Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 4 noiembrie 2021

Leadership-ul european si leadership-ul national




Calitatile ideale ale unui lider european contemporan sunt unele acceptate de orice persoana cultivata : 


European Leadership

Management Consulting · Kelkheim, Hesse · 558,915 followers

Sursa :  https://www.linkedin.com/company/european-leadership/



Eventual , si dupa experienta romaneasca cel putin , ele ar trebui completate cu o alta variabila , social prestige,  despre care se vorbeste foarte putin, dar care a devenit esentiala , chiar vitala , in prezentul contemporan.

Social  prestige este o variabila complexa in managementul contemporan in care criteriul moralitatii ( moral legitimacy ) joaca un rol central :


The social prestige


·  Moral legitimacy( the degree to which citizens consider political and civic leaders as moral and contributing to the common good). 

·  Pragmatic legitimacy( the degree to which citizens are interested in  political and civic leaders and consider  political and civic leaders activity as beneficial for themselves).

·  Cognitive legitimacy( the degree to which citizens consider the presence of political and civic leaders as normal and taken-for-granted). 

·  Emotional legitimacy( how citizens feel about  political and civic leaders). 

·  Status( the degree to which citizens define  political and civic leaders as a powerful and highly ranked group). 

·  Reputation( the degree to which citizens associate  political and civic leaders with a positive image).  

·  Uniqueness( the degree to which citizens think  political and civic leaders are special).


Dincolo de criza in care se afla  Uniunea Europeana , e
valuarea publica si dupa aceste criterii a liderilor politici de la noi ( dupa o logica morala normala un parlamentar nu poate sustine interesele infractorilor, un condamnat penal nu poate ajunge parlamentar, etc. , dar realitatea bate imaginatia ) , a functionarilor din diverse ministere si a liderilor din societatea civila si  din inflatia ei de ONG-uri ,  ar  pune bazele unor fundamente ale moralei in diverse domenii sociale si profesionale si ar putea diminua amploarea crizelor care traverseaza de trei decenii societatea romaneasca. 
Problema este ca nu exista niciun interes in aceasta directie si nu exista nici instante care sa o faca, deci Romania va ramane a la long in aceeasi stare de parabioza.

Niciun comentariu: