Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 2 noiembrie 2021

Presedintele Klaus Johannis si profesorul Vladimir Tismaneanu


Un articol recent al profesorului Vladimir Tismaneanu aparut pe platforma Contributors.ro ( Vladimir Tismaneanu - Piramidala sminteala a presedintelui Johannis ) reuseste performanta de a trece bariera de la critica bazata pe argumente la o critica umorala. 
In locul unor argumente ,  minime dovezi sau demonstratii , este furnizata o insiruire de atribuiri , etichetari si postulate gratuite  :


“ Piramidala sminteala (s.n.) a presedintelui Klaus Johannis”

“ …buimacitoarea degringolada a sefului statului roman”

“ …Klaus Iohannis nu a tăiat niciodată cordonul ombilical care l-a legat de USL. A fost si rămâne ostaticul acelei toxice contructii. Klaus Iohannis nu s-a derobat de la responsabilitate abia acum. O face de șapte ani încoace, ori chiar mai mulți”.

“ Este limpede ca omul ales președinte pentru a veghea la binele cetățenilor a pierdut orice legatura cu lumea reala. Actioneaza haotic si provoacă haos. E debusolat, ratacit, năuc. Orice revenire a țării la un minim de normalitate presupune ieșirea din joc a acestui personaj. N-are decat sa se sminteasca in continuare pe cont propriu “.
  
Vladimir Tismaneanu -Piramidala sminteala a presedintelui Johannnis



Aceasta maniera de a scrie este in deplina concordanta cu misiunea recent asumata a profesorului Tismaneanu :

" Nu pretind că sunt analist politic, scriu ceea ce mi se pare necesar a fi luminat, susținut și, la polul opus, veștejit. Sunt profesor la o universitate din SUA și intelectual public fără frontiere. Predau politici comparative și teorie politică. Nu cred că în raport cu scelerații și cu canaliile e nevoie de mănuși conceptuale. Ticăloșia e ticăloșie, nelegiuirea e nelegiuire. Nerușinarea e nerușinare. Impostura e impostură. Infamia e infamie. Obscenitatea e obscenitate. Teratologia e disciplina care se ocupă de monștri. Eu mă ocup de monștrii amorali si imorali."

Vladimir Tismaneanu 
 


Este adevarat
ca presedintele Johannis poate gresi si ca profesorul Tismaneanu are dreptul la propriile opinii , dar atacurile  in cascada asupra presedintelui Johannis  nu sunt de azi , de ieri *) , iar acum ridica involuntar mingea la fileu unui partid extremist si cu agenda ascunsa cum este AUR .
In actualul context politic si in plina pandemie , cu un asemenea articol  si cu un asemenea diagnostic  pus presedintelui Johannis ( argumentele medicale raman in seama specialistilor care respecta si un cod deontologic,  nu ? ) si cu o asemenea colectie de atribuiri, etichete si postulate  profesorul Tismaneanu , desi nu este politician ,  are o atitudine care seamana cu initiativa AUR pentru demiterea presedintelui , initiativa care in esenta sustine cam acelasi lucru :
 

”Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. A început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Mai mulți au promis că vor semna această procedură de suspendare. Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Cum era acel proverb românesc: Pestele se împute de la cap (s.n.)”.






Note 

*) Atitudinea critica a profesorului Tismaneanu transcende argumentele,  tinde spre ostilitate si este evidenta in articolele cu aceasta tema publicate pe  platforma Contributors.ro : 


 Vladimir Tismaneanu - O lectie de istorie pentru un fost profesor de fizică


Vladimir Tismaneanu - Dl Klaus Iohannis intre lapsus si omisiune
https://www.contributors.ro/dl-klaus-iohannis-intre-lapsus-si-omisiune/


Vladimir Tismaneanu- Despre dublele standarde și efectele lor „letale”…


Vladimir Tismaneanu - Din nou despre obscenitatea publica sau aiuritoarele decizii ale lui Klaus Iohannis


Vladimir Tismaneanu - Un pacat si o rusine: Klaus Iohannis si consiglierii sai

Vladimir Tismaneanu - Presedintele Iohannis, unii consilieri de la Cotroceni si riscul „datului in bară”







N.B. Comentariul a fost postat si la forum-ul articolului din Contributors.ro (02/11/2021 At 14:05 ) , dar nu a fost aprobat initial, ci doar la a doua postare


Niciun comentariu: