Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 13 decembrie 2013

Pe cine si ce mai apara de fapt Consiliul National al Audiovizualului ?


Sursa : Mediafax

Intr-o emisiune a Radioului Public difuzata pe 13 octombrie , Dan Puric a facut cateva afirmatii controversate  :


 "Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic"  
 " nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc" 
 "sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un    cancer la nivel social".
http://www.mediafax.ro/cultura-media/radioul-public-somat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762673

 De aici incolo incep marile  probleme cu constiinta morala si cu logica sociala ale membrilor CNA . Ei  au considerat că moderatorul emisiunii : " nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute."

http://www.mediafax.ro/cultura-media/radioul-public-somat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762673


Pe de alta parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră "instigată" ( instigata la ce ?! -s.n. ) de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune."Este insultă şi calomnie (...). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român"

http://www.mediafax.ro/cultura-media/radioul-public-somat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762673

a spus Laura Georgescu .
Mai mult decat atat , Narcisa Iorga propune scurt :


 " sancţionarea Radio România Actualităţi cu somaţie publică, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".
http://www.mediafax.ro/cultura-media/radioul-public-somat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762673

Problema este unde vede aceasta persoana , cu colegii ei care au votat cu tot, limbajul injurios si instigarea la violenta , dar se stie prin definitie ca ceea ce  se decreteaza  , nu mai trebuie sa fie si demonstrat atunci cand cinismul politic si social de la noi atinge cote de cosmar.

O tara intreaga este oripilata de initiativele de tip interlop ale parlamentarilor romani care au vrut  sa sara peste bariera  legii deschizand larg usile penitenciarelor , ambasadorii straini vin in corpore in Parlament sa-si exprime indignarea fata  de sfidarea legilor, iar cativa membrii ai CNA ( Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea ) , orbi, surzi,  si muti la tot ce se intampla in spatiul social si pe ecranul televizorului prin care sub nasul lor un popor intreg a fost adus la stadiul de leguma de catre una din cele mai toxice televiziuni din Europa la care spunea Tom Gallagher, nici un parinte responsabil nu ar trebui sa-si expuna copiii ( va imaginati cam ce daune morale si materiale s-ar putea  obtine de aici ?! ) , se razboiesc cu un artist care isi exprima opiniile si vor dovada la ceea ce de fapt nu vor sa vada.

Poate ca nu ar fi chiar utopie ca un grup de tineri juristi cu mintea clara si care mai cred inca in valorile democratice , sa se trezeasca odata si odata si sa trimita in instanta membrii CNA cu acest comportament de cenzori , pentru atingeri aduse direct sau indirect dreptului de libera exprimare a opiniei  unui artist si unui cetatean ( cu daunele materiale si  morale aferente )  dar si pentru prejudicii aduse tuturor cetatenilor prin blocarea accesului la informatia alternativa , favorizarea promovarii unei imagini false asupra realitatii sociale si afectarea moralului intregii populatii si societati ( alte daune materiale si morale ! ).Sursa : 
http://www.mediafax.ro/cultura-media/radioul-public-somat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762673


Comentarii

Ancaastăzi, 09:39
Incet si sigur incep sa am o aversiune destul de mare fata de cei de la CNA, care se pare ca au facut din exercitarea functie lor o metoda de a pune pumnul in gura! Ca e bine sa mai cenzuram din non-valorile care apar pe la TV sau la radio, nu contesta nimeni, dar din ce in ce mai mult mi se pare ca…Observatie

In primavara lui 2013 onor CNA si-a adus aminte  in sfarsit , dupa mai bine de doua decenii,  ca in aceasta tara mai exista si minori si , culmea, ei ar mai trebui si protejati !!  Atunci am postat un comentariu acid in Revista 22 care cred ca ramane la fel de valabil si acum , dar vinovatul principal va ramane desigur ...Dan Puric ( sic! ) :


29.03.2013 | Sergiu Simion a scris:
O, buna dimineata CNA !(etc.,etc.)! Dupa 22 de ani, institutiile noastre sociale abilitate au brusc o criza tardiva de constiinta morala si fac ceea ce alte state civilizate fac de decenii (!!!) , iar statul nostru trebuia sa faca inca din `90, dar nu a avut acest interes. Acum , dupa ce raul a fost deja facut si dupa ce ai creat si ai stimulat masiv cererea de agresivitate,obscenitate, pornografie si violenta chiar prin mass-media (http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/03/stimularea-patologiei-sociale-extreme.html ), iar conturile unora sunt deja pline ochi, poti retrage oferta pentru ca situatia va ramane de fapt neschimbata . Ceea ce nu mai ofera mass-media ofera prin reclama legala alte retele sociale( daca ai cont pe Facebook primesti fara sa soliciti inclusiv reclame cu http://www.nirvanamasaj.ro/ ) . Vor trece alte doua decenii pana cand se va repara raul facut ( daca va mai fi reparat vreodata! ) si nu este clar de loc cine ( si daca) va plati vreodata mutilarea sufleteasca si mentala a acestor generatii. Totusi , mai bine mai tarziu decat niciodata , pentru ca aceasta initiativa sociala reparatorie , asteptata de ani de zile ,este o recunoastere implicita , desi tardiva , a crimei sociale comisa cu sange rece timp de peste doua decenii de catre mass-media impotriva propriilor cetateni.


http://www.revista22.ro/cna-noi-reglementari-n-codul-audiovizual-pentru-protejarea-minorilor-23961.html

Niciun comentariu: