Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Dr. Mark Mobius si descrierea obiectiva a societatii romanesti


Cine incearca in prezent sa-si faca o imagine asupra societatii romanesti numai pe baza opiniilor politicienilor , liderilor de opinie si expertilor romani prezenti in mass-media , este putin probabil sa obtina o sinteza coerenta , clara si obiectiva asupra starii de fapt in care ne aflam ca tara si ca societate.
Partizanatul politic si ideologic , dependentele sociale si economice , lipsa credibilitatii politice si sociale prin suspendarea codurilor morale si profesionale existente la noi ,etc. care genereaza una din cele mai grave probleme cu care ne confruntam ca societate - lipsa de credibilitate a liderilor - sunt tot atatea bariere in calea obtinerii unui feed-back social adecvat.

Situatia poate fi diferita in cazul unui expert strain si om de afaceri in acelasi timp - dr. Mark Mobius( http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Mobius )  - care sub nici o forma nu poate fi acuzat de partizanat politic sau social si la care consecventa actiunilor pe termen lung ( a se vedea interviul de mai jos ) este o conditie esentiala a credibilitatii si respectabilitatii care , in alt tip de societate  decat a noastra , sunt conditii obligatorii ale obtinerii si mentinerii profitului .

Din pacate,  conducatorii, politicienii , managerii  si oamenii de afaceri romani au inteles si au gandit altfel si capitalismul , si democratia .
Daca rezultatul final si catastrofal al tuturor guvernelor care au condus Romania timp de peste doua decenii *)  este reprezentat de neincrederea cetatenilor in institutiile statului roman , in sectorul privat , in institutiile si organizatiile internationale , in organizatiile societatii civile, in mass-media , in justitie, si in comunitatea de referinta , iar cetateanul se bazeaza de fapt numai " pe propria persoana , familie si Dumnezeu " :



Neincrederea cetatenilor in institutiile statului roman 


atunci explicatia starii de fapt  nu mai trebuie cautata nici la cetateni , nici la societate , ci in modul in care este condusa Romania si in mentinerea setarilor de baza ale vechiului sistem care genereaza de fapt toate problemele actuale.

Aici avem sansa de a privi societatea romaneasca dintr-o cu totul alta perspectiva care poate ridica ceata si fumul din spatiul nostru politic si social care provoaca atata confuzie in randul cetatenilor adusi in stadiul in care nu mai pot distinge nici o directie clara de mers, nici stanga de dreapta,etc.
In ultima instanta, cele mai grele intrebari sunt intrebarile simple si numai raspunsul la aceste intrebari fundamentale poate fi util cu adevarat unor cetateni debusolati.
Sa ne imaginam acum ca ar fi intervievat in direct " unul dintre marii oamenii de afaceri romani si in acelasi timp investitor de succes la noi " care ar fi  invitat sa-si expuna opinia despre starea actuala a societatii romanesti , solutiile de perspectiva pe care le vede si in acelasi timp sa raspunda inclusiv la intrebari foarte simple de genul :

" Ce ati face dvs daca acum ati avea 20 de ani si 10.000 de dolari ? Cum si in ce i-ati investi ? ".

Probabil ca reprezentarile noastre vor fi foarte diverse , dar oricum ar fi acestea le putem compara cu un interviu real in care un adevarat om de afaceri si investitor strain de talie mondiala raspunde in direct la aceste intrebari punctuale.
In videoclipul de mai jos ,  dr. Mark Mobius,  un reprezentant al elitei mondiale, german de origine , care traieste in Singapore si conduce un fond de investitii prezent in peste 40 de tari , ne ofera o viziune neutra asupra societatii romanesti si in acelasi timp ne ofera raspunsuri clare la intrebari care intereseaza inclusiv cetateanul obisnuit.
Modul in care o face poate fi inca o tema de reflectie pentru cei interesati :









In acelasi timp , interviul de mai sus arata distanta enorma dintre realitatea sociala obiectiva si teoriile conspirationiste despre dominatia elitei mondiale ( ex: The Global Domination Agenda)  :



http://jaysanalysis.files.wordpress.com/2013/05/followthemoney-bank-pyramid.jpg?w=378&h=212
The centralized control grid of monopoly capitalism.


promovate intr-o forma sau alta inclusiv de catre persoane instruite de la noi **).





Note 

*) http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-romanii-bazeaza-criza-doar-familie-dumnezeu-1_528cf1f7c7b855ff561a4f8f/index.html
**) Romanian writer, philosopher, and member of the Von Mises Institute, Ninel Ganea (http://jaysanalysis.com/2013/05/28/romanian-writer-ninel-ganea-interviews-jays-analysis-pt-3/  ) 

Niciun comentariu: