Ministrii Guvernului Ciuca Foto : https://cursdeguvernare.ro/noile-fete-ale-reformei-ministri-guvern-generaluui-nicolae-ciuca.html |
Guvernul Ciuca
Lista miniștrilor PNL
PNL are prim-ministrul, Nicolae Ciucă, cu un mandat limitat la un an și jumătate, după acel moment și până la următoarele alegeri generale postul urmând să fie girat de PSD, prin Marcel Ciolacu.
Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurile Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul de Interne – Lucian Bode
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul pentru IMM și Turism – Daniel Cadariu
Lista miniștrilor PSD
În noua structură guvernamentală, PSD va deține 10 ministere și poziția de vicepremier (numele necomunicat oficial, va alegerea se va face, cel mai probabil, între Vasile Dâncu și Sorin Grindeanu):
SGG, care, foarte important, iese din subordinea prim-ministrului – Marian Neacșu
Ministerul Finanțelor – Adrian Cîciu
Ministerul Apărării Naționale – Vasile Dâncu
Ministerul Economiei – Marius Humelnicu
Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu
Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu
Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila
Ministerul Muncii și Protecției Sociale- Marius Budăi
Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu
Ministerul Tineretului și Familiei (nou înființat) – Gabriela Firea
Miniștrii UDMR:
În noul executiv, UDMR va avea 3 portofolii și postul de vicepremier (Kelemen Hunor):
Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila
Ministerul Mediului – Tanczos Barna
Ministerul Sportului – Eduard Novak
Marele secret al lui Polichinelle relevat este ca mai mult de jumatate din membrii acestui Guvern au un numitor comun respectiv cursuri de pregatire intr-o forma sau alta in domeniul Apararii si Securitatii Nationale , o sintagma magica care cuprinde cam totul si in care sunt cuprinse de fapt toate domeniile guvernarii :
Florin Roman ( Ministrul Digitalizării ) ,
Lucian Bode ( Ministrul de Interne ) ,
Virgil Popescu ( Ministrul Energiei ),
Bogdan Aurescu ( Ministrul de Externe ) ,
Sorin Campeanu (Ministrul Educatiei),
Vasile Dancu ( Ministrul Apararii ) ,
Gabriela Firea ( Ministrul Familiei ),
Adrian Ionut Chesnoiu ( Ministrul Agriculturii ),
Tanczos Barna ( Ministrul Mediului ),
Sorin Grindeanu ( Ministerul Transporturilor ),
Marian Neacsu ( Secretar General al Guvernului ).
N.B. Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu este fost ofiter al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), din Ministerul de Interne cunoscută drept ”Doi și-un sfert”( https://www.g4media.ro/pressone-adrian-chesnoiu-noul-ministru-al-agriculturii-a-fost-ofiter-in-serviciul-secret-doi-sun-sfert-al-ministerului-de-interne.html).
Prima intrebare pentru un stat de drept , democratic si european este de ce trebuie sa fie instruiti ministrii Educatiei, Familiei si Agriculturii ,etc. in domeniul Apararii si Securitatii Nationale intr-o tara care are si Armata , si Politie, si Servicii Secrete platite de la buget exact pentru aceste domenii. Daca ministerele Educatiei , Familiei si Agriculturii se ocupa de Aparare si Securitate Nationala , reciproca ar inseamna ca Armata si Serviciile Secrete se ocupa de Educatie, Familie si Agricultura, etc.
Neoficial putem vorbi de inca un secret al lui Polichinelle respectiv acela in care sectorul militar prevaleaza asupra sectorului civil in cadrul statului si sistemului politic si social.
In mod paradoxal, dupa intrarea in NATO si UE in loc sa urmeze calea democratizarii societatii si a intaririi societatii civile, Romania urmeaza o foaie de parcurs in sens contrar . Cu toate ca la nivel declarativ este fluturata " o societate bazata pe cunoastere ", in realitate la noi este cultivata mentalitatea unei cetati aflate sub asediu :
https://www.contributors.ro/cultura-de-securitate-semnul-unui-spa%c8%9biu-al-civiliza%c8%9biei-%c8%99i-democra%c8%9biei/
" ... nu există nicăieri în spațiul euroatlantic un domeniu academic numit ”științele securității naționale” și nici vreo cerință a NATO sau UE în acest sens. Acest domeniu (inexistent n.a.) este înființat de sus în jos, printr-o academie ”de consacrare”.
Marian Zulean – Academia de Științe ale Securității Naționale (II): instituție academică sau juntă securistă
http://www.contributors.ro/administratie/academia-de-%C8%99tiin%C8%9Be-ale-securita%C8%9Bii-na%C8%9Bionale-ii-institu%C8%9Bie-academica-sau-junta-securista/
Timp de trei decenii , dincolo de demagogia electorala si sub atenta monitorizare a unei societati civile care a privit fara sa vada , clasa politica nereformata de la noi a semnalizat mereu dreapta pacalind Uniunea Europeana si Occidentul , dar a virat discret si constant spre stanga in timp ce semna condica de prezenta in paradisurile fiscale de pe mapamond.
Explicatia se afla in cadrele prestabilite ale sistemului politic de la noi respectiv in arhitectura megamasinii sociale in care decizia politica prevaleaza asupra competentei profesionale.
Pe cale de consecinta si indiferent de partidul /partidele aflate la putere , decidentii politici trec printr-un proces de "teraformare" prin care devin membrii unui aceluiasi club exclusivist care lasa impresia generala ca disputele politice sunt doar de ochii lumii avand de fapt rolul de a masca intelegerile din culise.
Cea mai buna dovada este algoritmul accesului in politica respectiv in Camera Deputatilor , Senat si Guvern , acces conditionat de o instruire intr-o forma sau alta in domeniul "stiintelor Securitatii Nationale" si demonstrat prin competentele in acest domeniu dobandite de mai mult de jumatate dintre membrii Guvernului recent propus.
Aceasta mentalitate este evidenta in cursurile de Securitate predate inclusiv in universitatile romanesti :
" Credem că optimizarea formării culturii de intelligence a decidenţilor politici prin implicarea nemijlocită a Comunităţii Naţionale de Informaţii vizează următoarele aspecte:
- reformarea politicilor privind managementul resurselor umane ale partidelor;
- formarea elitelor politice să includă în mod obligatoriu pregătirea în domeniul securităţii naţionale;
- implicarea mediului academic (s.n.) în procesul de formare a elitelor politice în domeniul securităţii naţionale;
- accesul la informaţii clasificate – condiţie pentru înscrierea pe listele electorale (s.n.);- programe de formare continuă in domeniul securităţii naţionale a decidenţilor politici(s.n.).”
Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici
https://pdfslide.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html
Procesul de incapsulare a societatii romanesti dureaza nestingherit de peste trei decenii . In acest sens, recenta sfanta indignare tardiva a reprezentantilor societatii civile fata de comportamentul execrabil al politicienilor ( https://cursdeguvernare.ro/manifest-societatea-civila-nu-abandonam-romania.html) este de fapt una retorica care urmeaza unui alt protest recent adresat tot clasei politice chemata sa faca ordine in toate domeniile ( https://epochtimes-romania.com/news/cine-ne-apara-pe-noi-alegatorii-de-urmatoarea-ordonanta-13-personalitati-din-romania-scrisoare-catre-politicieni---307749).
Este adevarat ca in toti acesti ani vinovatul de prima instanta este o clasa politica primitiva , rapace si lipsita de scrupule de la noi care a actionat la lumina zilei fiind evident pentru oricine ca a fost ghidata doar de interesul propriu sacrificand pe acest altar orice principii ale justitiei si moralei.
Adevarul trist si tragic este acela ca acest vinovat de prima instanta joaca tenis la perete pentru ca nu are adversar . Societatea civila de acum are alte proritati si este total diferita de cea din anii `90 . De la caderea comunimului si pana acum cetatenii de rand au iesit la mii de demonstratii , dar rezultatul lor a fost nul lasand sentimentul amar ca revolutia sangeroasa a fost in gol ( circul de trei decenii cu Dosarul Revolutiei este o palma adresata intregii societatii ).
Societatea romaneasca este o societate fracturata si alienata in care monadele ei respectiv clasa politica, societatea civila si cetatenii respira acelasi aer , dar nu traiesc in aceeasi lume pentru ca nu au nici spatii de dialog , nici puncte de convergenta , ci doar interese divergente.
Marea intrebare este daca aceasta clasa politica primitiva este singurul vinovat pentru actuala stare de fapt care a transformat Romania intr-o tara fara viitor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu