Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 septembrie 2009

Interviu la comisia de psihologie educationala

Interviu la comisia de psihologie educationala



Pentru marele public, este poate interesant de aflat care este conditia reala a psihologului roman ( in acest caz un psiholog scolar ...) supus ordinelor discretionare ale unei institutii birocratice ( termenul este mult prea elegant ) :





" Re:Interviu la comisia de psihologie educationalã _FB_TIME_SINCE


oh..cei 500 de ron reprezinta, dupa cum urmeaza :
- 250 taxa de "analiza" a dosarului
- cam 100 legalizarea tuturor documentelor cerute
- tot cam 100 drumul pana la bucuresti
I-am pus la un loc, pentru ca pe toti i-am platit din buzunarul propriu.

De la Copsi am avut "curajul nebunesc" sa cer doar cei 250 ron.

Mi-a raspuns domnul lor avocat ca aceea reprezinta o taxa de analiza a dosarului si nu una pt eliberarea certific de libera practica.

Analiza care are loc, chiar la interviu ) Foarte interesant, cum castiga unii 250 ron in 2 secunde cat iti spun " tu poti pleca acasa" .

Ca nu ne-a informat nimeni la filiala teritoriala ca nu putem obtine dreptul de libera practica sau ca ne-au chemat din toata tara la un interviu ce n-a mai avut loc,,asta nu ii costa nimic,,doar pe noi ne-a costat.

Ca n-au pus nici ulterior pe site vreun anunt prin care sa informeze absolventii de psihopedagogie cu licenta obtinuta dupa 2004 sa nu mai depuna dosare in care sa piarda bani (desi le-am cerut explicit acest lucru) asta nu seamana a premeditare cu scopul de a primi taxe ?
"



Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&catid=37&id=600#600




"Privesc cu groaza cit de transformati de spaima ies cu totii de la interviuri. Suntem tareee prosti ca acceptam starea asta."


Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=600&catid=37&limit=6&limitstart=6

5 comentarii:

fonte di gioia spunea...

"transformati de spaima", umiliti (pentru ca li se spune ca munca lor de 10 ani "nu conteaza", conteaza doar de cat timp scrie "psiholog" in cartea de munca)si nu in ultimul rand, mai saraci. Ma intreb doar cum putem schimba ceva. Din luna iulie, de cand am avut "onoarea" sa am de a face cu copsi,lupt sa gasesc modalitati de a modifica "inspirata" lege 213. http://www.petitieonline.ro/petitie-p52993054.html
Domnul deputat Bogdan Cantaragiu a propus un proiect de modificare a ei. In rest insa, pare o lupta cu morile de vant.
Eu vreau un lucru cat se poate de simplu: sa mi se recunoasca studiile absolvite "magna cum laude" la o facultate acreditata, de stat. Sa am dreptul de a munci si altundeva decat intr-o scoala speciala, pentru ca eu chiar stiu sa muncesc in domeniul meu. Sa nu fiu nevoita sa mai platesc o licenta pe care sa scrie psihologie, cand pe cea pe care scrie psihopedagogie am muncit-o din greu.
Sa nu mai fie considerate fapte absurde ca lucruri normale, obisnuite, peste care se poate trece usor.

Imi doresc lucruri de minim bun simt, care in situatia actuala par imposibile

Sergiu Simion spunea...

"Eu vreau un lucru cat se poate de simplu: sa mi se recunoasca studiile absolvite "magna cum laude" la o facultate acreditata, de stat. Sa am dreptul de a munci si altundeva decat intr-o scoala speciala, pentru ca eu chiar stiu sa muncesc in domeniul meu. Sa nu fiu nevoita sa mai platesc o licenta pe care sa scrie psihologie, cand pe cea pe care scrie psihopedagogie am muncit-o din greu.
Sa nu mai fie considerate fapte absurde ca lucruri normale, obisnuite, peste care se poate trece usor."

Nu sunteti singura persoana in aceasta situatie, sunt mult mai multe, dar cum am mai spus, nu stiu unele de altele si si-au pierdut increderea in sansele acestei profesii ( nu in profesia ca atare ). Am cunoscut recent o sefa de promotie de la o facultate de psihologie din Bucuresti care dupa ce a absolvit si a facut un masterat si o specializare in Germania a renuntat complet la profesie ingrozita fiind de ceea ce a vazut , in facultate si dupa , la "dezvoltarea personala", etc....


Cu regret, trebuie sa spun ca lucrurile simple , normale, omenesti si de bun simt social ( recunoasterea diplomei universitare de exemplu ) nu se pot obtine usor in lumea intoarsa pe dos in care am ajuns sa traim. Dvs nu puteti sa va utilizati diploma...legal, desi ati muncit din greu, altii s-au trezit "legal" si peste noapte ...psihologi cu sprijinul acestei institutii de control social care se substituie facultatii si care a devenit o fabrica de bani fiind condusa ca o societate comerciala cu ceva timp in urma cel putin cand avea prevazuta chiar functia de ..."director executiv" . Sunteti dezamagita dupa 1-2 ani de la absolvire... In ceea ce ma priveste ,ca multi alti naivi din aceasta tara de naivi, am tot sperat ca ciorile pe care le vedeam mereu in pom in 20 de ani de "tranzitie" sa devina vrabia de pe gard... Cu ciorile si cu speranta am ramas, pentru ca circul social la care asistam in prezent nu se mai poate numi psihologie decat pentru cei care accepta aceasta conventie. De cand am renuntat la aceasta profesie, am ascultat oripilat suficiente relatari despre cum se desfasoara examenele psihologice astazi ca sa pot afirma ca scorul scocial este 2 la 1. Cine pierde ? In primul rand pierd psihologii prin conflictul de rol la care sunt supusi, in al doilea rand cetatenii care isi pierd increderea in aceste servicii si in psihologii care sunt intre ciocan si nicovala si care vor trage toate ponoasele "legale,materiale, civile si penale" cum le place unor sa spuna vorbid ca procurorii despre infractori. Cine castiga ? Colegiul care ramane la urma cu banii tuturor si care prin "identificarea legala" cu psihologia incearca sa acrediteze iluzia ca disparitia lui ar echivala cu disparitia psihologiei deci cu un cataclism social.( 1)

Sergiu Simion spunea...

In esenta ceea ce doriti dvs acum se putea obtine in 2004 daca aceasta lege nu ar fi fost propusa pentru psihologi ( nu mai conteaza de cine ) si adoptata in numele lor ( nu mai conteaza de cine ). Acum, deoarece legea 213 este o lege organica, orice s-ar intampla in plan profesional si social, fara obtinerea unui vot major in Parlament ( 2/3 din deputati , daca retin exact ) nu se poate abroga sau amenda legea.Imposibil in conditiile actuale...

Ce mai ramane ?
Sansa utopica a coalizarii psihologilor inregimentati impotriva instantei pe care si-au ales-o singuri si cu amandoua mainile. O greva a psihologilor ar fi chiar comica ( sa protesteze impotriva cui ...?!) nu poate fi auzita de stat intrucat Colegiul s-a substituit si acestuia si ar proceda cu psihologii lui , cum a procedat Becali cu psiholoagele lui daca nu si mai abitir dupa cum s-a vazut deja la interviurile de tip ancheta .

Posibilitatea de a face cunoscuta situatia psihologiei romanesti la forurile internationale de specialitate si la Consiliul Europei...

In sfarsit, crearea unui grup/organizatie contestatar/a care sa coalizeze toate nemultumirile impotriva Colegiului dupa principiul unei sfere cu centrul pretutindeni si circumferinta nicaieri.

Dupa cum puteti vedea, o persona care gandeste altfel decat au gandit unii legea si Colegiul, nu are nici un loc in acest scenariu cred eu, cat se poate de real .

Regret, aceasta este situatia reala si "legala" a acestei profesii in care , “profesional vorbind” , analiza unui dosar dureaza 2,5 minute si costa 250 lei. Suna cunoscut, nu ? ( 2)

fonte di gioia spunea...

pe scurt, e o lupta cu morile de vant si singura sansa a mea si a celor ca mine de a practica legal aceasta profesie e sa mai fac o data facultatea de psihologie.

Ce nu pricep eu e, daca psihopedagogul nu e psiholog, de ce nu poate el fi angajat, ca orice alt profesionist. De ce poate lucra intr-o scoala speciala si nu ca angajat al unui cabinet, in conditiile in care in ambele cazuri, desfasoara practic aceeasi munca...ii sunt solicitate aceleasi competente.

Sergiu Simion spunea...

Nu este o lupta cu morile de vant ci cu o institutie si persoane foarte concrete pentru care drepturile psihologilor si psihologia nu au nici o importanta deoarece au cu totul alte prioritati , banii fiind mai importanti decat orice alte considerente. S-a ajuns aici pentru ca psihologii din vechea generatie nu s-au desprins niciodata de vechiul sistem si in deplina cunostinta de cauza au acceptat in randul lor militari si securisti ( Colegiul colcaie...) care au ajuns ...sa le reprezinte interesele ! Rezultatul este acela ca ceea ce ai primit pe fereastra te da afara pe usa. Tragedia este ca vechii psihologi sunt secondati in comportament de noii psihologi tentati cu diverse avantaje unii ( am auzit un caz din Bucuresti de psiholog clinician care a primit autorizari pentru toate domeniile desi nu folosea decat una din ele in timp ce altii nu pot obtine nici una... ) . Va inteleg perfect dezamagirea dar nu cred ca este cazul ca la inceputul carierei sa abandonati lupta pentru simplul fapt ca dreptatea profesionala , sociala si morala este de partea dvs si nu a unor persoane nevenite care - intr-o tara libera si in mijlocul Europei - in mod vremelnic au uzurpat drepturile profesionale si morale ale tuturor psihologilor. Daca as mai avea inca o data varsta dvs , daca ar fi sa mai fac o data facultatea, as mai face-o ...dar in alta tara. Pentru ca din ce in ce mai des , si pentru din ce in ce mai multi , Romania nu mai este de mult, a romanilor...