Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 15 iulie 2014

Dupa 25 de ani


O mama si fiul ei pot citi in Gara de Nord, in sfarsit, dupa 25 de ani de "tranzitie" , un anunt care le garanteaza si siguranta, si protectia,  si viata, in fata taximetristilor vulgari, agresivi, tepari, interlopi sau tigani care timp de tot atatia ani isi pescuiau viitoarele victime , cu acordul tacit al autoritatilor , inca de la coborarea din tren. 
Cu ceva timp in urma, o tanara studenta japoneaza n-a avut acest noroc. La prima si ultima ei intalnire cu infernul social romanesc, le-a pierdut pe toate deoarece a facut gresala sa se urce singura intr-un taxi luat in mod oficial de la aeroportul Otopeni (http://sergiusimion.blogspot.ro/2012/08/romania-vazuta-prin-ochii-japoniei.html) .
Felicitari firmei MERIDIAN TAXI si oamenilor responsabili si anonimi  care au initiat acest proiect *) in numele mediului privat si al cetatenilor normali si civilizati , proiect care devoaleaza indirect iresponsabilitatea, cinismul , indiferenta, lenea si comportamentul penal ( tolerarea coruptiei la orice nivel si incurajarea comportamentelor necivilizate echivaleaza de fapt cu o crima sociala ! ) mentinut tot atatia ani,  al autoritatilor de stat si administrative care exista intr-o societate inca bolnava **) .





A fost nevoie de 25 de ani ca sa apara un asemenea anunt in Gara de Nord 
































































Nota 


*) Tot dupa 25 de ani , in aeroportul Otopeni exista acum un automat la care pasagerii sositi cu avionul pot comanda in siguranta un taxi cu tarif normal ( 1,49lei/km ). Nu stiu daca este aceeasi initiativa de mai sus , dar in mod cert si acum unii taximetristi de la aeroport retin bonul de comanda care in mod normal ramane la pasager pentru ca acesta sa poata demonstra la ce ora a facut comanda si la ce firma. 

 **)  Cand si un cetatean strain isi poate pierde viata practic sub ochii autoritatilor noastre , este de la sine inteles cam de ce siguranta si protectie pot beneficia cetatenii romani in propria lor tara.

2 comentarii:

MERIDIAN TAXI spunea...

Buna ziua!

Va multumim pentru cuvintele frumos alese si aprecierea eforturilor noastre de a deservi cat mai bine clientii.
De asemenea, tinem sa precizam ca aparatele touchscreen de comenzi MERIDIAN TAXI sunt amplasate si la terminalul SOSIRI, in incinta Aeroportului Otopeni.

Cu stima,
MERIDIAN TAXI

Sergiu Simion spunea...

Buna seara !

Acum am primit mesajul dvs ( unde sunt acum conexiunea Internet este una deficitara).
Va multumesc si eu pentru initiativa dvs civilizata, europeana si care tine de normalitatea sociala.
Inca o data, felicitari tuturor celor care au contribuit la aceasta initiativa salutara pe care personal ( si cred ca nu sunt singurul !) o astept inca din anii `90...

Cu stima,
Sergiu Simion
http://sergiusimion.blogspot.com/

N.B. Cuvintele nu au fost deloc alese, ele doar exprima in cel mai simplu mod un fapt asteptat de multa vreme ,de foarte multi cetateni.