Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 26 noiembrie 2021

2021. Romania intre mentalitatea de buncar , cultura de intelligence si Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale



„Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 de ani FSN 
sa se afle si la stanga, si la dreapta esichierului politic“

Corneliu Coposu

Aprilie 1990


Revista Curs de Guvernare , singura publicatie de la noi cu obiective pe termen lung (https://cursdeguvernare.ro/hic-salta.html ) care in contrast cu tabloidizarea generalizata din mass-media este axata pe informarea obiectiva a cititorului , a prezentat lista membrilor Guvernului Ciuca ( https://cursdeguvernare.ro/noile-fete-ale-reformei-ministri-guvern-generaluui-nicolae-ciuca.html) . 
Acest guvern ar trebui, cu costurile politice, sociale si morale de rigoare, sa puna capat instabilitatii politice de la noi.
Dincolo de paruiala politica generala de la noi care nu respecta nici regulile etichetei , nici normele comunicarii publice si de pierderea credibilitatii partidelor politice care dezgusta a n-a oara cetatenii romani , ceea ce frapeaza in viitorul guvern este o caracteristica de mentalitate si de sistem.



                          Noile fețe (vechi - s.n.) ale Guvernului Ciucă


Ministrii Guvernului Ciuca
Foto : https://cursdeguvernare.ro/noile-fete-ale-reformei-ministri-guvern-generaluui-nicolae-ciuca.html

                                                                    



Guvernul Ciuca


Lista miniștrilor PNL

PNL are prim-ministrul, Nicolae Ciucă, cu un mandat limitat la un an și jumătate, după acel moment și până la următoarele alegeri generale postul urmând să fie girat de PSD, prin Marcel Ciolacu.

Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurile Europene – Dan Vîlceanu

Ministerul de Interne – Lucian Bode

Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Digitalizării – Florin Roman

Ministerul pentru IMM și Turism – Daniel Cadariu


Lista miniștrilor PSD

În noua structură guvernamentală, PSD va deține 10 ministere și poziția de vicepremier (numele necomunicat oficial, va alegerea se va face, cel mai probabil, între Vasile Dâncu și Sorin Grindeanu):

SGG, care, foarte important, iese din subordinea prim-ministrului – Marian Neacșu

Ministerul Finanțelor – Adrian Cîciu

Ministerul Apărării Naționale – Vasile Dâncu

Ministerul Economiei – Marius Humelnicu

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila

Ministerul Muncii și Protecției Sociale- Marius Budăi

Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu

Ministerul Tineretului și Familiei (nou înființat) – Gabriela Firea

Miniștrii UDMR:


În noul executiv, UDMR va avea 3 portofolii și postul de vicepremier (Kelemen Hunor):


Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila

Ministerul Mediului – Tanczos Barna

Ministerul Sportului – Eduard Novak


Marele secret al lui Polichinelle relevat este ca mai mult de jumatate din membrii acestui Guvern au un numitor comun respectiv cursuri de pregatire intr-o forma sau alta in domeniul Apararii si Securitatii Nationale , o sintagma magica care cuprinde cam totul si in care sunt cuprinse de fapt toate domeniile guvernarii :


Florin Roman ( Ministrul Digitalizării ) ,

Lucian Bode ( Ministrul de Interne ) ,

Virgil Popescu ( Ministrul Energiei ),

Bogdan Aurescu ( Ministrul de Externe ) ,

Sorin Campeanu (Ministrul Educatiei),

Vasile Dancu ( Ministrul Apararii ) ,

Gabriela Firea ( Ministrul Familiei ),

Adrian Ionut Chesnoiu ( Ministrul Agriculturii ),

Tanczos Barna ( Ministrul Mediului ),

Sorin Grindeanu ( Ministerul Transporturilor ),

Marian Neacsu ( Secretar General al Guvernului ).


N.B. Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu este fost ofiter al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), din Ministerul de Interne cunoscută drept ”Doi și-un sfert”( https://www.g4media.ro/pressone-adrian-chesnoiu-noul-ministru-al-agriculturii-a-fost-ofiter-in-serviciul-secret-doi-sun-sfert-al-ministerului-de-interne.html).

Prima intrebare pentru un stat de drept , democratic si european este de ce trebuie sa fie instruiti ministrii Educatiei, Familiei si Agriculturii ,etc. in domeniul Apararii si Securitatii Nationale intr-o tara care are si Armata , si Politie, si Servicii Secrete platite de la buget exact pentru aceste domenii. Daca ministerele Educatiei , Familiei si Agriculturii se ocupa de Aparare si Securitate Nationala , reciproca ar inseamna ca Armata si Serviciile Secrete se ocupa de Educatie, Familie si Agricultura, etc. 
Aceasta este o enigma care depaseste puterea de intelegere a cetateanului de rand si la care nu exista un raspuns oficial.
Neoficial putem vorbi de inca un secret al lui Polichinelle respectiv acela in care sectorul militar prevaleaza asupra sectorului civil in cadrul statului si sistemului politic si social.
 

Acest fapt este consfintit de onorata Academie Romana care isi descopera brusc dimensiunea militara si organizeaza conferinte despre intelligence - SECURITATEA NAŢIONALĂ ÎN SOCIETATEA BAZATĂ PECUNOAŞTERE. INTELLIGENCE, CUNOAŞTERE STRATEGICĂ ŞI DECIZIE ( http://www.juridice.ro/231688/securitatea-nationala-in-societatea-bazata-pe-cunoastere-intelligence-cunoastere-strategica-si-decizie-bucuresti-26-noiembrie-2012.html ;
http://militar.infomondo.ro/actualitate/conferinta-securitatea-nationala-in-societatea-bazata-pe-cunoastere-intelligencecunoastere-strategica-si-decizie.html) si de universitatile romanesti civile care in mod inexplicabil promoveaza studii si masterate de Securitate ( http://www.fspub.unibuc.ro/despre/curricula/ssl; http://hiphi.ubbcluj.ro/licenta/securitate.html ).
In mod paradoxal, dupa intrarea in NATO si UE in loc sa urmeze calea democratizarii societatii si a intaririi societatii civile, Romania urmeaza o foaie de parcurs in sens contrar . Cu toate ca la nivel declarativ este fluturata " o societate bazata pe cunoastere ", in realitate la noi este cultivata mentalitatea unei cetati aflate sub asediu :

Cristian Felea - Cultura de securitate, semnul unui spațiu al civilizației și democrației

https://www.contributors.ro/cultura-de-securitate-semnul-unui-spa%c8%9biu-al-civiliza%c8%9biei-%c8%99i-democra%c8%9biei/


Problema este ca aceasta mentalitate si "cultura"  este o inventie autohtona fara corespondent in democratie si statul de drept : 

" ... nu există nicăieri în spațiul euroatlantic un domeniu academic numit ”științele securității naționale” și nici vreo cerință a NATO sau UE în acest sens. Acest domeniu (inexistent n.a.) este înființat de sus în jos, printr-o academie ”de consacrare”.

Marian Zulean – Academia de Științe ale Securității Naționale (II): instituție academică sau juntă securistă

http://www.contributors.ro/administratie/academia-de-%C8%99tiin%C8%9Be-ale-securita%C8%9Bii-na%C8%9Bionale-ii-institu%C8%9Bie-academica-sau-junta-securista/


Timp de trei decenii , dincolo de demagogia electorala si sub atenta monitorizare a unei societati civile care a privit fara sa vada , clasa politica nereformata de la noi a semnalizat mereu dreapta pacalind Uniunea Europeana si Occidentul , dar a virat discret si constant spre stanga in timp ce semna condica de prezenta in paradisurile fiscale de pe mapamond.
Explicatia se afla in cadrele prestabilite ale sistemului politic de la noi respectiv in arhitectura megamasinii sociale in care decizia politica prevaleaza asupra competentei profesionale.
Pe cale de consecinta si indiferent de partidul /partidele aflate la putere , decidentii politici trec printr-un proces de "teraformare" prin care devin membrii unui aceluiasi club exclusivist care lasa impresia generala ca disputele politice sunt doar de ochii lumii avand de fapt rolul de a masca intelegerile din culise.
Cea mai buna dovada este algoritmul accesului in politica respectiv in Camera Deputatilor , Senat si Guvern , acces conditionat de o instruire intr-o forma sau alta in domeniul "stiintelor Securitatii Nationale" si demonstrat prin competentele in acest domeniu dobandite de mai mult de jumatate dintre membrii Guvernului recent propus. 
Instruirea in domeniul "stiintelor Securitatii Nationale este atasata in mod structural unei mentalitati conspirationiste care explica multe dintre reactiile decidentilor politici .
Aceasta mentalitate este evidenta in cursurile de Securitate predate inclusiv in universitatile romanesti :


" Credem că optimizarea formării culturii de intelligence a decidenţilor politici prin implicarea nemijlocită a Comunităţii Naţionale de Informaţii vizează următoarele aspecte:
- reformarea politicilor privind managementul resurselor umane ale partidelor;
- formarea elitelor politice să includă în mod obligatoriu pregătirea în domeniul securităţii naţionale;
- implicarea mediului academic (s.n.) în procesul de formare a elitelor politice în domeniul securităţii naţionale;
- accesul la informaţii clasificate – condiţie pentru înscrierea pe listele electorale (s.n.);- programe de formare continuă in domeniul securităţii naţionale a decidenţilor politici(s.n.).”

Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici

https://pdfslide.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html


Procesul de incapsulare a societatii romanesti dureaza nestingherit de peste trei decenii . In acest sens, recenta sfanta indignare tardiva a reprezentantilor societatii civile fata de comportamentul execrabil al politicienilor ( https://cursdeguvernare.ro/manifest-societatea-civila-nu-abandonam-romania.html) este de fapt una retorica care urmeaza unui alt protest recent adresat tot clasei politice chemata sa faca ordine in toate domeniile ( https://epochtimes-romania.com/news/cine-ne-apara-pe-noi-alegatorii-de-urmatoarea-ordonanta-13-personalitati-din-romania-scrisoare-catre-politicieni---307749).

Este adevarat ca in toti acesti ani vinovatul de prima instanta este o clasa politica primitiva , rapace si lipsita de scrupule de la noi care a actionat la lumina zilei fiind evident pentru oricine ca a fost ghidata doar de interesul propriu sacrificand pe acest altar orice principii ale justitiei si moralei.
Adevarul trist si tragic este acela ca acest vinovat de prima instanta joaca tenis la perete pentru ca nu are adversar . Societatea civila de acum are alte proritati si este total diferita de cea din anii `90 . De la caderea comunimului si pana acum cetatenii de rand au iesit la mii de demonstratii , dar rezultatul lor a fost nul lasand sentimentul amar ca revolutia sangeroasa a fost in gol ( circul de trei decenii cu Dosarul Revolutiei este o palma adresata intregii societatii ).
Societatea romaneasca este o societate fracturata si alienata in care monadele ei respectiv clasa politica, societatea civila si cetatenii respira acelasi aer , dar nu traiesc in aceeasi lume pentru ca nu au nici spatii de dialog , nici puncte de convergenta , ci doar interese divergente.
Marea intrebare este daca aceasta clasa politica primitiva este singurul vinovat pentru actuala stare de fapt care a transformat Romania intr-o tara fara viitor.



Niciun comentariu: