Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Deconspirarea sistemului politic sau de ce nu cred romanii in democratie


Un diagnostic lucid al societatii romanesti explica unele din paradoxurile societatii romanesti ( inclusiv dezinteresul cetatenilor pentru viata politica si sociala)   intrata  de multa vreme in stare de parabioza ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2007/04/parabioza-starea-unei-natiuni.html ), societate care seamana mai degraba cu o jungla a lui Meinong decat cu o societate europeana, democratica si civilizata :Partidele sînt structuri nonideologice care nu au reprezentativitate, nu servesc interesele unor categorii sociale şi unor credinţe politice, ci doar vin în întîmpinarea electoratului cu măsuri populiste, aspiratoare de voturi. Paradoxul e că încrederea în partide nu depăşeşte 15 procente, în timp ce USL a obţinut peste 70% din mandatele de parlamentar. E drept că acest procent înseamnă doar patru milioane de alegători. Restul românilor aşteaptă, cu răbdarea tipic românească, o reformă a clasei politice.
George Arun


Sursa : http://www.dw.de/pe-cine-reprezint%C4%83-partidele-politice/a-17272420?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-txt-newsletter

Niciun comentariu: