Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 29 iunie 2009

România, prin ochii turiştilor străini

România, prin ochii turiştilor străini



Ce vad turistii straini cand vin in Romania…




Imaginea lor despre ţara noastră :

România, prin ochii turiştilor străini: o ţară frumoasă, dar cu toalete infecte, câini sălbatici şi taxiuri pirat

26 IUNIE 2009

• Străinii se plâng mai ales că nu găsesc toalete publice, iar când o fac, acestea sunt groaznice şi au un miros total neplăcut



„România este una dintre cele mai frumoase ţări pe care le-am vizitat, dar Bucureştiul este de departe cel mai urât oraş”, „Nu te aştepta să fie la fel de frumos ca Praga”. Aşa sună recomandările turiştilor străini care au vizitat România şi oferă sfaturi şi ponturi pe siteurile internaţionale de turism celor care se gândesc să-şi petreacă concediul aici. Printre cele mai cunoscute astfel de siteuri se numără lonelyplanet.com, virtualtourist.com şi tripadvisor.com.
Celor care vor să vadă Bucureştiul le sunt recomandate doar două nopţi de şedere, fiind sugerată explorarea, cu trenul, a Văii Prahovei, pentru a vizita castelele Peleş şi Bran şi Sighişoara. O americancă din Chicago povesteşte despre experienţa ei în Brăila: „Sunt câini sălbatici peste tot, şi la oraş, şi la ţară. În general se plimbă în grupuri de câte trei sau şase, trăiesc pe-afară şi sunt inabordabili. Li se pare un sport grozav să alerge spre indivizi ameninţători şi pe urmă să-şi schimbe brusc direcţia. Mi s-a întâmplat de trei ori în patru zile”.


Din mesajul lui Alan, din Irlanda, care a bătut România în lung şi lat reiese că una dintre cele mai plăcute zone din România este Bucovina, datorită mănăstirilor „impresionante, înconjurate de peisaje rurale”. De asemenea, el mai povesteşte şi de Iaşi, despre care crede că este subapreciat.


Atenţie la hoţii de buzunare!


La categoria „aveţi grijă” se fac trimiteri mai ales la taxiuri. Un turist din Australia le recomandă celor care vin în România să fie foarte atenţi la ce taxiuri aleg, deoarece sunt persoane la aeroport şi la gară care trag de tine să te urci în taxi, iar aceştia au de obicei cele mai mari preţuri.
De asemenea, el mai recomandă turiştilor să se ferească de „poliţia falsă” care îţi arată o legitimaţie falsă şi care îţi cere documentele, aparatul de fotografiat şi tot ce mai ai. „S-a apropiat de mine un individ în timp ce făceam o poză şi care mi-a arătat o legitimaţie spunând că e de la Poliţie cerându-mi aparatul foto sub pretextul că l-am furat. I-am propus să mergem la secţie şi am plecat, iar el nu m-a urmărit”.
Allison, din Finlanda, face referire la multitudinea de cerşetori şi la hoţii de buzunare, recomandând, de asemenea, ca turiştii să nu urce într-un taxi care nu are firma pe maşină, deoarece aceştia cer mai mult la coborâre faţă de preţul stabilit iniţial. Pentru un drum, taximetristul se oferise să o ducă pentru cinci dolari, iar după zece minute i-a cerut 30 de dolari pentru benzină şi alţi 45 pentru cursă. Turiştii care călătoresc cu trenul sunt sfătuiţi să fie cu ochii-n patru la oamenii care se fac că citesc ziarul, când, de fapt, sunt atenţi la bunurile străinilor şi care vor găsi orice motiv să se aşeze lângă ei pentru a le fura din obiectele care sunt la vedere. Tot Allison vorbeşte şi despre toaletele publice: „Veţi fi şocaţi de toalete, dacă veţi găsi vreuna. Put şi de multe ori sunt doar simple găuri pline de rahat. Încercaţi să vă rezolvaţi problemele la plecarea din hotel”.
Asociaţia Naţională a Agenţiilor deTurism (ANAT) a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte toaletele publice care lipsesc cu desăvârşire la unele obiective turistice.


Trafic infernal şi şmecheri în Vama Borş

Nici capitolul mâncare nu lipseşte din meniul sfaturilor de pe forumurile internaţionale de turism. Tom, din Marea Britanie, le recomandă vizitatorilor să nu mănânce carne de porc în casele oamenilor sau la nunţi, în special în zonele rurale, din cauza trichinelozei, ca rezultat al comodităţii ţăranilor de a nu mai duce carnea la analize.
Pentru cei care vor să închirieze o maşină, Sandra din Myanmar, sfătuieşte turiştii să nu circule după lăsarea serii pe drumurile din România, pentru că vor da peste multe căruţe, care nu sunt semnalizate corespunzător, peste oameni care traversează aiurea, câini şi alte animale. O turistă din Belgia spune să-ţi faci plinul maşinii regulat, altfel, rişti să dai peste staţii de benzinărie care nu mai au combustibili. Cât despre traficul din Bucureşti, acesta este haotic, iar turiştii vor vedea maşini oprite în mijlocul străzii care sunt reparate la faţa locului.
O familie din Viena trage un semnal de alarma asupra celor de la Vama Borş, care conduc maşini ce par scumpe, cu numere de înmatriculare străine, şi care vorbesc într-o engleză sau germană stâlcită rugând trecătorii să le schimbe bancnotele mari în altele mai mici, pentru a le fura banii. (L.V., A.G.)

....

Postat de Bebe la 25.06.2009 18:47
au dreptate,spre rusinea tuturor guvernelor si claselor politice care s-au perindat la putere si care in loc sa conduca tara catre o civilizatie autentica europeana, au furat si batjocorit tot ce se putea fura si batjocori, impingand romania spre o mizerie morala si materiala fara precedent.acum sunt sigur ca nici o suta de ani nu sunt suficienti pentru a schimba comportamentul si mentalitatea primitiva a majoritatii locuitorilor acestei frumoase, exceptionale zone geografice a planetei !

Postat de mircea la 25.06.2009 19:03
conducatorii nostrii au facut tara dupa chipul si asemanarea lor ( de *****).spune un proverb, sluga nu poate fi stapan ( vezi dinu paturica).



( Sursa : http://www.gandul.info/vacanta/romania-prin-ochii-turistilor-straini-o-tara-frumoasa-dar-cu-toalete-infecte-caini-salbatici-si-taxiuri-pirat.html?3893%3B4596478 )






Ce citesc cetatenii romani in presa cotidiana la “stiri calde”… :


O femeie legată a fost găsită înecată la Agigea

Luni, 29 Iunie 2009


“O macara de la ISU Dobrogea a fost adusă la faţa locului, pentru a scoate dala de beton de care era prins trupul femeii. Conform datelor preliminare, furnizate de poliţie, înainte de efectuarea autopsiei, trupul neînsufleţit este al unei femei de circa 35 de ani, care purta o bluză şi pantaloni negri. Cadavrul avea sub haine, un costum de baie, negru. Conform datelor de la faţa locului, femeia avea picioarele legate cu un cablu metalic, care era prins, prin cârlige metalice, de o dală de beton scufundată pe fundul canalului. În jurul gâtului avea înfăşurat un cablu metalic de acelaşi tip cu cel de la picioare."


….

Raiul pestilor din Constanta
de Horus(Vizitator), luni, 29 iunie 2009 - 12:09
Sunt femei omorate de traficantii de carne vie care traiesc in buna pace cu politistii din zona. La cernavoda au aruncat in canal 2 fetite de 12 ani. Nimeni nu stie nimic dar toti isi primesc banii si altii portia de sex. Scarbele....

(Sursa : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856909/O-femeie-legata-a-fost-gasita-inecata-la-Agigea/)

Niciun comentariu: