Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 13 februarie 2016

Jargonofazia sau salata de cuvinte promovata pe post de exemplu


Un articol lung, abscons si confuz aparut recent pe Contributors.ro (Adela Toptean - Prevenție și prejudecată. Mic îndreptar de managementul speranței) si taxat imediat de catre comentatori ("Multe vorbe si putin continut.") , ofera  moderatorului sau administratorului forum-ului prilejul sa evidentieze la rubrica " E randul tau " un comentariu exact in aceeasi maniera :



http://www.contributors.ro/cultura/preven%C8%9Bie-%C8%99i-prejudecata-mic-indreptar-de-managementul-speran%C8%9Bei/#comment-271261



Ontelus DG spune:
Era logic și natural să se ajungă la această religie a trupului. Modernitatea repetă algoritmul neascultării, ilustrat primordial de către Lucifer, în ordinea suprafirească și de către Adam și Eva, în ordinea firească. Ocultarea medical-ecologică a morții este substanța acestei speranțe mundane, care ignoră deliberat ireversibilitatea temporală, neprevăzutul memoriei și determinismul polivalent. Generalizarea globală a infantilizării se pliază acestei sărmane construcții lumești a speranței, pierzând din vedere, în mod vinovat, faptul că salvarea sufletului este scopul ultim al viețuirii pământești. Și, paradoxal, această iluzie a sănătății artificial prelungite este legitimată prin sofisticatele jocuri ale publicității, puterii, posesiunii, plăcerii, propuse ca dezirabile argumente ale vieții. Să nu te gândești mereu la spusa lui Kant, de pe patul de moarte: ,,Este bine”?!…


Intrebarea este ce a gasit moderarea atat de remarcabil in acest comentariu in care speculativismul tautologic ( ca sa nu spunem gongorism si pretiozitate ) atinge cote sublime de genul ( "Ocultarea medical-ecologică a morții este substanța acestei speranțe mundane, care ignoră deliberat ireversibilitatea temporală, neprevăzutul memoriei și determinismul polivalent....").

Niciun comentariu: