Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 7 martie 2017

Mentalitatea de tip securist in domeniul psihologic

In anul 2009 , pe o platforma platforma virtuala  dedicata elevilor si studentilor - ScoalaOnline Romania - aparea un articol bizar  scris de un psiholog militar de la Centrul Militar Judetean Dâmbovita care sub masca modernizarii si europenizarii  promova o mentalitate de buncar care nu avea nicio legatura logica cu apartenenta tarii noastre la N.A.T.O si U.E, ba chiar promova exact contrariul . 
Cu alte cuvinte,  amesteca de-a valma antiterorismul, serviciile, militarii, politistii ,etc., cu o mentalitate ( paranoida )  de tip securist si descria un univers social al neincrederii , suspiciunii si manipularii informationale si psihologice universale in care onestitatea sociala si componenta civica respectiv societatea civila , democratica si europeana constituie veriga lipsa . 
Sub masca etichetei psihologice, acest material era un fel de oda inchinata manipularii si destinat indoctrinarii militare (?) a elevilor ,adolescentilor si studentilor ca pregatire pentru " o noua societate"  care  , chipurile, ar fi aparut exact  in aceasta forma pe ruinele celei vechi  :


"Cunoasterea intuitiva a psihicului uman a fost exploatata la maximum pentru a hotarî soarta razboiului de partea celui mai viclean, mai siret, mai inteligent. ( s.n.) Înca acum multi ani în urma, Sun Tzu, renumitul gânditor antic militar proslavea arta manipularii prin dezinformare, înselare si dezbinare. ( s.n.)
Nu mai exista un "al nostru" pur, totul este influenta, este rezultatul diversilor factori, cu un rol bine definit pe parcursul întregii vieti. Totul este manipulare, constienta sau nu, negativa sau pozitiva, în functie de interesele cui sunt satisfacute.( s.n.)
Influentarea psihologica desfasurata de agresor, nu poate avea decât un singur sens, unul negativ (Hariuc, C., 1994, p. 28), deci, manipulativ. ( s.n.)
De manipulare nu putem scapa usor. Razboiul psihologic este razboiul cu noi însine. Suntem manipulati, dar de fapt, ne manipulam singuri, nimeni nu ne obliga. (s.n.)
Omul este un microcosmos si cine stapâneste legile acestui univers, stapâneste întreaga lume, detine puterea, inclusiv cea militara. ( s.n.)
Daca agresiunea este un atribut al puterii si puterea înseamna cunoastere, victoria este de partea celui care stie mai multe. ( s.n.).
Este un conflict din care sigur va castiga doar stiinta manipularii, ca arma a cunoasterii si autocunoasterii. Razboaiele vin si trec, victoriile se transforma in esecuri si invers, judecatorii istoriei sunt trecatori si deci partinitori. Numai manipularea ramane vesnica, ca arma a amagirii si a trezirii, ca arma care nu ucide, ci doar otraveste, si ceea ce este mai important, nu mori, ci, dimpotriva, renasti, dupa ce otrava a fost eliminata. Unii nu vor s-o elimine…"

Toata aceasta viziune era un preambul prin care un psiholog militar (al unei tari intrate in NATO)  pregatea o  lovitura de berbec adresata exact principiilor si politicii NATO :


"Lasând la o parte faptul ca nu este prea clar ce se întelege prin obiective nationale, noua politica NATO pare ca vrea sa se departajeze de operatiile de înselare militara, de dezinformare, de minciuna, de propaganda. ( s.n.)
Cu alte cuvinte, vrea sa dea o aura de rationalitate, de corectitudine, de nepartinire si de moralitate noului razboi psihologic(s.n.). Dupa parerea mea, asta este tot o forma subtila de manipulare pentru a fi mai credibila. ( s.n.)"
Pregatirea psihologica pentru lupta. Manipulare si razboi psihologic ( Psiholog principal Gabi-Adriana STOICA ( Centrul Militar Judetean Dâmbovita)

In 2017 , la 10 ani de la integrare, romanii isi reafirma din nou cu tarie increderea in valorile europene ( https://ec.europa.eu/romania/news/20170303_raport_national_eurobarometru_standard_86_ro) iar Romania devine  epicentrul optimismului european (http://cursdeguvernare.ro/eurobarometru-romania-epicentrul-optimismului-european.html ) :



https://ec.europa.eu/romania/sites/romania/files/prezentare_raport_national_eb86.pdf



Pe de alta parte, uriasele proteste recente care au avut loc in Romania au devenit o lectie de aparare a democratiei si au trezit admiratia Europei si nu numai  : 


http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2017/02/romania-protests-corruption-170207100017012.html ; 
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/expert-carnegie-europe-polonezii-si-ungurii-au-ce-invata-de-la-romani-665617 
http://adevarul.ro/news/eveniment/oficial-ue-protestele-romania-impresionat-comisia-europeana-fost-dovada-poporul-roman-crede-valorile-europene-1_58b5cb085ab6550cb8e8b6c9/index.html ; 
http://revista22online.ro/70260957/associated-press-romnii-mrsluiesc-mpotriva-corupiei-si-promit-o-nou-er-n-politic.html 
http://www.aktual24.ro/presa-germana-eroii-de-la-bucuresti-romanii-ne-arata-cum-se-apara-o-democratie/

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/protestele-din-romania-inspira-opozitia-si-societatea-civila-din-balcani-665026

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/vestile-despre-criza-politica-din-romania-au-ajuns-pana-in-venezuela-665620 
http://adevarul.ro/international/europa/islandeziiorganizeaza-protest-semn-solidaritate-romanii-1_58a1ec6e5ab6550cb870ef8e/index.html

Cu toate acestea, in 2017 tot un psiholog ( si dupa toate probabilitatile , tot militar ) reafirma cu tarie un acelasi tip de mentalitate retrograda sustinand cu tarie chiar si in zilele noastre teza bolsevica a inapoierii poporului roman : 

„Există oarecum o legătură, dar în special atunci când vorbim de nişte legături tradiţionale. Chiar dacă nu sunt exprimate pe hârtie, sunt nişte cutume care funcţionează în această societate de foarte mult timp. Ceea ce discutăm noi la ora actuală, despre democraţie, despre o societate transparentă, de eliminarea corupţiei, de egalitate între bărbaţi şi femei, acestea nu sunt valori tradiţionale la români (s.n.). Sunt nişte valori impuse artificial de Uniunea Europeană (s.n.), pe care în ţara noastră, o mică parte, o minoritate practic, a acceptat aceste valori care corespund cu nevoile lor (s.n.). Dar cea mai mare parte le-a acceptat formal, spunând că noi încă ne vom putea comporta ca şi înainte, dar să beneficiem şi de avantajele de membri în Uniunea Europeană! Atunci, avem o ciocnire între formal –între ceea ce ne-am asumat şi se aşteaptă de la noi – şi ceea ce noi ca popor ştim să facem(s.n.). Celor mai mulţi, se pare, le-a plăcut sistemul vechi(s.n.). Schimbarea democratică pe care noi o dorim nu este  - din păcate, una care să reprezinte o majoritate naţională(s.n.). Noi suntem încă în stadiul de constituire a cetăţenilor( s.n.) din indivizii care existau în comunism. În 27 de ani nu am ajuns la acel grad de maturitate civică încât să avem o societate care să aibă aceste valori europene. Alţii au de sute de ani democraţie, populaţii cu valori urbane, noi avem o populaţie semiurbană, care mai are un drum lung de făcut (s.n.)" 
Mircea Dragu  
http://adevarul.ro/locale/timisoara/romanii-sindromul-stockholm-victima-timpul-ajunge-sustina-isi-iubeasca-calaul-sustinandu-l-inclusiv-fata-posibilului-salvator-1_58baa5345ab6550cb8051cff/index.html


Sa facem cunostinta cu autorul unor astfel de opinii : 


Psiholog Mircea Dragu
Foto : Adevarul 


Sa vedem acum si ce fel de reclama, prezentare si profil ii face gratuit un ziarist de la "Adevarul"  

"Timişoreanul este singurul expert din zona noastră în consilierea persoanelor care solicită azil politic. Mircea Dragu este instructor şi practicant de arte marţiale. Mircea Dragu îşi împarte viaţa între artele marţiale (s.n.), fiind coordonator al secţiei de karate de la Universitatea Timişoara, şi psihologie(s.n.). Este singurul specialist din acestă parte a ţării care stă de vorbă cu persoanele care cer azil politic. "

"Pentru că avea experienţă artistică (s.n.) , Mircea Dragu a fost ales printre copiii care îi întâmpinau la aeroport pe Nicolae şi Elena Ceauşescu, la ultima lor vizită la Timişoara. „După ce mi-au făcut analizele medicale şi au verificat dosarul (s.n.), trebuia să mă pună la punct şi cu freza, pentru că nu arătam destul de cuminte. A fost o experienţă interesantă, pentru că Elena Ceauşescu m-a şi pupat (s.n.)”, îşi aminteşte Mircea Dragu.  
"Timişoreanul are amintiri şi de la Revoluţie. „Am oprit un grup de oameni beţi (s.n.) care doreau să atace familia unuia care lucra în Securitate (s.n.). Pe 17 decembrie, după primele împuşcături, am dus la spital, în braţe, un băiat care era împuşcat în ambele picioare(s.n.)”, a mai spus Dragu. 
"De arte marţiale s-a apucat încă de pe vremea comunismului, când acest sport se practica în regim de ilegalitate. M-am antrenat pe ascuns (s.n.) până după Revoluţie”, spune Mircea Dragu
 „În engleză ţin conferinţe şi lucrări, vorbesc sârba ca un belgrădean, italiană am învăţat singur, germană trebuia să ştiu pentru că se spune că cine nu vorbeşte această limbă nu poate înţelege gândirea filosofică. Ştiu şi franceză, multe cuvinte şi în japoneză. Acum învăţ arabă şi turcă”
"Am lucrat mult timp(s.n.) în educaţia pentru sănătate: abuzuri de substanţe, comportament sexual, sarcină nedorită, am avut proiecte de toleranţă şi multiculturalitate. M-am ocupat de victimele inundaţiilor(s.n.) din Timiş. Am lucrat mult cu adolescenţii(s.n.). 
" A fost foarte interesat să lucrez cu familiile(s.n.). E un pionierat în educaţia complementară pentru copii ( s.n.) şi consiliere şi psihologie de familie şi cupluri. Am avut şi proiecte despre discriminare, homofobie. Am participat la prima conferinţă pe tema asta din Timişoara." 
„Pe lângă artele marţiale şi cultura orientală(s.n.), în ultima vreme am descoperit o nouă pasiune, dansul contemporan(s.n.). Am participat la ateliere de teatru şi mişcare scenică. Am realizat coregrafia de luptă (s.n.) la piesa Romeo şi Julieta, care va avea avea loc duminică, pe scena TNT-ului”.  
Sursa :  adevarul.ro/locale/timisoara/mircea-dragu-psihologul-refugiatilor-vest-1_50adb4807c42d5a663994eff/index.html

Sa rezumam. In 2017 un  psiholog specialist (  in arte martiale, cultura orientala , limbi straine, educatia pentru sanatate, 
proiecte de toleranţă şi multiculturalitate,educaţia complementară pentru copii,lucrul cu adolescentii ,consiliere psihologică pentru cupluri,discriminare, homofobie, lucrul cu solicitantii de azil politic, ateliere de teatru şi mişcare scenică, dans contemporan , coregrafii de lupta, etc ) are o cariera fulminanta in conformitate cu noul trend din aceasta disciplina care pregateste specialisti multilateral dezvoltati in cele mai multe domenii *) incepand cu cele civile si terminand cu cele militare si invers,  deoarece in aceasta profesie granita dintre domeniul civil si cel militar a fost demult estompata**). 
Problema este ca aceasta noua psihologie este fondata tot pe vechea mentalitate de buncar din moment ce noii psihologi persista in a nega realitatea unor conflicte politice si sociale obiective si atribui cu orice pret tare negative romanilor care ar fi construiti psihologic pentru conflict , societatii romanesti si poporului roman care ar avea , in totala contradictie cu ceea ce observa strainii, un profil psihocultural aparte care ar apartine unei "societati a vrajbei" (?!)  : 


„…în acest moment, combinaţia de colectivism, neîncredere, competitivitate şi cinism din profilul nostru psihocultural este formula unei societăţi a vrajbei"( interesant, vorbim in acest caz de un fel de "mecanica sociala" -s.n. )". 
„Toate răfuielile dintre români, împărţiţi aproape tot timpul în două tabere care aruncă cu venin una în cealaltă, au explicaţii psihologice.”„Românii au tendinţa de a se împarţi în diverse grupuri, precum tinerii şi bătrânii, românii din diaspora şi cei din ţară, privaţii şi bugetari.” 
„Când vorbim despre valori în matricea noastră psiho-culturală există acest atribut al colectivismului. Societatea noastră este formată din multe colective, iar automat când gândeşti în termen de colectiv se creează grupuri care se poziţionează în opoziţie unele cu altele. Apare ceea ce se cheamă efectul de loialitate faţă de propriul grup şi de suspiciune faţă de alte grupuri, faţă de alţii (s.n.). Colectivismul ne face să gândim în termeni de «noi» şi «ceilalţi»”
Daniel David
Sursa : http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/romania-vrajbei-noastre-construiti-psihologic-uram-scandalul-antenelor-fost-gresit-ne-am-luat-tara-inapoi-1_56def6865ab6550cb8a265b2/index.html


„Acum suntem o naţie handicapată moral ”
Mircea Toma
adevarul.ro/news/eveniment/mircea-toma-acum-natie-handicapata-moral-1_50ae6afa7c42d5a6639c89a4/index.html  

„ Asta pentru că cei mai autentici români, oamenii care, cufundaţi în puritatea culturală a satului, au ştiut să păstreze cheia de aur a românismului: mănâncă mămăligă, taie porcul, înfig plugul, fierb pruna, se închină cu dichis ortodox la Dumnezeu şi put. Put, da (s.n.): România este lider absolut – spun, an de an, cercetările Eurostat - la toalete amplasate în fundul curţii, iar consumul de săpun este cel mai mic din ţările membre ale Uniunii Europene.”
" Avem 26 de ani de când s-au dărâmat zidurile „lagărului socialist” şi uite că aleşii poporului se chinuie să le ridice la loc, să nu cumva să se aerisească closetul naţional (s.n.)."
Mircea Toma - Romania pute de romani
Sursahttp://adevarul.ro/news/politica/romania-pute-romani-1_5821ae655ab6550cb85064c5/index.html

Problema este ca aceasta mentalitate intalnita in noua psihologie si la reprezentantii sai  nu are nici legatura cu psihologia sau cu democratia ci cu ideologia fiind in realitate si prin traditie una de import rezumata foarte bine de catre publicistul Vasile Ernu ( "nascut in URSS") adoptat nu se stie de ce de catre establishmentul cultural romanesc : 


” În tradiţia culturală romînească există o dominaţie a unui discurs elitist, conservator şi rupt de talpa ţării (s.n.). Establishmentul cultural românesc chiar dacă este încălţat de o generaţie, maxim două (s.n.), se comportă de parcă sînt toţi fii de aristocraţi, se cred aleşi şi cu sînge divin. Şi-a trădat total menirea şi lupta pentru a reprezenta interesele şi nevoile paturilor de jos în faţa puterii. Ei au devenit parte a puterii. Ţăranii, bunicii lor adică, sînt leneşi, beţivi şi put (s.n.)”  
Vasile Ernu - Cuvîntul “ortac” sună aproape ca numele unor eroi antici care între timp au fost diabolizaţi de presa mainstream de la noi 
http://www.criticatac.ro/27993/cuvintul-ortac-sun-aproape-ca-numele-unor-eroi-antici-care-intre-timp-au-fost-diabolizai-de-presa-mainstream-de-la-noi/

Concluzia este evidenta. La suprafata , Romania se indreapta galagios catre Uniunea Europeana . In adancime , cetatenii denunta statul captiv , copruptia , infiltrarea si parazitarea sistemului de catre structuri ascunse in timp ce psihologii se aliniaza discret in front , dar exact de-a curmezisul,  si asta dupa ce au recunoscut in mod oficial ca si-au distrus propriul domeniu***). 




Note 

*) Moda carierelor si  CV-urilor fulminate este una tipica MI care adaptata in psihologie da rezultate de-a dreptul mirobolante astfel incat un ofiter din structurile  securitatii nationale ajunge sa reprezinte interesele psihologilor   : 

https://sergiusimion.blogspot.ro/2009/06/democratie-psihologica-prin.html

**) Facultatea de Psihologie a Universitatii  Bucuresti a gazduit cu 4 ani in urma un seminar cu o tema foarte interesanta :  

"EVALUAREA PSIHOLOGICĂ PENTRU PERMISUL DE PORT – ARMĂ: prevederi legale, cerinţe metodologice şi promovarea de bune practici"  
http://ionduvac.blogspot.ro/2012/04/evaluarea-psihologica-pentru-permisul.html


***) Daniel David - Sa bata clopotele pentru psihologia romaneasca...
http://www.contributors.ro/cultura/sa-bata-clopotele-pentru-psihologia-romaneasca%E2%80%A6/


Niciun comentariu: