Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 5 septembrie 2012

Jungla urbana & jungla rurala


Pretext : Tehnici de autoaparare urbana
Mesaj subliminal  Calea Sabiei




Foto : TVR1

Cu ceva timp in urma am scris cateva note despre o emisiune atipica de pe  pe TVR2  al carei titlu amintea cumva de asa zisa " Rezistenta urbana " ( nu importa impotriva cui ... ) respectiv un site "revolutionar " care poate fi gasit pe Internet. Este vorba de emisiunea " Supravietuitor in jungla urbana " o emisiune prezentata de Sorin Lupascu,  instructor in arte martiale,  care pregateste cetatenii romani europeni  pentru luptele...medievale  .



    Foto : TVR2






Intr-unul din episoade  , participanta de onoare inepuizabila in toate si mereu surprinzatoare a fost celebra cantareata Corina Chiriac ( constat ca la noi si de multa vreme , multi, si multe, sunt multilaterali, eterni si inepuizabili ) , autodeclarata drept prietena si admiratoare a lui ...Adi Minune  despre care afirma cu hotarare ca " are o voce mai buna decat a ei " ( sic !)  si care, ca multe alte vedete de fapt ,  a tinut mortis sa invete ( si sa arate si altora ) cum sa se fereasca de cei care nu prea au nici ocazii, nici motive sa atace o persoana atat de celebra . O puteti vedea in actiune aici :

http://www.facebook.com/video/video.php?v=329227987090230

A urmat apoi o fluturare de termeni specifici ( Keigochi ) , desene japoneze cu sageti indicatoare si sintagme din Evul Mediu , plus celebra masca din bare de fier care sa impresioneze ceea ce mai era de impresionat si , bineinteles , sabii si costume medievale .

De mare efect , a fost defilarea prin fata camerei de luat vederi a unei persoane care manuia sabia  , dar din scaunul cu rotile,   si care , surpriza , era si psihoterapeut ! Despre efectul psihoterapeutic ( ?! ) al manuirii sabiei nu am mai auzit pana acum, dar despre legatura dintre artele martiale si  unii  psihologi (  din Ministerul de Interne , de exemplu ) se stie de multa vreme .

In sfarsit, primele emisiuni de acest gen ( prezentate acum ca avand o mare audienta ) au aparut inca din anii `90 . In timp ce romanii inca mai erau batuti la demonstratiile de pe strazile Bucurestiului ,  la TVRL de atunci un instructor in tehnici de autoaparare ii invata pe cetateni cum sa se apere in apartament daca usa acestuia era fortata din afara. Tot atunci a inceput apologia jandarmului cu casca , scut si baston  urmata de cultul social al celebrilor purtatori de cagule ( "mascatii") , totul culminand cu prezentarea la TVR a unei sali de clasa in care un luptator SRI "Antitero" in carne si oase , imbracat cu echipamentul  de lupta complet , era  asezat ostentativ si fioros exact langa catedra profesorului , si in fata prichindeilor de scoala generala care il priveau muti  de admiratie ( sau de groaza ! ) . 




Mesaj subliminal :

" Sunteti in pericol . Numai " Calea Sabiei "    va mai poate salva ..."




Concluzia :

Ca de obicei, ne-am trezit tarziu , si suntem cam singuri ...
Interlopii s-au orientat deja si ne-au luat-o cu mult inainte,  exact acolo unde nu se pot aplica "tehnicile de supravietuire urbana" :





Foto : EVZ


" Şase inşi fac legea în nordul judeţului Vâlcea. Călare pe cai, atacă în miezul zilei, bat tot ce mişcă, incendiază case şi ameninţă cu moartea pe oricine le stă în cale. Poliţiştii tremură ca varga."

( http://www.evz.ro/detalii/stiri/dupa-modelul-somalez-banditii-lui-sisoie-si-au-facut-enclava-in-mijlocul-romaniei-947365.html )

Niciun comentariu: