Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 9 noiembrie 2021

Sfârșitul jocului politic. Căderea maștilor și schimbarea la față


Dupa trei decenii de la caderea comunismului se adeveresc cele mai sumbre presimtiri. Revolutia din 1989 cu spiritul ei cu tot , este uitata si tradata. 
In totala contradictie cu promisiunile si lozincile fluturate timp de decenii , cad mastile si are loc resetarea esichierului politic si schimbarea la fata a partidelor si politicienilor. 
Conform unor convingeri care circula de multa vreme in opinia publica, politicienii si partidele mimeaza lupta politica doar pentru ochii si voturile alegatorilor , respectiv se lupta crancen pentru principii si obiective pe ecranele televizoare si in paginile ziarelor in timp ce se inteleg foarte bine in culise unde cad la pace avand interese comune.
Ultimele evolutii din sfera politicului par sa confirme exact aceasta teza. Partide ca PSD si PNL care ani de zile s-au aflat pe baricade opuse afisand ( sau mimand) principii si diferente reconciliabile si care s-au gratulat reciproc cu invective pentru ochii si voturile simpatizantilor si alegatorilor ( " ciuma rosie" respectiv " ciuma galbena ")  , isi regasesc brusc filonul patriotismului comun si dupa celebrul algoritm al conului Caragiale ( " Pupat toti Piata Independentei " ) regasesc brusc " spiritul respectului reciproc , conlucrarii si spiritului de echipa" si redevin colegi in fata perspectivei puhoiului de bani europeni veniti prin PNRR si care trebuie cheltuiti musai la aceeasi masa. 
La nivelul  cetateanului neturmentat si alegatorului de rand acesta este cel mai bun argument al faptului ca istoria politica a ultimelor trei decenii este un teatru jucat de ochii lumii , in realitate o imensa farsa in care singurul moment de autentic a fost castigarea alegerilor in anul 1996 de catre Conventia Democratica din Romania ( presedinte Corneliu Coposu). 
Caderea comunismului nu a insemnat si disparitia profitorilor lui, ci recuperarea lor,  respectiv schimbarea unor lozinci cu altele. 
In esenta Romania a trecut de la comunism la un capitalism construit de fostii comunisti respectiv la o  democratie, un stat de drept si o economie de piata in care hăţurile au fost pastrate tot de catre fostii comunisti si urmasii lor. 
Jurnalista Ioana Hurdea semnaleaza faptul ca ultimele evenimente din spatiul politic confirma premonitia din 1990 a seniorului opozitiei politice din Romania , Corneliu Coposu,  asupra evolutiei " jocului politic" de la noi  (https://www.aktual24.ro/clarviziunea-lui-coposu-blestemul-romaniei-ar-fi-ca-dupa-20-25-de-ani-fsn-sa-se-afle-si-la-stanga-si-la-dreapta-esichierului-politic/ ) : 


„Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 de ani FSN sa se afle si la stanga, si la dreapta esichierului politic“

Corneliu Coposu 
Aprilie 1990



Corneliu Coposu
Foto : Fundatia Corneliu Coposu


Demonstratia impecabila este facuta de catre unul greii PSD , Vasile Dîncu *) care devoaleaza planul ascuns din subteranele politicii romanesti si confirma premonitia seniorului Corneliu Coposu despre penetrarea ,parazitarea, capusarea si fagocitarea tuturor partidelor politice de catre  acelasi eterne structuri  care amintesc versurile unei celebre poezii din propaganda comunista **)  :


" Ne gandim ( recte PSD si PNL -n.n.) sa facem un proiect pe 7 ani ( ?! - s.n.). Sa ne gandim la niste prioritati fundamentale, sa vedem apoi cine castiga alegerile sa dea premierul, putem gandi niste mecasnime sa stabilim dinte prioritati. Sa punem un pic de ordine (s.n.) in spatiul politic."

Vasile Dîncu (PSD )
8 noiembrie 2021




Vasile Dâncu
Foto : www.aktual24.ro






La diversiunea , dezinformarea , intoxicarea si manipularea politica de trei decenii se adauga si cea mediatica :


Sursa : Captura Youtube




Romania a fost , este si ramane un stat esuat si o tara fara viitor . De la Revolutia din 1989 si pana la pandemia SARS Cov-2, tara a fost zguduita de cataclisme politice si sociale care distrug echilibrul natiunii si societatii ( daca mai exista vreo natiune ) care fac imposibila orice agregare sociala reala.
Cetatenii ei au fost, sunt si raman in situatii de imposibilitate fiind pusi sa aleaga in mod constant alte masti din aceeasi piesa politica in care joaca de fapt aceeasi actori in viu sau prin interpusi , deci orice aleg raman tot in bucla pentru ca trebuie sa opteze intre variatiuni pe aceeasi tema ( vechea garda din PSD are radacinile in FSN , clonele si acoperitii ei au penetrat PNL ,  lupii tineri din USR sunt talonati de catre unii dintre urmasii primilor ).
Dupa trei decenii de democratie mimata, Romania este decuplata de trecutul ei si fractura sociala este ireversibila. 
Cei care aveau in jur de 30 de ani in 1989 se apropie acum de 70 de ani aici sau in cele patru zari, cei care au acum in jur de 30 de ani nu stiu si nu mai sunt interesati de ceea ce  fost in urma cu 30 de ani, deci totul a fost zadarnic iar generatiile viitoare fara radacini vor trai dupa vorbele Ecleziastului (I, 14) : " M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare şi iată: totul este deşertăciune şi vânare de vânt." 







Note 


*) Sociologul Vasile Dâncu a fost membru al celebrei  " Academii de Stiinte ale Securitatii Nationale"  infiintata de catre celebrul Gabriel Oprea :




**) 

 „Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.” 


Niciun comentariu: