Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 20 februarie 2022

Elita oficiala a Romaniei si dilemele ei axiologice si morale


Sub egida  Academiei Romane si in Sala de Marmura a Cercului Militar National , a avut loc Gala " Impreuna protejam Romania" prin care  de ziua Unirii Principatelor Romane, 24 ianuarie 2022 au fost premiati oamenii exceptionali care s-au remarcat in spiritul acestei manifestari :





Criteriile de apreciere nu au fost sunt prezentate , dar fiind vorba despre  persoane din tari, organizatii si domenii de activitate foarte diferite ramane presupunerea rezonabila ca au fost luate in considerare vizibilitatea , competenta, eficienta , civismul si criteriile morale.
Prima impresie este legata de caracterul eterogen al acestei selectii pentru ca este dificil sa fie evaluate dupa aceleasi criterii activitatea ambasadorului unei tari , managementul unor institutii si personalitatile unor domenii profesionale foarte diferite. Pe de alta parte, in multe cazuri pare ca a fost apreciata mai degraba organizatia nu persoana , dar nici in aceste cazuri nu este foarte clar in ce mod protejeaza  Romania  organizatii ca UGIR ( dupa ce industria a fost declarata gramada de fiare vechi) sau UNSR ( dupa ce prima miscarea studenteasca a fost decimata la  Mineriada din iunie 1990 ) ale caror obiective au un caracter mai degraba de nisa decat de reprezentare.
In sfirsit, o alta intrebare de principiu ar fi in ce masura au fost evaluate eficienta in cazul unor domenii sensibile si  credibilitatea si legitimitatea morala in situatii problematice.
Cateva exemple sunt edificatoare.

In urma cu cativa ani DNA a incercat de doua ori sa trimita in judecata un demnitar , dar fara succes. A fost aparat de colegii sai, demnitarii fiind deasupra legilor.
In 2022  demnitarul in cauza , Laszlo Borbely este premiat de Academia Romana. 

Dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni din 2014, cand STS nu a putut localiza un avion cazut, in 2019 , acelasi serviciu nu a putut localiza apelul in cazul tragic al Alexandrei Macesanu care a sunat zadarnic de trei ori la 112, singurul serviciu care ii putea salva viata. 
In 2022 , general-lt  Ionel-Sorin Balan, seful STS este premiat de Academia Romana.

Romania este de multi ani lider european la traficul de fiinte umane. In 2022,  Maximilian Nicolae directorul Agentiei Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP) este premiat de Academia Romana.


Ministrul Educatiei , profesorul Mircea Dumitru , afirma  in 2016 ca nu a colaborat cu Securitatea. In 2017 , CNSAS publica dovada ca acesta a semnat un angajament cu Securitatea.
In 2022  profesorul Mircea Dumitru este premiat de Academia Romana.


Manuela Catrina, fost secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor , fost candidat la șefia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) si actual Director al Scolii Europene " Ovidiu Sincai"  , a vazut " semnul diavolului" la protestul din Piata Victoriei din 2017.

In 2022 este premiata de Academia Romana.

And so on...

Stop cadru ! Acestia sunt oamenii si cu ei defilam. Punct.





Note


Mircea Geoana 
Secretar general adjunct al NATO




Laszlo Borbely 

Consilier de stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila

" De două ori a încercat DNA să-i ridice imunitatea fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, în 2012 și în 2015. De fiecare dată, parlamentarii majorității pesediste, plus UDMR, l-au protejat. În schimb, procesul presupușilor săi complici a mers mai departe, iar aceștia au fost condamnați."





Academician Mircea Dumitru 




Maximilian  Nicolae - Director Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP)

General-lt  Ionel-Sorin Balan - Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS )

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23280413-cat-depasit-este-sistemul-112-5-ani-tragedia-din-apuseni-sts-foloseste-aceeasi-tehnologie-localizare-apelurilor.htm

https://www.libertatea.ro/stiri/operatoare-112-alexandra-macesanu-nu-a-fost-sanctionata-2722542

https://www.gsp.ro/sporturi/investigatii-extrasport/crimele-din-caracal-dispecera-sts-de-la-112-a-luat-o-tare-pe-alexandra-cum-a-scuzat-o-seful-sts-in-fata-parlamentarilor-peste-40-dintre-apeluri-sunt-false-582503.html

https://www.agerpres.ro/justitie/2019/07/26/pop-despre-cazul-de-la-caracal-sts-a-procedat-corect-fara-nicio-abatere-in-spiritul-si-in-litera-legii--347277

https://ziare.com/sts/fratia-cadourilor-sts-general-nicolae-fugulin-audire-noapte-pe-balta-si-vin-1726064?utm_source=Adevarul.ro-Cross-article&utm_medium=%E2%80%9EFr%C4%83%C8%9Bia+cadourilor%E2%80%9D+la+STS.+General+condamnat%3A+%E2%80%9EDup%C4%83+o+noapte+pe+balt%C4%83+%C8%99i+dup%C4%83+ni%C8%99te+vin%2C+nu+m-am+mai+uitat+%C3%AEn+pung%C4%83%E2%80%9D&utm_campaign=Interpromo


Antonio Porumbita - Director General al Uniunii Nationale a Studentilor din Romania ( UNSR )



https://unsr.ro/



https://unsr.ro/



Misiunea noastra ?

https://unsr.ro/




Maria-Manuela Catrina - Director Scoala Europeana " Ovidiu Sincai " 

https://www.turnulsfatului.ro/2020/10/13/sibianca-manuela-catrina-cea-care-a-vazut-imaginea-diavolului-la-protestele-din-piata-victoriei-candideaza-la-sefia-ancom-177065


Constantin Vasilescu - presedinte Uniunea Generala a Industriasilor din Romania ( UGIR )

https://romanialibera.ro/special/manevrele-lui-dorobantu-aduc-ugir-in-pragul-dezmembrarii-68630/

https://ugir.ro/cine-suntem/conducere/


https://ugir.ro/reprezentare/


Niciun comentariu: