" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
duminică, 21 iunie 2009
Paranoia de sistem
Mentalitatea care sufoca intreaga societate romaneasca , de neinteles intr-o democratie , are o explicatie extrem de prozaica. Cifrele seci ale statisticii spun mai multe decat o mie de cuvinte. Actuala societate romanesca este un adevarat paradis al serviciilor secrete :
"“România are acum şase servicii secrete: SRI, SIE, UM0962, STIS, SPP, DGIA, încadrate cu 30.000 de ofiţeri. În 1978, un ofiţer supraveghea 1466 de cetăţeni români. Acum supraveghează doar 732 de cetăţeni. SRI, care acoperă o populaţie de 22 de milioane, are 12.000 de ofiţeri. Echivalentul său francez acoperă o populaţie de trei ori mai mare şi are 6000 de ofiţeri, iar cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane”
(http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855856/De-ce-a-ramas-Romania-in-zodia-Securitatii/ )
Daca la acestea mai adaugam si structurile oficiale ( Armata, Politia, Justitia, Ministerul de Interne, etc. ) si starea de asediu permanent din institutiile publice generata prin unificarea administratiei publice cu Ministerul de Interne in cadrul M.I.R.A , avem o imagine elocventa a spatiului de manevra care mai ramane cetatenilor respectiv a lipsei de oxigen din societatea romaneasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu