Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 14 octombrie 2011

Farsele domnului Ioan Mircea Pascu


Un articol aparut pe Contributors.ro *) despre moartea handbalistului american Chauncey Hardy ( numele nici macar nu ii este amintit in articol ) mi-a inspirat urmatorul comentariu pe care l-am trimis revistei :



Admir de multa vreme la domnul Pascu rafinamentul textelor , arta de a jongla cu sfera si continutul termenilor, utilizarea ambiguitatii contextuale si a jocului de cuvinte . In cazul de fata, domnul Pascu are o viziune cu totul personala asupra unor probleme care tin de interesul public.

Mai intai, domnia-sa se considera in acest caz un simplu contribuabil ca si noi ( uitand ca este in primul rand parlamentar european si in consecinta, are drepturi si obligatii mult mai mari decat un contribuabil ) iar din aceasta postura critica autoritatile platite „ de noi, contribuabilii ” , autoritati care nu-si fac datoria. Cu aceasta ocazie, reproseaza corect evidenta , respectiv faptul ca sistemul vede numai medicii in culpa . Probabil ca nu a vazut totusi o scena difuzata ( in bucla ) pe aproape toate posturile TV in care un senator roman ( nu european ) se saruta cu seful clanului „Butoane” la petrecerea data de acesta , si probabil nu avut acces nici la presa si nici la Internet pentru a vedea si documentele prezentate public ( http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/8864329/1/combobutoane.jpg?width=960 ; http://www.gandul.info/news/senatorul-mafiei-documentul-incendiar-din-cauza-caruia-parlamentarul-prieten-cu-butoane-ar-trebui-sa-si-dea-demisia-8864329,
) prin care politicianul roman isi lua oficial un credit de 300.000 de euro pentru fiica sa girand cu vilele interlopului.

Devenit simplu contribuabil , domnul Pascu mai are o revelatie observand acum atent exact ceea ce mai inainte a reprosat autoritatilor :

„ Al doilea punct de vedere pentru care socotesc ca este vorba de o farsa este ca moartea bashetbalistului american a pus in lumina starea actuala a intregului sistem medical romanesc, “reformat” cu surle si trambite de actualul guvern (in realitate, reforma se reduce la privatizarea sistemului si inlaturarea concurentei pentru noile unitati private).
Tarele sistemului, provenite din lipsa de fonduri, dezinteres si calitate din ce in ce mai slaba a actului medical au iesit la suprafata in toata goliciunea lor! ”

Pe cale de consecinta , concluzia finala a articolului nu are nici o legatura cu moartea baschetbalistului american :

„ Cat despre masurile luate impotriva medicilor – care, sa ne intelegem, au partea lor de vina – pentru slaba lor prestatie pune in lumina “performanta” intregului sistem.
Ori aceasta trebuia sa provoace reactia autoritatilor, care trebuie sa vizeze nu atat un caz izolat, ci sistemul in ansamblul sau! ”

In primul rand, sistemul medical romanesc este asa de peste 20 de ani ( si nici o autoritate nu s-a sinchisit de fapt ) dar aici este vorba in primul rand de o crima care pune in lumina relatiile tenebroase dintre politicieni si interlopi, ori domnul Pascu este preocupat in acest moment nu de crima si de relatiile interlopilor cu politicienii , ci de starea sistemului medical romanesc. Pe cale de consecinta, atunci cand va porni analiza de la starea sistemului medical romanesc va ajunge probabil de la politicieni la interlopi , si in final la crime. Cum asa ceva nu s-a intamplat inca, asteptam.

Pana atunci, ca simplu contribuabil, as fi dorit ca interesele noastre sa fie exprimate la un alt nivel , exact de catre cei care sunt platiti sa ne reprezinte. As fi dorit de exemplu ca politicienii romani cinstiti , din tara si din Parlamentul European , sa ia imediat atitudine fata de senatorul citat mai sus, pentru ca un om cinstit nu poate fi coleg cu „senatorul Mafiei” ( cum il numeste ziarul „ Gandul ”) , si sa intre in greva politica ( documentul prezentat mai sus este suficient pentru a recurge la acest gest ) pana cand acesta paraseste definitiv scena politica si ajunge unde ii este locul. In caz caz contrar inseamna ca in mod tacit sunt de acord cu actiunile lui.

Din pacate, exact atunci cand societatea discuta despre o crima salbatica recenta si relatiile dintre crima organizata si mediul politic , politicienii descopera in sfarsit ca apa este lichida si ne vorbesc despre starea de 20 de ani a sistemului medical romanesc .


Sursa * ) : Ioan Mircea Pascu - Mircea, fa-te ca lucrezi ! Sau despre de ce tot ce se intampla legat de moartea baschetbalistului american poate fi socotit o farsa ( http://www.contributors.ro/dezbatere/mircea-fa-te-ca-lucrezi-sau-de-ce-tot-ce-se-intampla-legat-de-moartea-baschetbalistului-american-poate-fi-socotit-o-farsa/ )

Un comentariu:

Doru BARBU spunea...

La ce va asteptati de la un politruc securistoid de "calibrul" lui Ioan Mircea PASCU? Nimic din ce inseamna manipulare parsiva, diversiune securistoida si insinuare criminala nu ii este strain. Si, NOTA BENE, acest om a fost, printre altele, Ministrul Apararii! Ar mai fi ceva de adaugat? QED!