Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 23 iulie 2014

"Life is a game" sau ruleta sociala romaneasca

"Life is a game" este   motto-ul  ludic si cinic in acelasi timp al unei firme care produce jocuri mecanice si poate fi vazut si  pe unele aparate  existente la noi. 
In acelasi timp , este deviza sub care un roman  intra intr-un spital  pentru ca niciodata nu stie cum va iesi de acolo*).
Cifre oficiale publicate de presa noastra ingrozesc deoarece ele arata ca in penitenciarul social romanesc nu este garantata integritatea pacientilor ( uneori nici chiar viata lor ! ) : 


Un raport din 2010 arăta că 40%  ( ?!) din diagnosticele românilor sunt puse greșit. Alături de infecțiile intraspitalicești, fenomenul bolilor greșite e motivul pentru care tot mai mulți români caută o a doua opinie în străinătate. Lipsa metodelor de diagnostic din spitalele de stat, dar și neatenția doctorilor conduc la situații aberante în care pacienți sănătoși sunt operați sau tratați degeaba pentru boli grave, rămânând cu sechele pe viață. Pacienții nedreptățiți au însă șanse să primească daune.( n.n.- cu ceva timp in urma nu le primeau nici pe acestea !)
Sursa : http://www.evz.ro/cine-plateste-pentru-diagnosticele-puse-gresit-in-spitalele-romanesti.html



 *) Intr-o discutie in tren, un muncitor din Pitesti si sotia lui mi-au povestit ca acesta a fost internat pentru o operatie uzuala ( extractia bilei cred ) dar dupa operatie a constatat  in fata oglinzii ca ii lipseste ...o coasta din partea dreapta! Cand a intrebat doctorul acesta i-a spus razand (?!) : " Lasa ca te descurci si fara ea, si-asa nu-ti folosea la nimic !", iar la intrebarea "Da` de ce mi-ati scos-o dom`ne?!" , raspunsul a fost unul absolut uluitor : "Ma incurca la operatie !". Bineinteles, nu am crezut ca asa ceva este posibil si i-am spus ce cred despre relatarea sa. Spre marea mea surprindere , sotia sa aflata langa el mi-a confirmat cu tarie acelasi lucru : " Daca vreti, va arata acum urma operatiei !" . Intrebarea mea a  urmat imediat  : " Si nu ati reclamat acest lucru ?!". Raspunsul a fost deconcertant : "Unde si la cine sa reclamam ?! Si ce mai rezolvam ?! Bani pierduti , coasta nu i-o mai pune nimeni la loc!" .

2 comentarii:

psiholog bucuresti spunea...

felicitari pentru articol!

Sergiu Simion spunea...

Multumesc, sunt de fapt lucruri pe care le stim toti chiar daca nu le exprimam intotdeauna. Viata in infernul social romanesc a devenit ( cu concursul criminal al celor care ar fi trebuit sa aiba si o constiinta deontologica ! ) o lupta fara reguli si , metaforic vorbind, un pariu cu viata sociala, profesionala, personala dupa principiul scapa cine poate si ultimul stinge lumina.