiv de sistemul care ii sugruma si cu care a inceput , de unul singur si dintr-un sat din Romania , o batalie pe viata si pe moarte  :


Note

*) Nimic nou sub soare. In urma cu 32 de ani eram profesor in comuna Rasova din judetul Constanta ( al treilea sat  si cel mai dificil dintre satele prin care am ajuns in cei 6 ani in care am lucrat in invatamant ) . Ma confruntam atunci cu obtuzitatea autoritatilor unei localitati in care scoala nu avea gard , profesorii erau trimisi sa culeaga cu sacul prin sat frunze de dud pentru viermii de matase (cand incepea sezonul lor, elevii erau in vacanta ! ) , iar directorul scolii se plimba prin curtea scolii cu o bâtă ( dupa 1990 a ajuns a ajuns primar ). Niciodata nu as fi crezut atunci ca acolo ar putea ajunge un neamt  care sa deschida o pensiune turistica ( e drept, locurile sunt foarte frumoase )  , cu atat  mai mult ca acesta s-ar putea confrunta si in 2018(!) cu aceleasi probleme din anii `80 , dar la noi realitatea a depasit demult ( si cu mult) imaginatia : 


https://adevarul.ro/news/societate/video-razboiul-neamtuluicu-romanii-sunteti-taracorupta-totul-corupt-aici-1_5bc5f746df52022f7590fedf/index.html

https://adevarul.ro/locale/constanta/neamtul-s-a-mutat-romania-s-a-luat-tranta-incompetenta-lipsa-transparenta-dintr-un-sat-primarita-sa-mearga-germania-nu-i-convine-1_5b9905badf52022f755d64ca/index.html

https://adevarul.ro/locale/constanta/neamtul-revolutionar-tara-creat-grupul-comune-penali-daca-eu-strain-lucrez-poporul-roman-romanii-trebuie-faca-1_5ba2255fdf52022f7599e58f/index.html

Niciun comentariu: