Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 2 iunie 2021

Un altfel de film despre Cernobîl

Imgur , cea mai veche si mai populara platforma de photosharing, a publicat in 2019 un remember pentru eroii de la Cernobîl , respectiv oamenii care s-au sacrificat atunci pentru a limita dezastrul care s-a abatut asupra Europei. 



Chernobyl heroes - remember
https://imgur.com/gallery/lq391TD


In acelasi an a fost facut un remarcabil film anglo-american despre Cernobîl care a reusit sa induca spectatorilor sentimentul de groaza viscerala starnit de mecanismele implacabile si inumane ale puterii institutionale comuniste care calca peste cadavre . 
Filmul a starnit furia Rusiei nevoita sa inventeze vesnicele conspiratii externe impotriva ei in care "americanii au infiltrat un agent la Cernobîl care la data exploziei se afla in uzina" ( https://www.mediafax.ro/life-inedit/enervat-de-cernobil-kremlinul-ataca-producatorii-hbo-si-promite-un-serial-despre-adevaratii-vinovati-ai-dezastrului-18157636 ) .




https://ro.wikipedia.org/wiki/Cernob%C3%AEl_(serial)


Acelasi remember a fost reluat recent pe o platforma online media de pe LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/smart-nut/ ) . 
A fost ocazie pentru mine sa povestesc acolo despre un film teribil facut la Cernobîl , dar de alta factura si natura , pentru ca de multe ori realitatea depaseste imaginatia. 
Filmul l-am vazut la un an dupa tragedie impreuna cu angajatii de atunci ai Centralei Nucleare de la Cernavoda si este un documentar filmat de armata, dupa toate probabilitatile de KGB.







Marea sansa a Romaniei  fost si este aceea ca beneficiind de tehnologia CANDU ( din ce stiam atunci cea mai sigura din lume ) , dar si de experienta si cultura organizationala a partenerului canadian a fost, este si va fi ferita de asemenea catastrofe . 


Niciun comentariu: