Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 3 februarie 2022

Kremlin, Kremlinovici, Sorin Ionita si Vasile Ernu


Rise Project a a lansat la inceputul lunii ianuarie un proiect inedit prin care 5 investigații ale publicației au fost ilustrate de 5 artiști și transformate în tricouri si oferite unor personalitati ( https://www.facebook.com/riseproject.ro/posts/4703039866454595 ; https://newsweek.ro/investigatii/5-investigatii-rise-project-ilustrate-de-5-artisti-romani ).
Cea mai interesanta este ancheta " #Kremlinovici" ( reporter principalVladimir Thorik ) care demonstreaza ca președintele Igor Dodon era coordonat de așa-numita „subdiviziune moldovenească” de la Kremlin – structură cu care el, dar și alți politicieni din Republica Moldova, țineau legătura prin intermediari sau chiar direct. Unul din tricourile ilustrate cu aceasta ancheta a ajuns si la analistul politic Sorin Ionita care primind tricoul semnaleaza pericolul propagandei si trolling-ului rus pledand pentru monitorizarea influencerilor pro-Kremlin.
Modul creativ si ironic in care o face este in stilul metodelor RiseProject ( Visual Investigative Scenarios , Investigative Dashboard si analiza de continut ) si al celebrelor matrioska respectiv dupa principiul " sub ceva se ascunde altceva" :


                Sursa : https://www.facebook.com/riseproject.ro/posts/4766407233451191

                 


Intelegem din declaratiile sale ca analistul politic si-a propus sa lupte cu formidabilul val de propaganda & trolling (" popandaii - Kremlin " ) , dar ghinion , NU ne spune si cine sunt cei care ies "cu sorcova la colindat" .
Cum pana la Dumnezeu ne mananca sfintii, ne raman doar opiniile analistului si modul in care sunt acestea receptate de catre cititori.
Problema este ca declaratiile sunt una si actiunile sunt alta. Analistul care semnaleaza pericolul propagandei , trolling-ului si influencerilor pro-Kremlin procedeaza exact invers cu unul dintre ei si in mod foarte subtil se adreseaza " dudului injurand salcamul".
Aici avem o mare surpriza. Daca Sorin Ionita nu ne spune cine sunt propagandistii pro-Kremlin, stie sigur pe cei care dupa opinia sa , NU sunt . Un exemplu elocvent este Vasile Ernu pe care analistul il considera si acum un " orientalist" . 
Sa urmarim un dialog foarte interesant pe aceasta tema :





Ca sa traducem din romana in romana , pentru analistul politic Sorin Ionita problema nu este activitatea lui Vasile Ernu definita aici drept o nevinovata " strategie de piata" , ci "naivitatea" si "ignoranta totala a romanilor pe spatiul Est " ( ...observati insulta si generalizarea gratuita asupra cetatenilor unei tari care a stat sub cizma bolsevica ? -n.n.) plus o sageata subtila catre guvernarea Moldovei condusa de Maia Sandu , guvernare care ar face prostii "inevitabile" , si indirect in interesul Moscovei.
Problema este ca sub " orientalistul " (?) Vasile Ernu si sub "margelusele colorate si imaginile exotice bazate pe fictiune, bazaconii si manipulari de sens " pe care acesta le construieste aici "necontrazis" ( interesant, cine ar trebui sa-l contrazica in primul rand ?! exact cei care afirma ca lupta imptriva propagandei pro-Kremlin) se ascunde cu totul altceva.
Sa vedem impreuna ce nu vrea sa vada nici in 2022 analistul Sorin Ionita , respectiv "margelusele colorate" ale lui Vasile Ernu.
Acesta , mandru ca este nascut in URSS, s-a stabilit la Bucuresti de unde face "necontrazis" ce are chef laudand minerii din anii `90, comunismul , putinismul, etc. respectiv injurand capitalismul si romanii care l-au primit cu tara lor cu tot care dupa el este " un stat artificial" (sic !) :


” În tradiţia culturală romînească există o dominaţie a unui discurs elitist, conservator şi rupt de talpa ţării (s.n.). Establishmentul cultural românesc chiar dacă este încălţat de o generaţie, maxim două (s.n.), se comportă de parcă sînt toţi fii de aristocraţi, se cred aleşi şi cu sînge divin. Şi-a trădat total menirea şi lupta pentru a reprezenta interesele şi nevoile paturilor de jos în faţa puterii. Ei au devenit parte a puterii. Ţăranii, bunicii lor adică, sînt leneşi, beţivi şi put (s.n.)”

Vasile Ernu - Cuvîntul “ortac” sună aproape ca numele unor eroi antici care între timp au fost diabolizaţi de presa mainstream de la noi

http://www.criticatac.ro/27993/cuvintul-ortac-sun-aproape-ca-numele-unor-eroi-antici-care-intre-timp-au-fost-diabolizai-de-presa-mainstream-de-la-noi/


https://www.ernu.ro/presa/interviu-scriitorul-vasile-ernu-nascut-in-urss-si-stabilit-la-bucuresti-trebuie-sa-spun-adevarul-asa-cum-il-gandesc-in-pofida-curentului-sa-injuri-azi-comunismul-si-sa-faci-osanale-capitalismului/

http://adevarul.ro/moldova/social/de-romania-republica-moldova-state-artificiale-exploda-bomba-sociala-europae-1_52e262f0c7b855ff56c2958d/index.html

https://adevarul.ro/news/politica/proprietatile-politice-pisatului-1_538441b20d133766a809ba1d/index.html

https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2076103-putiniada-vasile-ernu.htm

https://moldova.europalibera.org/a/putinismul-%C3%AEnseamn%C4%83-violen%C8%9B%C4%83-economic%C4%83-(vasile-ernu-libertatea)/31069645.html, etc.,etc.


Daca aceste "margeluse colorate" au fost suficient de vizibile pentru multi inclusiv pentru unii analisti politici, este foarte putin probabil ca  sa fi scapat atentiei publicului si cu atat mai mult analistilor politici , scandalul urias din 2014. 
Atunci site-ul ucrainean Texty a scos la iveala exact dovada prin care au fost devolati influencerii pro-Kremlin din Romania si din Europa . 
Surpriza, il regasim fix aici pe marele "orientalist" Vasile Ernu cu margelusele lui colorate cu tot care nu este singur, ci se afla intr-o companie la fel de selecta :


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18732911-grup-hackeri-spart-contul-email-principalului-colaborator-ideologului-rus-alexandr-dughin-publicat-lista-tinte-din-romania-printre-acestea-numara-dan-puric-vasile-ernu-mircea-dogaru-ion-iliescu-adrian.htm?cfnl=

https://www.euractiv.ro/extern/lista-prietenilor-populisti-ai-rusiei-in-europa-3440



Ramane intrebarea ce se ascunde sub toate aceste piruete axiologice, prestidigitatii abile si figuri de stil care au in Romania un efect de ecou controlat .
Cel mai probabil un cadou de la "marele nostru prieten de la Rasarit" si o privire de genul :


Serghei Lavrov 
Ministrul de externe al Rusiei 
Foto :  euractiv.com


Niciun comentariu: