Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 15 septembrie 2019

Cenzura pe Contributors.ro la un editorial al domnului Mircea Morariu


Am postat ieri un comentariu la un editorial al domnului Mircea Morariu aparut pe platforma Contributors.ro 
in care semnalam folosirea etichetarii si atacul la persoana in locul argumentelor :

 Mircea Morariu - Egalitate ! 








Interesant , cu toate ca l-am postat ieri dimineata , comentariul nu a aparut nici astazi , desi intre timp a mai aparut inca un editorial al acelui autor (http://www.contributors.ro/editorial/domnul-alexandru-cumpana%c8%99u-peroreaza/ ).
Nu este prima data cand comentariile de pe forumurile articolelor de pe platforma Contributors.ro sunt cenzurate (https://sergiusimion.blogspot.com/search/label/Cenzura%20pe%20forumurile%20articolelor%20de%20pe%20Contributors.ro ) , dar acest lucru incepe sa devina o practica frecventa.




6 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate aveti mare dreptate.
La articolul despre sinucideri, al dnei Andrada Ilisan, timp de cateva zile mi'au fost sterse toate comentariile (incercarile), fara explicatie, iar la ultima incercare aparea: "comentariu duplicat - te repeti", dar am exact 0 comentarii, deci se insala. Am incercat doar sa semnalez ca titlul este nepotrivit (conform cercetarilor citate) si articolul are o tenta discriminatorie, provocatoare mai ales fata de cei din exemple/statistici.

Vad ca pana la urma v'au postat comentariile. Mie nu.
Am incercat sa va raspund pe contributors (@A. Tudor) dar cred ca mi'au blocat accesu'.
Asta e platforma, nu e voie sa arati unor autori ca au gresit. Autodescrierea de la "Despre noi" e falsa.

Sergiu Simion spunea...

Din pacate, am. Dupa cum ati observat, d-na Andrada Ilisan ca si alti autori care scriu pe acest site ( Miron Damian, Catalin Cioaba, etc.) are un statut special pe Contributors.ro in raport cu comentatorii articolelor sale care nu pot sti in mod sigur daca acestea sunt cenzurate de autor sau de moderatorii anonimi ai site-ului care tolereaza aceasta ambiguitate. In schimb, se distinge de acesti autori printr-un stil personal aparte pentru ca se raporteaza la domeniul psihologic ( si este implicit incurajata ) exact cum se raporteaza d-na Cristina Tunegaru la limba romana respectiv taie , spanzura si da directive. In cazul articolelor publicate pe Comtributors.ro intra in extaz la orice lauda din partea unui comentator la adresa alegatiilor sale , dar sa-l fereasca Dumnezeu pe unul sa-i critice opiniile pentru ca ii declanseaza toate umorile ( ii sterge comentariile, il ataca imediat "la persoana" sau ii tranteste mintenas un "diagnostic" ). Altfel spus , d-na Andrada Ilisan este extrem de pasionata de patologie si de diagnostice si probabil de aceea pare ca vine mereu cu ghioaga in spatiul public. Nu admite sa fie criticata pentru opiniile sale , crede ca are dreptate absoluta si confunda spatiul public cu cabinetul psihologului si deontologia profesiei cu dreptul de a arunca cu diagnostice la intamplare in spatiul public. Dupa cateva incercari de a publica comentarii la articolele d-nei Ilisan si de a avea un dialog am renuntat si am ales sa o ignor pentru ca , democratic vorbind, la urma urmei oricine are dreptul sa-si exprime o opinie, nu ? :))

Sergiu Simion spunea...

N.B. Comentariile mi-au fost publicate intr-adevar , dar tardiv ( o tactica foarte des folosita , in realitate este o cenzura mascata ) poate si pentru faptul ca am semnalat ( pe acest blog ) cenzurarea lor.

Anonim spunea...

Cred ca dna Andrada Ilisan, a incercat sa se razbune pt indrazneala mea de a o contrazice si a cerut sa'mi fi blocate toate comentariile (@A. Tudor) de pe contributors, indiferent de articol sau autor, pt ca unii autori au mai multe drepturi la opinii. Si sunt de acord, v-au publicat comentariile doar pt ca ati scris pe blog. Cum zicea Metallica: " trist dar adevarat".

In stilul ce o caracterizeaza, dna Ilisan ar putea cere ca pe prima pagina sa fie inlocuite cuvintele "texte cu valoare adaugata" cu cateva imprumutate din articol: "cenzura - o reactie tipica platformei".

Va doresc succes in lupta cu cenzura daca veti mai incerca sa scrieti. Totusi ramanem optimisti, speram la mai bine.:)

Anonim spunea...

Am scris (@A. Tudor) azi 2 comentarii la articolul "nu Greta..."; a fost acceptat doar unul; desigur, cel in care am pomenit de cenzura Andradei Ilișan a fost șters:)

Sergiu Simion spunea...

Intr-adevar, practica cenzurii pe Contributors.ro devine din ce in ce mai frecventa. Comentariile la articolul " Cateva observatii in jurul"cazului" Mihai Sora " ajuns la 7083 vizualizari au fost blocate atunci cand au ajuns la numarul 35. In ultima mea postare de pe blog ( https://sergiusimion.blogspot.com/2019/10/dilema-romaneasca-poti-construi-o-lume.html) , am aratat si comentariul care a fost cenzurat ( http://www.contributors.ro/editorial/cateva-observa%c8%9bii-in-jurul-%e2%80%9ecazului%e2%80%9d-mihai-%c8%99ora/#comment-389656 ).