Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

joi, 18 august 2011

Suprastimularea sexuala prin mass-media


Cine seamana furtuna *)


Domnul Bejan era bun sa fie doctor. Nu pentru cunostinte de anatomie, ci pentru ca, la fel ca doctorul modern, dumnealui vrea sa trateze efectele bolii, nu cauza.
Ce a fost mai intai, domnule Bejan, oul sau gaina? Hai sa va spun eu, ca in cazul de fata e foarte clar. Aduceti-va aminte de prima noapte de revolutie. Proaspatul domn (fost tovaras) Sergiu Nicolaescu introduce pe post un film cu o gramada de fetite frumoase dansind aproape goale pe scena (cabaret). O multime de romani suna la televiziune sa opreasca magaria (Nimeni nu voia sa vada femei despuiate cind tara ardea). Regizorul isi cere scuze, dezgustat. Explicatia sa: A vrut sa mai descreteasca si el putin fruntile romanilor. Nu venise inca timpul femeilor frumoase, care sa se dezbrace lasciv in direct. Asa ca la inceput a fost oul (si nu boul, asta a aparut in ultimii 20 de ani). Mai intai au aparut emisiunile indobitocitoare si pe urma au aparut si dobitocii. Mai interesant e care sunt motivele pentru care televiziunile arunca pe net asemenea emisiuni. Majoritatea romanilor nu au banii necesari sa-si petreaca 4 nopti pe luna la teatru, 3 la opera si 6 la Ateneu. Vrand ne-vrand, romanul accepta mizeria de la TV, iar canalele stiu adevarul si lucreaza in consecinta. La ce serveste indobitocirea asta generala? E mai usor sa accepti mizeria din politica cu ochii la niste sini frumosi, chiar daca in capul de deasupra sanilor e bezna totala. Emisiunile de acest gen prostesc populatia. Parintii care cu douazeci de ani in urma au cerut oprirea filmului lui Nicolaescu se uita ingroziti cum copiii lor cad prada acestor trucuri ieftine dar eficiente. Copiii, viitorii oameni maturi ai societatii, viitorii votanti sunt destinatia acestor emisiuni, a toplessului de pe plaja. Un prost e mai usor de controlat decit un om destept. Un om fara familie e mai usor de manipulat, de mutat dintr-un loc in altul, unde e nevoie de forta de munca. Telul acestor televiziuni e omul fara creier si distrugerea familiei. Le vinzi mai usor un politician vandut, nimeni nu se va mai intreba in viitor daca Antonescu a chiulit ca parlamentar, sau daca a ramas repetent in scoala. Pentru ca si ei vor fi tot repetenti. Dovada? Bacalaureatul din acest an. Intrebati orice absolvent de liceu din acest an care nu a luat bacalaureatul ce crede despre semnificatia repetentiei lui Antonescu si va veti lamuri.
Se pare ca televiziunile reusesc sa construiasca ceea ce au dorit comunistii: omul de tip nou.
Multi se iau de taranii care sunt prostiti cu un mic si o bere? Care voteaza cum le spune primarul? Uitati-va la noua generatie care vine din urma.
Chestia cu cel care seamana vant si care va culege furtuna.

Gheorghe Popescu


Sursa : http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/topless-ul-si-bunul-gust-al-romanilor-intoxicati-de-televiziuni-234487.html*) Acest excelent comentariu anonim ( nu se poate sti daca Gheorghe Popescu este numele real ) este o replica acida la articolul tendentios aparut in ziarul Romania Libera :

Gabriel Bejan - Topless-ul si bunul gust al romanilor "intoxicati" de televiziuni

Un comentariu:

Lili C. spunea...

Din păcate, televizorul a devenit cea mai ieftină şi cea mai comodă bonă. Vine tare din urmă computerul, internetul. Părinţii nu au timp sau nu au chef să-şi petreacă timpul cu copiii lor, iar aceştia primesc libertatea de a nu se dezlipi din faţa televizorului, respectiv a calculatorului.
La şcoală lucrez cu copii nedormiţi, agitaţi. Discuţia despre programul zilnic al copilului se termină cu replica: şi ce să fac? dacă nu îl las, plînge! şi lasă că destul nu am avut eu, să se bucure el de ceea ce mie mi-a lipsit.
Că nu sînt bani pentru teatru sau operă? Aşa credeam şi eu pînă cînd am ieşit cu elevii şi cu părinţii lor în oraş, într-o excursie. 4 lei pentru vizitarea Complexului muzeal Curtea Domnească din Tîrgovişte părea o sumă mare pentru ei, dar au cheltuit 30 de lei prin fast-food-uri şi pizzerii.
Mă tot străduiesc să-l contrazic pe Băsescu, să-i arăt că a exagerat cînd a spus că "şcoala scoate tîmpiţi", dar în ultima vreme mi se pare că mă lupt cu morile de vînt... nu semăn vînt, dar tot culeg furtună...