Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 7 noiembrie 2021

Remember. Cei care au tras si cei care au tradat


Dupa trei decenii de la singura revolutie sangeroasa din Europa de Est , Romania este tot acolo de unde a plecat in 1989.
Victimele ei isi dorm somnul de veci in glia stramoseasca , iar cei care au tras in ele cu pistolul, pusca cu luneta , mitraliera sau aruncatorul de grenade , desi sunt cunoscuti cu nume si prenume , seria armei si data la care au tras , sunt bine sanatosi in noul regim democratic si in statul de drept.
La fel si elitele colaborationiste care au slujit cu sarg vechiul regim si fac acelasi lucru in noul regim democratic de unde dau in continuare lectii , de democratie si de stat de drept acum.
Cei care au tras in oameni le-au luat vietile , elitele care au colaborat cu Securitatea prin santaj sau din convingere au distrus mintile si sufletele celor care au trait in comunism ( unii si dupa aceea ).
Este adevarat , singurii devoalati si expusi oprobiului public au fost doar informatorii Securitatii in timp ce , din motive neexplicate pana acum, ofiterii de Securitate vinovati de atrocitati si denuntati de fostii detinuti politici au fost recuperati si promovati de regimul postcomunist beneficiind de imunitate penala si omnipotenta financiara.
In esenta , o societate care nu a pedepsit crima si furtul si a promovat colaborationistii si tortionarii ( este impotriva logicii si moralei ca aceleasi persoane sa fie pe cai mari in doua regimuri politice antagonice ) nu este construita pe baze morale.
Contra aspiratiilor si asteptarilor oamenilor si in pofida logicii si ratiunii, caderea comunismului nu a condus la o normalitate sociala si morala, ci a generat in final o lume de cosmar ca in tablourile lui Hieronymus Bosch  si o societate toxica in care au fost validate si promovate primitivismul, anormalitatea si patologia
Cu exceptia momentului unic al victoriei Conventiei Democrate din Romania ( presedinte Corneliu Coposu ) a si castigarii alegerilor parlamentare din anul 1996, de la Revolutia din 1989 si pana la pandemia sinistra SARS-Cov-2 , societatea romaneasca s-a inscris pe o spirala descendenta si accelerata. 
Sub umbrela caderii comunismului si in numele democratiei si statului de drept , aceasta societate a fost supusa in realitate unui proces tacit si intens de decivilizare si dezumanizare care a prigonit onestitatea si competenta si a ridicat la suprafata multe din gunoaiele unei societati in care ajung in Parlament inclusiv condamnatii penal . In prezent, dincolo de progresul material aparent care inca odata pacaleste Europa si Occidentul , dar nu si autohtonii platitori de taxe, Romania seamana cu un sat fara caini in care au intrat si lupii , si hotii care de fapt sunt unii si aceeasi.


Hieronymus Bosch - Death Apocalypse



Asa a inceput totul si asa se explica de ce Romania este unde este acum respectiv in ochiul furtunii si in mijlocul unor cataclisme sociale care nu se mai termina si care sunt decontate mereu doar la nivelul cetateanului , eternul acar Paun al societatii romanesti.
Raman consemnate pentru generatiile viitoare "Lista lui Ambrozie" ( maistrul militar care a notat constiincios cu nume si prenume cine a tras in cetatenii Timisoarei ) si "Lista lui Hodor" ( cercetatorul care a dezvaluit ce preocupari elevate aveau in comunism elitele care dau acum lectii de democratie) ca pietre in drum care explica unde , de ce , si in ce s-a poticnit democratia si statul de drept din Romania generand in lant catastrofele sociale care au decimat aceasta tara si au ingenuncheat cetatenii ei


































Sursa :

Madalin Hodor - Ioan Aurel Pop, Cornel Nistorescu si Dorel Abraham, pe lista colaboratorilor Securității










Concluzii

Dupa trei decenii de la caderea comunismului Romania nu s-a despartit de trecutul ei si nu a trecut  la necesara curatenie morala si la refacerea spatiului moral. 
Tortionarii, penalii, interlopii, coruptii si colaborationistii se bucura de toate avantajele democratiei si statului de drept sfidand morala si legile tarii aici sau prin paradisurile fiscale , in timp ce platitorii ordinari de taxe , supusi legilor, le asigura confortul.
Pe cale de consecinta fundamentele moralei umane ( dar si valorile culturale si sociale ) sunt alterate : 


Cele 5 fundamentele ale moralitatii umane 
Sursa : Jonathan Haidt - Mintea moralista. De ce ne dezbina politica si religia
Editura Humanitas, Bucuresti , 2016



Romania , una din campioanele emigratiei pe plan mondial , ramane o tara fara viitor si o societate bolnava care se invarteste in bucla si din care cetatenii pleaca unde vad cu ochii si in cele patru zari. 
Pentru cate alte decenii, vor afla doar tinerii de acum.







Addenda


Intr-o lume intoarsa pe dos si intr-o societate bolnava , cei patati devin reperele moralitatii , directori de constiinta ,lideri de opinie,  (de)formatori de opinie si  modele sociale : 



Ramona Ursu - 1 an de Newsweek România .Cum a explodat cazul Cristoiu - „Coroiu“, de la „Lista celor 200“

https://newsweek.ro/actualitate/1-an-de-newsweek-romania-cum-a-explodat-cazul-cristoiu-coroiu-de-la-lista-celor-200

https://web.archive.org/web/20210123135529/https://newsweek.ro/actualitate/1-an-de-newsweek-romania-cum-a-explodat-cazul-cristoiu-coroiu-de-la-lista-celor-200


Sociologii turnatori

http://www.ziua.ro/display.php?data=2002-10-23&id=103024

https://web.archive.org/web/20211103041818/http://www.ziua.ro/display.php?data=2002-10-23&id=103024


Sabin Orcan - Academia Română, cerul pătat al culturii noastre. Apel la patriotism, inițiat de un utecist și semnat de câțiva comuniști și securiști | OPINIE




Niciun comentariu: