Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

luni, 10 iunie 2013

The schizophrenic society


La scara istorica , doua decenii reprezinta un interval temporal mult prea scurt pentru a uita un cosmar social care a durat mai mult de o jumatate de secol. Cand "Scanteia" titra prin anii `80 cu litere de o schioapa "Epoca de lumina", romanii isi priveau melancolic viitorul de aur la lumina lumanarii pentru ca in numita epoca se face economie exact "la lumina".    Problema este ca decalajul patologic dintre vorbe si fapte respectiv dubla realitate care a distrus  normalitatea sociala si spatiul moral acum mai bine de doua decenii , continua si astazi in alta forma daca nu cumva a doua forma  se seprapune de fapt peste prima inca activa . Rezultatul este o societate complet alienata care combina cu maxima eficienta "realizarile comunismului" la care a adaugat cu titlu de divertisment numai defectele capitalismului . Mesajul adresat tinerei generatii de catre primul ministru in exercitiu este cel mai bun exemplu de combinatie intre exigenta zis "occidentala" ( "totul  trebuie supravegheat la sange ") si inconsecventa "orientala" de tip est-european : 


„E foarte importantă supravegherea la BACALAUREAT 2013, camere de luat vederi, profesori, totul trebuie să fie supravegheat la sânge. Un elev bine pregătit trebuie să ia o notă mare, unul mai puţin pregătit – o notă mai mică, iar unul care fură trebuie să dispară din examen. Nu trebuie să existe niciun rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi fi mai puţin bine pregătit, dar nu poţi fi hoţ. Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci de la BACALAUREAT 
Victor Ponta 

http://www.gandul.info/stiri/bac-2013-ce-spune-ponta-despre-bacalaureat-2013-supravegherea-trebuie-sa-fie-la-sange-cine-copiaza-dispare-din-bacalaureat-10945676


Daca privim cu atentie stop-cadrul de mai jos si analizam expresia si limbajul non-verbal al personajelor pitoresti imortalizate pentru o eternitate in care fiecare actor priveste incordat altceva,  putem estima usor cam ce ne asteapta in viitorul nostru posibil  ca societate europeana in care cu aprobarea naiva ( ?!) a tinerei generatii , "hoţul striga prindeti hoţul" :O fotografie antologica pentru posteritateBAC 2013. Ce spune Ponta despre BACALAUREAT 2013: „Supravegherea trebuie să fie la sânge. Cine copiază dispare din BACALAUREAT”. Sursa foto MediafaxNiciun comentariu: