Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 1 iulie 2014

Psihologia poporului roman versus noua psihologie


Motto
„Foarte interesant la români este că, la aceleşi profil psihologic de adâncime, în funcţie de context, profilul de suprafaţă este diferit. Adică cineva care gândeşte pe formula «las’ că merge şi aşa», într-un alt context poate deveni responsabil şi muncitor. Te aştepţi ca, dacă cineva e leneş şi neinteresat de rigoare în ţară, să fie «şmecher» peste tot”  *)
Daniel David, psiholog  


In ultimii ani , si sub pretextul anihilarii mentalitatii comuniste, asistam la o actiune concertata de  demolare a tuturor sistemelor de valori existente in societatea romaneasca . Aceasta actiune alimenteaza constatarea facuta inclusiv de catre straini conform careia romanii nu mai cred de fapt in valorile lor . Teza de baza este una sustinuta de catre personalitati culturale si liderii de opinie din  cele mai variate medii sociale culturale de la noi si este una care arunca vina pentru situatia generala a societatii romanesti asupra poporului roman si asupra psihologiei lui.  
In principiu este contestat totul , de la trecutul , identitatea, cultura  si valorile acestui popor si pana la mandria de a fi roman care este vazuta ca o anomalie sau ca o rusine. Rezultatul este un consens general al personalitatilor si liderilor de opinie care se intrec in a arunca cu piatra si a demola tot ceea ce a mai ramas in picioare din tot ce a fost desfiintat anterior .
De la  Andrei Plesu (  Mandria de a fi roman http://www.contributors.ro/editorial/mandria-de-a-fi-roman/) , Gabriel Liiceanu ( Ca sa nu mor bou -http://www.contributors.ro/cultura/ca-sa-nu-mor-bou/) sau Horia Radu Patapievici (celebrele texte din ” Politice” ) si pana la Lucian Boia ( De ce este Romania altfelhttp://adevarul.ro/cultura/istorie/de-nu-romania-altfel-adevarurile-lucian-boia-1_511512654b62ed5875ec1522/index.html ) , sau Vasile Dem Zamfirescu (  Nevroza balcanica -https://www.youtube.com/watch?v=bukkDDe5IJs ) exista o adevarata si intensa emulatie intelectuala generata de furia demolatoare conform unui principiu sacrosanct dupa care  traditiile , cultura  si identitatea nationala a acestui popor , ori nu exista, ori sunt inferioare altor traditii si culturi , ori  romanii sunt , sau sunt pe cale de a deveni , ”ciudatii Europei”. 
O judecata nationala, sociala si culturala de o asemenea cruzime , generata de personalitatile culturale si liderii de opinie ai unei societati cred ca nu are egal in intreaga Europa.
In consens cu aceste teze profund nedemocratice , antinationale si antieuropene,  psihologul David Daniel **) , coordoneaza in prezent un studiu stiintific (?) despre ”psihologia romanilor” , si dupa ce emite cugetari profunde ca cea prezentata mai sus , doreste sa afle tot de la romani ”de ce sunt asa cum sunt” :




STUDIU Cum s-a schimbat poporul român în ultimul secol: de la spiritul de turmă la complexul de inferioritate
Psihologul Daniel David coordonează studiul privind psihologia poporului român FOTO: R.F.


Nu stim ce legatura are simbolistica Egiptului Antic din fundal  cu noua psihologie romaneasca din prim plan, dar drapelul de lupta al unitatii sau al ” structurii  de psihologie” ( termenul este unul  absolut specific noii psihologii romanesti )  in fata caruia a fost fotografiat domnul psiholog ( unde pe langa spade , cupe si alte insemne heraldice apare si sigla modificata a Colegiului Psihologilor din Romania ) are in mod cert o asemenea legatura.
  



Mai jos  il puteti vedea si auzi  pe psihologul Daniel David : 









Tezele sustinute  in acest original studiu care va fi gata in toamna,  au fost deja prezentate in ziarul "Adevarul " ( http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/studiu-s-a-schimbat-poporul-roman--ultimul-secol-spiritul-turma-complexul-inferioritate-1_5344d8450d133766a89f16fe/index.html.
Mai jos puteti citi titlul mai mult decat elocvent al acestui studiu , dar placerea descoperirii si lecturii acestor teze stiintifice trebuie sa va revina integral :



STUDIU Cum s-a schimbat poporul român în ultimul secol: de la spiritul de      turmă la complexul de inferioritate.   
http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/studiu-s-a-schimbat-poporul-roman--ultimul-secol-spiritul-turma-complexul-inferioritate-1_5344d8450d133766a89f16fe/index.html



Reactiile cititorilor ( pro sau contra ) la acest studiu original ,  prezentate pe scurt mai jos , sunt elocvente , dar cititorul este invitat sa-si formeze singur propria opinie. 




Note

*) Nu te astepti decat daca aplici un sablon dogmatic prin care extinzi o manifestare singulara de la unul sau unii  dintre membrii unui grup social / unei comunitati ,  la toti membrii lui / ei. Daca o aceeasi persoana se comporta diferit in sisteme sociale si culturale diferite , problema s-ar putea sa fie de fapt sistemul si nu persoana , dar aceasta ipoteza este exclusa din start.

**) Psihologul Daniel David si institutul pe care il conduce ( Institute for Advanced Study of Psychoterapy and Applied Mental Health - https://www.facebook.com/Avalon.UBB/info ),  se afla la originea unui chestionar celebru pe baza caruia s-a propus examinarea tuturor (?!)  profesorilor din Romania pentru a depista apriori pe cei cu probleme aposteriori (http://www.asymetria.org//modules.php?name=News&file=article&sid=244 )  :





Comentarii "Adevarul" 


viorel visan 

Articol plin de informatii utile si corecte vizavi de profilul psihologic al rominilor. De fapt, cartea lui L.Boia "De ce e Rominia altfel?" formuleaza intr-un limbaj si mai usor de inteles trasaturile neamului (?!-s.n.). Cineva a scris pe aici ca insusi faptul ca acest articol a stirnit comentarii deplasate fara nici o legatura cu meritele si argumentele aduse este o dovada a acestui complex de inferioritate. Fara indoiala asa este, iar una din caracteristicile complexului de inferioritate este aceea de a afisa un complex de superioritate contrafacut din cauza nesigurantei individuale si colectiv. Analogia "passive-aggressive" este foarte potrivita.

Citeste mai mult: adev.ro/n3r1l9


Francisc Groza 

De necrezut. O diversiune cu pretentii de studiu stintific.Un individ de etnie roma ,face in cadrul unei universitati romane o lucrare despre psihologia poporului roman pe care vrea sa o publice cu pretentie de lucrare de referinta 'in toamna". De necrezut cum poate sa faca asa ceva. De neinteles si entuziasmul cu care publica R.Florescu toate bazaconiile lui Daniel David si cum ziarul Adevarul (sic!) a cazut in capcana si publica bazaconiile astea. Ce face Ministerul Invatamantului? stie ce se intampla in unitatile de invatamant de sub autoritatea lui? Ce face Academia Romana ? Nu stie ce se intampla? Cum se poate ca cineva sa aiba concursul ziarului Adevarul in a batjocori acest popor? Oameni buni .....v-ati pierdut mintile ?

Citeste mai mult: adev.ro/n3r1l9


Nicolae Stolojan 

 "psihologia popoarelor" este o notiune depasita din secolul 19 care duce la clisee si banalitati: neamtu e asa, francezul asa... Potrivit studiului, romanul ar avea complexe, cand de superioritate, cand, mai ales , de inferioritate fata de celelalte popoare....asta se cam poate spune de orice popor...... "valoarea sociala" a unui popor este o gargara pretentioasa care nu inseamna nimic.....sau atunci s'o spuna pe sleau domnu Daniel David: pentru dansu sunt popoare mari, mijlocii si cele mici, fara civilizatie avansata (in sensul de sofisticare sociala) de tip occidental...Asta o spunea in mod mai original si Cioran, deja in anii 30. Acest domn trebuie sa stie ca teoriile cu iz rasist, despre superioritatea unor popoare asupra altora nu prea mai sunt "cosher" ! Mai ales ca in zilele noatre, popoarele occcidentale devin ele insasi din ce in ce mai heterogene, datorita imigratiei. In genral, imigrantii (printre care si romanii) reusesc sa se integreze fara probleme in tarile occidentale, fara sa manifeste "complexe" de nici un fel. Articulul prezentat mi se pare de o superficialitate si de banalitate crasa...nota zero domnule David

Citeste mai mult: adev.ro/n3r1l9

Niciun comentariu: