Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 23 februarie 2022

Gheorghe Onisoru, Lucian Boia , Mircea Morariu si vizibilitatea in spatiul public

 





Platforma Contributors.ro a publicat o recenzie elogioasa la ultima carte aparuta a istoricului Gheorghe Onisoru ( Mircea Morariu - Cum s-a auzit la Bucuresti orologiul Kremlinului ). Cum in recenzie este amintit si istoricul Lucian Boia si cum este vorba despre doua persoane publice foarte vizibile in spatiul public, am "indraznit" sa comentez pe formum-ul articolului recenzia domnului Mircea Morariu.
Reactia autorului este una foarte interesanta prin modul in care eticheteaza cititorii . 
In mod special se remarca neacordarea dreptului la replica (  de catre autor si/sau platforma ) si  cenzurarea dialogului ( ultimul comentariu postat pe 23.02.2022 care nu a mai fost publicat ). 













Comentariul cenzurat :


Sergiu Simion 23/02/2022 At 13:06
Your comment is awaiting moderation

Domnule Morariu,
Scripta manent. Problema nu este ce am citit eu, ci ce ati scris Dvs manu propria pentru ca de aici a pornit discutia si de la modul in care ati raspuns :
“Tot comentariul dvs. este unul de colportaj” (?!)

/COLPORTÁ, colportez, vb. I. Tranz. A răspândi știri, zvonuri etc. (false). – Din fr. colporter.sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner/

De unde Dumnezeu ati tras Dvs concluzia, si pe ce baza , ca in acest caz “colportez” ?
In primul rand, inainte de a pune o eticheta , ar trebui mai intai sa o justificati ( altfel este gratuita si atunci este grav pentru Dvs ), dar din nefericire va lipsesc argumentele pentru ca din postura Dvs pareti convins ca aveti dreptul sa decretati imperial orice , despre oricine si fara nicio consecinta.
Cum si Dvs si eu citim in limba romana , ati observat desigur ca in cazul domnului Onisoru am citat o sursa deschisa (https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Oni%C8%99oru) care semnala articole semnate de jurnalisti in nume propriu despre probleme sensibile din spatiul public ( http://www.ziua.ro/display.php?data=2002-10-29&id=103443&ziua=7222bdc51acf6875cecff5157ef299ec, etc.,etc. ).
La fel si in cazul domnului Boia care are un talent neobisnuit de a nega evidenta chiar atunci cand ii explodeaza drept in fata ( https://evz.ro/puterea-cuvantului-interviu-exclusiv-cu-lucian-boia-colaborarea.html ) pentru ca aici este vorba despre cartea dnei Catherine Durandin , istoric francez care se ocupa de fapte , nu de mitologii si in calitate de autor si-a asumat raspunderea pentru continutul ei. Daca dl. Boia se considera lezat si calomniat , avea dreptul democratic sa-si repare in instanta “ onorea nereperata”. N-a facut-o.

Urmeaza partea si mai interesanta :

“Vă dedați la atacuri la persoană. Îl atacați ba pe autorul cărții, ba pe dl. Boia.”

Serios ? Concret , cum i-am atacat eu pe dl. Onisorul sau pe dl. Boia ?! Pe scurt, puneti etichete gratuit si dupa pofta inimii ( e democratie si libertate, nu ?!) ceea ce inseamna de fapt adevaratul atac la persoana, respectiv nivelul 1, etichetarea ( detalii , aici : https://sergiusimion.blogspot.com/2013/10/mic-tratat-despre-teoria-si-practica.html) lasand in seama etichetatului sa se descurce cu restul.
In al doilea rand, nu ma intereseaza sub nicio forma persoana domnului Onisoru sau persoana domnului Boia , ci doar faptele si actiunile lor din spatiul public si doar in virtutea faptului ca sunt persoane publice, ceea ce este cu totul altceva.
In sfarsit, comentariul meu se adresa recenziei Dvs si despre aceasta discutam , dar modul in care ati reactionat va defineste suficient ca sa mai fie nevoie de vreun comentariu.



Niciun comentariu: