Problema este ca totul tine doar de un limbaj care nu trebuie sa fie musai acoperit si de realitate ( faptele mai pot sa astepte… ) .
Totusi , ca sa dam Cezarului ce este al Cezarului, totul a inceput cu marele maestru de ceremonii Ion Iliescu care si-a sustinut in timpul Revolutiei si in timpul Mineriadelor propria-i realitate pe care o sustine fara sa clipeasca si acum, realitate care nu prea avea legatura cu ceea ce traiau cetatenii impuscati sau batuti pe aici sau cu ceea ce vedeau occidentalii de afara , exact ca la prima mineriada cand ziaristii occidentali i-au spus prim-ministrului Petre Roman ca vin de pe strada unde au vazut cum cetatenii sunt batuti cu bate de catre mineri , iar prim-ministrul de atunci le-a dat un raspuns care pur si simplu i-a blocat pe occidentali : “N-ati vazut bine ! ” ( scena antologica a fost data in direct de catre TVRL ) . Partea buna a democratiei este ca oricine are dreptul la propriile lui convingeri si la propria lui realitate pe care si le poate sustine pana in panzele albe chiar si dupa gratii daca a ajuns cumva acolo.
" Daca ai raspuns DA la mai mult de sase dintre intrebarile de mai jos, atunci afla ca simptomele tale sunt deja vizibile cu ochiul liber.
- 1. Afisezi cu usurinta o figura de “n-am fost eu ala”?
- 2. Ai ajuns sa crezi aproape tot ce declari prin interviuri sau de la tribuna Ministerului sau Parlamentului?
- 3. Atunci cand cineva (oricine) te critica, ca sa te aperi incerci sa-i rastalmacesti argumentele, ii contesti buna credinta si, atunci cand omul devine insistent, incerci sa-l pui la respect insultandu-l intr-un mod aparent politicos?
- 4. Crezi despre tine ca esti o persoana flexibila, maleabila, care, la o adica, poate sta de vorba cu oricine?
- 5. De cand ai ajuns pe functie faci tot posibilul sa-ti rafinezi vestimentatia, sa porti ceasuri scumpe si sa cunosti bauturi cat mai fine?
- 6. Crezi ca esti un politician mai inteligent, cu mai mare potential si mai bun decat majoritatea colegilor tai (indiferent de partidul lor de provenienta)?
- 7. Crezi ca multi dintre adversarii tai sunt dispusi sa sacrifice la fel de multe lucruri ca si tine pentru bani si putere daca li s-ar da ocazia s-o faca?
- 8. Decat prieteni, preferi sa ai mai degraba colaboratori fideli?
- 9. In viata aparentele conteaza mai mult decat faptele?
- 10. Dimineata cand te urci in masina te simti puternic, triumfator ca un om care a invins viata si nu ai indoieli in privinta a ceea ce faci?"
( Jorge Bergoglio*) - “Coruptie si pacat” )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu