Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 18 februarie 2015

Memorialul Crimelor Comunismului


Gheorghe Boldur LatescuMemorialul Crimelor Comunismului


Domnule profesor Gheorghe Boldur Latescu,
Ati atins un punct foarte sensibil care ii doare si acum pe calai ( cati or mai trai dintre ei ! ) si in mod special pe urmasii lor in nume propriu sau cu pseudonim :

” Ca fost deţinut politic anticomunist, care a trecut prin iadul „reeducării” prin tortură de la penitenciarul Piteşti, îmi îngădui să sugerez o modificare a denumirii instituţiei pe care doreşte să o înfiinţeze Domnul Preşedinte Klaus Iohannis.
Cred că mai potrivită ar fi denumirea „Memorialul Crimelor Comunismului”….

Dupa cum stiti deja , dupa 25 de ani de la Revolutie , detinutii politici sunt segregati in mod ipocrit si dupa metodele Securitatii in “legionari” ( asimilati in mod fortat criminalilor din 1941,etc. ) care nu ar merita clementa ( dar nu se spun in ce constau crimele lor !) si restul care ar merita sa beneficieze de aceasta in mod exclusiv.
Confuzia de tip securist intre aceste doua categorii este in primul rand o cruzime si in acelasi timp o minciuna sfruntata pentru ca numai Securitatea in dementa ei l-ar vana pe capitan si acum dupa cum ne spune mai sus o “umbra” curajoasa adica sub pseudonim : .
” Problema nu e Ogoranu personal, ci ca pe langa Ogoranu se strecoara capitanu, apoi ideile lui si apoi toleranta la totalitarism si crima.”
A denumi in 2015 drept legionari :

” …mai mulţi tineri din localităţile situate în fostul judeţ Făgăraş, aproape toţi membri
ai Frăţiilor de Cruce (organizaţia de tineret a Mişcării Legionare), s-au implicat după 1948-
1949/1950 în acţiuni deschise contra regimului comunist. Aceşti studenţi, elevi de liceu,
muncitori, ţărani şi pădurari (s.n.) au constituit o formaţiune care a purtat denumirile de „Grupul carpatin făgărăşan”, „Grupul 73 Carpatin de eliberare naţională” sau pur şi simplu grupul Gavrilă (Securitatea utiliza formula „banda Gavrilă”)(s.n.)”

inseamna a reveni ( cu sau fara pseudonim ) exact la etichetele si metodele Securitatii din 1948 , si asta o spune exact Raportul Tismaneanu ! (http://www.presidency.ro/static/ordine/RAPORT_FINAL_CPADCR.pdf. p.328 ) .
Din nefericire, si dupa un sfert de secol de la caderea oficiala a comunismului, crimele acestui regim nu sunt inca condamnate in mod oficial ( tortionarii au si impunitate si omnipotenta financiara ) , iar in spatiul public si in societatea civila reapar exact etichetele si folosite de Securitate in anii `50 , care desi in mod oficial a disparut , vaneaza si acum in nume propriu sau sub pseudonim aceeasi dusmani de moarte de acum 75 de ani .
Sergiu Simion

Niciun comentariu: