Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 24 ianuarie 2022

Rectorul Daniel David de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si " cultura de securitate "



Daniel David
Foto : UBB 




Un anunt recent al Facultatii de Filosofie din Bucuresti ( o facultate umanista ) face reclama in randul propriilor studenti  unei cariere in domeniul serviciilor secrete (https://www.edupedu.ro/facultatea-de-filosofie-de-la-universitatea-din-bucuresti-isi-anunta-proprii-studenti-ca-pot-face-cariera-in-sri-institutia-de-invatamant-a-publicat-anuntul-serviciului-roman-de-informatii-de-recruta/ ; https://www.facebook.com/filosofie.unibuc.ro/posts/4710332415686812).

Aflam tot din presa ca Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București :


„Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”

„Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”

„... dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități ( ?!- s.n.) când vor să caute expertiză avansată” și să realizeze doctorate? „Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”

Daniel David


https://www.edupedu.ro/rectorul-universitatii-babes-bolyai-daniel-david-despre-anuntul-ca-sri-recruteaza-ofiteri-publicat-pentru-studenti-de-facultatea-de-filosofie-din-bucuresti-cred-ca-e-un-semn-foarte-bun-si-ma-bucur/


Domnul rector, profesor universitar si psiholog demonstreaza o viziune academica particulara asupra raporturilor dintre viata civila si domeniul militar in democratie , viziune care seamana izbitor cu ceea ce unii au denumit "cultura de securitate" (https://www.contributors.ro/cultura-de-securitate-semnul-unui-spa%c8%9biu-al-civiliza%c8%9biei-%c8%99i-democra%c8%9biei/ ) , deci foarte probabil ca sustine si demersul Facultatii de Psihologie din Bucuresti care cu ceva ani in urma promova examenul psihologic de port-arma ( https://web.archive.org/web/20120317063257/http://ionduvac.ro/2012/03/13/fisa-de-inscriere-workshop-17-03-2012/) si cultura de intelligence ( https://pdfslide.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html )...

Asa intelegem cum au aparut si ce cauta la Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, etc., etc.,  studiile , masteratele si doctorate in Securitate (?!), etc.,  si poate si cum a aparut inflatia de doctori in orice din societatea romanesca.
Poate pana la urma vom afla si ca ideea celebrei " Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale " ( sic !) , institutie inexistenta ( cu stiintele si doctorii ei cu tot ) in Uniunea Europeana , a venit de fapt tot de la vreo Universitate ...





N. B. Cand scriam  aceste opinii pe blog am postat si un comentariu pe edupedu.ro la articolul despre anuntul Facultatii de Filosofie din Bucuresti (https://www.edupedu.ro/rectorul-universitatii-babes-bolyai-daniel-david-despre-anuntul-ca-sri-recruteaza-ofiteri-publicat-pentru-studenti-de-facultatea-de-filosofie-din-bucuresti-cred-ca-e-un-semn-foarte-bun-si-ma-bucur/ ) :

" Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”.
Serios ?! Domnul rector, profesor universitar si psiholog  demonstreaza o viziune academica particulara asupra raporturilor dintre viata civila si domeniul militar in democratie care seamana izbitor cu ceea ce unii au denumit "cultura de securitate" (https://www.contributors.ro/cultura-de-securitate-semnul-unui-spa%c8%9biu-al-civiliza%c8%9biei-%c8%99i-democra%c8%9biei/ )    , deci foarte probabil ca sustine si demersul Facultatii de Psihologie din Bucuresti care cu ceva ani in urma promova  examenul psihologic de port- arma ( https://web.archive.org/web/20120317063257/http://ionduvac.ro/2012/03/13/fisa-de-inscriere-workshop-17-03-2012/) si cultura de intelligence ( https://pdfslide.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html )...  Asa intelegem cum au aparut si ce cauta la Universitatea din Bucuresti, Universitatea  Babeș-Bolyai din Cluj, etc. studiile , masteratele si doctorate in Securitate (?!), etc. Poate pana la urma vom afla ca ideea celebrei " Academia de Stiinte ale  Securitatii  Nationale " a venit de fapt tot de la vreo Universitate ..."

 

https://www.edupedu.ro/rectorul-universitatii-babes-bolyai-daniel-david-despre-anuntul-ca-sri-recruteaza-ofiteri-publicat-pentru-studenti-de-facultatea-de-filosofie-din-bucuresti-cred-ca-e-un-semn-foarte-bun-si-ma-bucur/#comment-116870

Niciun comentariu: