Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 14 august 2009

" Fir-ar a dracului de ţară ! "

" Fir-ar a dracului de ţară ! "




Motto

" nu avem doctori, nu avem profesori, nu avem bani pentru pensii, nu mai avem nimic ! Fir-ar a dracului de ţară ! "



Sunt vorbele pe care le-am auzit spuse de un bătran, în urmă cu vreo trei zile, într-un mijloc de transport în comun.
Mărturisesc că m-au şocat: poate din cauza reminiscenţelor de educaţie patriotică pe care am primit-o în şcoală (pe vremea comuniştilor, e drept, dar totuşi educaţie patriotică ! ) sau poate din cauza bunicilor şi a străbunicilor mei, care au luptat pe front pentru ţara asta...
Apoi, bătrînul s-a şi explicat: venea de la spital; trebuia să facă o tomografie... nu a avut bani de şpagă; de taxă nici atît; prin urmare, aparatul din spital nu funcţionează! doar la o clinică particulară din oraş... (cunosc procedura, am trecut cu ambii părinţi prin poveşti de genul ăsta...). Şi a continuat: " nu avem doctori, nu avem profesori, nu avem bani pentru pensii, nu mai avem nimic! Fir-ar a dracului de ţară ! "
Au trecut trei zile în care nu m-am mai gîndit la chestiunea respectivă, dar m-am tot uitat la părinţii mei (pensionari onorabili, unul din sistemul de sănătate, celălalt din învăţămînt...am zis onorabili ? mai bine ziceam săraci ! ) cum se uită la TV şi află despre primele de vacanţă de la ministerul de finanţe ( 13 milioane de euro ), despre fîntînile primarului din sectorul 3 ( 4 milioane de euro ), despre scena doamnei Ridzi ( 10 scînduri- 75 000 de euro ), despre salariile directorilor din ministerul agriculturii ( majorări de 30-50% )... află şi îşi fac inimă rea gîndindu-se că li s-a spus că e criză şi că pensiile lor s-au plătit cu preţul îndatorării ţării...M-am uitat la ei cum suferă şi mi-a venit să zic: " Fir-ar.... ! "

Sursa : http://confidentze.blogspot.com/2009/07/fir-ar-dracului-de-tara.html
Filed under: Dementa sociala romaneasca


Sursa : http://forum.romportal.com/forums/thread/80504.aspx

4 comentarii:

alina nicoleta spunea...

In primul rand salutari de aici de undeva si numai urari de bine.
Desi nu prea mult timp imi ramane trebuie sa recunosc ca atat cat am putut am incercat sa nu pierd nici o postare pe blogul dvs.
Totul este interesant pentru mine si desi nu sunt acasa, continui si de aici cu unele obiceiuri.
Inca nu am renuntat la ce imi place desi cum am mai spus timp aici este o reala problema.
Adevarate si foarte cutremuratoare unele articole.

Sergiu Simion spunea...

Alina, nu te-ai schimbat si sa nu te schimbi chiar daca esti acum pe alte meleaguri. Iti raspund mai greu din lipsa timpului ( in cateva zile trebuie sa merg la un nou loc de munca ). Asa cum am mai discutat amandoi, de la distanta totul pare interesant inclusiv psihologia, si in anumite conditii, este, daca mentii detasarea necesara , iar distanta la care esti acum ti-o poate da. Sunt sigur ca de acolo unde esti unele lucruri de aici iti apar in adevarata lor dimensiune pentru ca aici fac ele parte din cotidian.

karl spunea...

buna ziua domnule simion! nu va cunosc, dar am ajuns sa citesc diverse postari de-ale dumneavoastra si as vrea sa va intreb de unde e atitudinea aceasta de permanenta revolta, ba impotriva copsi, ba apr, ba psihologia romaneasca...ce cauza serviti? va intreb doar ca sa pot descifra semnificatia "nevilor" d-voastra...daca sunt lucruri ocultate in privinta psihologiei noastre as vrea sa le aflu

Sergiu Simion spunea...

Nu servesc nici o cauza, nu e nici o revolta, scriu ceea ce stiu, ceea ce am vazut si ceea ce am trait. Nu exista nici o semnificatie a "nevilor" mei/mele. Daca sunt lucruri ocultate le veti intelege singur.