Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 18 decembrie 2013

Coruptia din Romania


Textul de mai jos l-am postat pe un forum AVAAZ in care unii din cei peste 13.000 de romani din tara si strainatate care au semnat deja o petitie adresata Parlamentului Romaniei , discuta despre coruptia din societatea romaneasca actuala 






Coruptia din Romania

Coruptia din societatea romaneasca este o consecinta logica a sistemului aflat in uz , dar nu este decat varful unui aisberg . Sistemul de la noi este de fapt o megamasina sociala construita pe mecanisme de dominare, control si dependenta (http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/12/megamasina−sociala−mecanismele−de.html ) , care au rolul de a mentine continuu cetatenii  in stress si in situatii de imposibilitate (http://sergiusimion.blogspot.ro/2008/01/situatiile−de−imposibilitate.html) .

Mai mult decat atat, prin incurajarea constanta a culturii invectivei si degradarea continua a spatiului social (http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/10/mic−tratat−despre−teoria−si−practica.html ) are loc practic o resetare a sistemului de valori politice , sociale si morale traditionale :

Etapa 1 ( 13.12.2012 ) Cercetator – Reabilitarea Securitatii” Rămăşiţele elitei comuniste, din care Securitatea formează un segment important (deşi nu majoritar), sunt exact noua elită de care vorbesc, şi care a câştigat alegerile pe 9 decembrie. Aceasta este clasa conducătoare a României, şi acum, şi în viitor. Problema principală este lipsa sa de maturitate şi responsabilitate, care explică comportamentul uneori primitiv, sfidător şi imoral. Argumentul este că ea trebuie să înceapă să îşi asume rolul de clasă conducătoare cu mai multă seriozitate şi responsabilitate.” (http://www.contributors.ro/editorial/despre−cultura−politica−a−romanilor−iii−regioligarhia/) 

Etapa 2 ( 09.07.2013 ) Cercetator – Validarea fraudei si ilegalitatilor„ Fraudarea bacalaureatului este raul cel mai mic. Bacalaureatul creeaza deci o problema similara cu faptul ca multe reglementari ale economiei sunt proaste si deci evitarea lor de catre firme si persoane private este benefica social si economic, cu toata ca, strict vorbind, ce fac ei este ilegal. Nu tot ce e ilegal e rau, si nu tot ce e mandatat prin lege e bun!”„Daca vreti o morala mai generala a acestei povesti, ea e urmatoarea: De fiecare data cand o persoana are o reactie moralista legata de coruptie, fabrici de diplome si fraudarea examenelor, reactia cea mai potrivita este sa o suspectati ca nu intelege cauza problemei.” (http://www.contributors.ro/administratie/despre−bacalaureat−si−fraudarea−sa/) 

Etapa 3 ( 17.07.2013 ) Universitar – Resetarea sistemului de valori morale al societatii„Tot modelul de mai sus l−am construit doar pentru a vă putea pune cu sens următoarele întrebări: nu cumva falia fundamentală din societatea românească nu este între securiști și victimele lor, sau între comuniști și anticomuniști, ci este cea dintre idealiști și oportuniști? Nu cumva dezagregarea morală la care asistăm este rezultatul dominanței excesive a oportuniștilor în dauna “fraierilor” cu indiferent ce convingeri?” 

Daca actuala stare de lucruri va ramane neschimbata , o schimbare sociala reala ar fi posibila peste minimum 25 de ani (http://sergiusimion.blogspot.ro/2012/07/ciclul−istoric−si−timpul−individual.html),  deoarece societatea probabil nu se va schimba „din proprie initiativa” , niciodata (http://sergiusimion.blogspot.ro/2011/02/un−ultimatum−moral−adresat−societatii.html ).

Mai mult decat atat, exista si opinii conform carora nu numai spatiul politic , ci si societatea civila au fost confiscate de catre grupuri de interese care nu au legatura cu aspiratiile reale ale cetatenilor (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=acAloEeUTbM ; http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/02/spatiul−societatii−civile_5.html ).

Singura solutie rationala este ca romanii sa reinvete lucrul in echipa, increderea rationala in celalalt, respectul, comunicarea si colaborarea si se asocieze in grupuri civice si/sau retele sociale transparente care sa le reprezinte cu adevarat interesele.

Pentru cei care mai cred inca in valorile democratiei si civilizatiei , cateva idei (http://gdrsr.blogspot.ro/2011/03/grupul−pentru−democratizarea−si−reforma.html ;
Daca trecutul nu mai poate fi schimbat, ramane totusi speranta ca tanara generatie va gasi forta sa lupte pentru viitorul ei.

Sergiu Simion


  
Sergiu Simion, România






( "Nimeni nu este mai presus de lege ")(https://secure.avaaz.org/ro/romania_corruption_impact/)(http://www.avaaz.org/ro/romania_no_to_corruption_loc_ro/?bSyDwab&v=32856)


" Cerem retragerea imediată a recentelor amendamente aduse Codului Penal, care oferă politicienilor super-imunitate în fața acuzațiilor de corupție. Cerem totodată respingerea legii amnistierii și revizuirea legilor anti-corupție existente, pentru a se asigura alinierea acestora la standardele internaționale. Contăm pe faptul că vă veți asuma rolul de lideri în lupta împotriva corupției și a crimei organizate din România." 


Foto  : AVAAZ




Cine doreste,  le poate adresa politicienilor romani mesaje in nume personal :


phone Sună acum: 0728 995 454

TwitterTrimite un Tweet!!

Sursa : AVAAZ 


si poate posta raspunsul primit direct pe forum-ul AVAAZ  : 




Cine doreste sa semneze in nume propriu petititia amintita ,  link-ul direct este acesta :


Niciun comentariu: