Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 21 iunie 2021

Mizeria politicianismului si oportunismului


Frica politicienilor si magistratilor de a-si pierde privilegiile si pensiile speciale a denaturat sistemul juridic si a bulversat sistemul de valori morale al societatii romanesti.
Dezincriminarea unor infractiuni si a unor infractori a bulversat societatea , iar deciziile politicianiste , cinice si sfidatoare ale CCR au pecetluit marasmul moral in care s-a ajuns .
Prin consens tacit , politicienii si societatea civila isi frang acum mainile in fata drobului cu sare al CCR asteptand "o minune". "
Problema este ca incepand cu scriitorii ( https://uniuneascriitorilor.ro/statut) si terminand cu ziaristii, dar avand la mijloc ofiterii si politicienii condamnati penal (https://www.fanatik.ro/uniunea-ziaristilor-profesionisti-casa-de-pensii-a-ofiterilor-si-a-politicienilor-condamnati-penal-19539742 ) a aparut din neant o adevarata constelatie a pensiilor si pensionarilor de la buget sau "dupa buget" cum spunea marele conu` Iancu .
Pretextul a fost invocarea "utilitatii publice" a unor asociatii , organizatii si bresle profesionale (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/178130 ) , iar rezultatul a fost unul cat se poate de interesant, dar care nu mai seamana cu declaratiile initiale (https://cursdeguvernare.ro/document-1-300-de-ong-uri-cu-statut-de-utilitate-publica-infiintate-prin-legi-speciale-in-special-in-ani electorali.html ;
https://sergiusimion.blogspot.com/2016/09/transformarea-interesului-public-in.html ).
In realitate , conexiunile tuturor acestor planuri si domenii sunt de mare adancime si dupa principiul vaselor comunicante .
Asa se explica de ce "minunea" nu poate veni , ceea ce convine de fapt tuturor beneficiarilor absentei acesteia.
Cea mai buna dovada este mentinerea organizarii si functionarii CCR in actuala conformatie toxica pentru intreaga societate respectiv absenta vointei politice , juridice , sociale si civice de reformare a ei.
Ana Birchall , unul dintre cei mai incisivi ministri ai Justitiei de pana acum si deocamdata singurul fara conexiuni cu vechiul sistem , puncteaza excelent aceasta situatie :

Marea problema  dupa trei decenii este ca aceasta stare de fapt a decuplat statul de cetatenii care il finanteaza si societatea de trecutul ei . 
Cum pot fi intelese altfel modul in care autoritatile trateaza banul public (https://cursdeguvernare.ro/bolojan-institutii-publice-functionari-concediati.html ) si conditia cetateanului ? Un cartier construit recent in capitala Romaniei si  sub ochii ingaduitori ai autoritatilor este o bataie de joc pentru cetatenii lui care platesc impozite pentru balti si noroaie : 
















Problema este ca indolenta autoritatilor si politicienilor nu se refera numai la prezent. Acelasi dispret manifestat fata de cetateni se manifesta si fata de trecutul acestei tari. 
Sa privim impreuna fotografia de mai jos facuta intr-un orasel de provincie din judetul Mehedinti : 








Aceasta casa intr-o stare jalnica are o placa comemorativa care se refera la o personalitate a medicinei romanesti recunoscuta pe plan international ,Victor Gomoiu ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Gomoiu ). Si cam atat. 








Acesta este un exemplu minor dintre multe altele pentru modul in care se raporteaza o societate la trecutul ei . 
Pe de alta parte , dispretul fata de cetateni si fata de trecutul acesti tari este direct proportional cu milioanele de euro deturnate din banul public  care au adus Romania in top trei cele mai corupte tari din Uniunea Europeana ( https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/transparency-international-romania-ramane-in-top-trei-cele-mai-corupte-tari-din-uniunea-europeana-1441672). 
Ce va urma ? Aproape sigur nimic deosebit si cel mai probabil totul va ramane asa cum a fost pentru inca o lunga perioada de timp. 

Niciun comentariu: