Cifre oficiale publicate de presa noastra ingrozesc deoarece ele arata ca in penitenciarul social romanesc nu este garantata integritatea pacientilor ( uneori nici chiar viata lor ! ) :
Un raport din 2010 arăta că 40% ( ?!) din diagnosticele românilor sunt puse greșit. Alături de infecțiile intraspitalicești, fenomenul bolilor greșite e motivul pentru care tot mai mulți români caută o a doua opinie în străinătate. Lipsa metodelor de diagnostic din spitalele de stat, dar și neatenția doctorilor conduc la situații aberante în care pacienți sănătoși sunt operați sau tratați degeaba pentru boli grave, rămânând cu sechele pe viață. Pacienții nedreptățiți au însă șanse să primească daune.( n.n.- cu ceva timp in urma nu le primeau nici pe acestea !)
Sursa : http://www.evz.ro/cine-plateste-pentru-diagnosticele-puse-gresit-in-spitalele-romanesti.html
*) Intr-o discutie in tren, un muncitor din Pitesti si sotia lui mi-au povestit ca acesta a fost internat pentru o operatie uzuala ( extractia bilei cred ) dar dupa operatie a constatat in fata oglinzii ca ii lipseste ...o coasta din partea dreapta! Cand a intrebat doctorul acesta i-a spus razand (?!) : " Lasa ca te descurci si fara ea, si-asa nu-ti folosea la nimic !", iar la intrebarea "Da` de ce mi-ati scos-o dom`ne?!" , raspunsul a fost unul absolut uluitor : "Ma incurca la operatie !". Bineinteles, nu am crezut ca asa ceva este posibil si i-am spus ce cred despre relatarea sa. Spre marea mea surprindere , sotia sa aflata langa el mi-a confirmat cu tarie acelasi lucru : " Daca vreti, va arata acum urma operatiei !" . Intrebarea mea a urmat imediat : " Si nu ati reclamat acest lucru ?!". Raspunsul a fost deconcertant : "Unde si la cine sa reclamam ?! Si ce mai rezolvam ?! Bani pierduti , coasta nu i-o mai pune nimeni la loc!" .
2 comentarii:
felicitari pentru articol!
Multumesc, sunt de fapt lucruri pe care le stim toti chiar daca nu le exprimam intotdeauna. Viata in infernul social romanesc a devenit ( cu concursul criminal al celor care ar fi trebuit sa aiba si o constiinta deontologica ! ) o lupta fara reguli si , metaforic vorbind, un pariu cu viata sociala, profesionala, personala dupa principiul scapa cine poate si ultimul stinge lumina.
Trimiteți un comentariu