Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

duminică, 26 martie 2017

„Contractul cu el insusi” sau inceputul lungului sfarsit al unei institutii parazit si al unui stat in stat


" Cine-i pazeste pe paznici ? ".
Juvenal
"Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi." 
Prof.dr. psihiatru Aurel Romila 
http://www.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769Mihai Anitei
Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania

Captura  PROTV

In urma cu exact 11 ani , revista Asymetria din Paris publica in 7 martie 2016 un document referitor la situatia domeniului psihologic :APEL PENTRU MODIFICAREA LEGII 213 DIN 06.01.2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania

http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=42


Scopul acelui Apel semnat inclusiv de catre fostii disidenti politici Paul Goma si Vasile Paraschiv era preintampinarea efectelor unor intentii contrare legislatiei europene si a legilor liberei concurente care conduceau la deturnarea sensului profesiei de psiholog.
Presa de mare tiraj din tara ( Adevarul, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Revista 22,etc. ) a refuzat sa publice atunci acest Apel pe care nici macar nu l-a mentionat , iar pericolele semnalate atunci nu au avut ecou in breasla psiholgilor.
Nu a avut ecou nici semnalarea cu date concrete a confiscarii domeniului psihologic de catre structuri straine domeniului :Istoria conspirativa a psihologiei si controlul psihosocial in postcomunism  
https://www.agero-stuttgart.de/REVISTAAGERO/CULTURA/istoria%20conspirativa%20de%20SS.htm

Cu atat mai mult o scrisoare pentru psihologi care semnala riscurile deontologice care decurg din acceptarea acestei situatii :
Despre asumarea raspunderii si protectia anonimatului . Scrisoare pentru psihologi 
http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=69


Pe cale de consecinta , prin modul subversiv in care a fost infiintat Colegiul Psihologilor din Romania (C.P.R.) , psihologia a devenit un domeniu captiv si reglementat de norme specifice mai degraba institutiilor militare si institutiilor de stat decat celor civile, iar psihologii au devenit prizonierii de constiinta ai propriului domeniu deoarece orice incercare de a semnala situatia interna a domeniului de catre psihologii ordinari ( respectiv cei supusi normelor interne ale C.P.R.) putea fi sanctionata drastic :
Cenzura psihologica in Romania anului 2007  
http://www.psihologiaonline.ro/forum-mainmenu-69.html?func=view&catid=21&id=39


Confiscarea sub umbrela legii a unui intreg domeniu esential pentru libertatea de constiinta a cetatenilor dintr-un stat de drept a condus la degradarea prestigiului unei profesii in care au devenit prioritare alte comandamente decat cele deontologice.  Pe cale de consecinta in CPR se rostogolesc de-a valma militari, fosti profesori la Stefan Gheorghiu , servicii secrete, fosti securisti, parapsihologi, astrologi, "cuantici","terapii cu ingeri",etc.
Acesta stare de fapt a domeniului este rezumata chiar de catre unele din personalitatile care au participat la "constructia" C.P.R. :
" Nu cred că mai avem posibilitate de revenire.Totul s-a facut prin clonare. Lichelele mai batrane au selectat lichelele mai tinere."   Mircea Miclea  
http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/renasterea-psihologiei-558301.html

"...am ratat şansa normalizării psihologiei pentru cel puţin încă o generaţie (+20 de ani) "

Daniel David  
http://www.contributors.ro/cultura/sa-bata-clopotele-pentru-psihologia-romaneasca%E2%80%A6/


Urmarea a fost un deceniu de interminabile gafe care au transformat C.P.R. dintr-o institutie care se dorea redutabila ( chiar daca nu era recunoscuta de nimeni pe plan international ) in principalul actor comic al unei comedii sociale si profesionale bufe care a starnit furia psihologilor, si rasul cetatenilor :
Cuibuşor de nebunii la Colegiul Psihologilor

http://adevarul.ro/news/eveniment/cuibusor-denebunii-colegiul-psihologilor-1_516c337a053c7dd83f0fc62d/index.html


Aceasta telenovela profesionala si sociala este emblematica pentru tragi-comedia psihologiei romanesti ( mai exact a ceea ce a mai ramas din ea ) , una in care actorul principal este megastructura numita CPR respectiv o institutie absolut bizara , straina psihologiei democrate si occidentale si a carei edificare a fost relatata pe larg doar in revista "Spirit Militar Modern" :
Conventia Nationala a Colegiului Psihologilor din Romania , 2005
 Spirit Militar Modern, nr.5/2005 
http://www.presamil.ro/SMM/2005/5/31-40.htm


Ce cauta un militar in uniforma la sedinta oficiala de constituire a unei organizatii profesionale civile asta este o cu totul alta problema la care de mai bine de un deceniu nu vrea sa raspunda nimeni cu atat mai mult cu cat chiar Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti a avut "geniala" idee sa infiinteze profesia de "psiholog in domeniul securitatii nationale" (!) ridicand mingea la fileu celor care au vrut sa inregimenteze un domeniu prin definitie civil :
" Credem ca nu este lipsit de interes faptul ca pentru prima data în România conducerea Facultatii de Psihologie si stiintele Educatiei din Universitatea Bucuresti, cu sprijinul neconditionat al regretatului profesor universitar doctor Mielu Zlate – seful catedrei de psihologie, a decis înfiintarea unui master de Psihologie aplicata în domeniul securitatii nationale17 ca forma academica de pregatire unitara a specialistilor din acest institutii. Acest master se adreseaza în primul rând psihologilor care îsi desfasoara activitatea în organizatiile din domeniul securitatii nationale si celor care ar dori sa aspire la un asemenea post." 
Ion Duvac - MASTER "PSIHOLOGIE APLICATA ÎN DOMENIUL SECURITATII NATIONALE" – OPORTUNITATE DE SPECIALIZARE
http://www.e-scoala.ro/psihologie/master_psihologie_aplicata_in_domeniul_securitatii_nationale.html.Rezultatul final a fost transformarea CPR intr-o entitate bizara cu statut de ...firma (?!) , licentierea marcii fiind una cu totul speciala :

Sursa : http://www.listamarci.ro/marca-colegiul-psihologilor-din-romania-157925.htm 


Ca si cum nu era de ajuns , a venit acum si cireasa de pe tort. Daca timp de aproape 12 ani CPR si conducerea sa au jucat ping-pong cu domeniul psihologic, statutul psihologilor si banii lor , acum prin presedintele sau institutia a trecut intr-o etapa noua , calitativ superioara  in care a uitat de psihologi , respectiv si-a adus aminte ca exista si fonduri europene si a inceput sa joace tenis la perete.
In mod concret  , presedintele CPR a reusit pentru prima data in istoria psihologiei si comediei universale sa realizeze si "dedublarea" si "ubicuitatea" trecand la incheierea unui contract cu sine insusi prin care a incasat si banii. Ca sa nu mai existe dubii,  si-a invitat la festin si sotia care in mod obiectiv a primit mai putin deoarece era numai una singura :" În contextul derulării proiectului „SCOP – specializarea consilierilor de orientare profesională”, finanțat din fonduri europene, implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România, inculpatul Aniței Mihai, în calitatea sa de președinte al Colegiului Psihologilor din România, și-a atribuit și a încheiat a două contracte cu el însuși, iar un alt contract l-a atribuit și l-a încheiat cu soția sa.Decizia de atribuire și încheiere a contractelor a fost luată de inculpat în exercitarea atribuțiilor de reprezentant al Colegiului Psihologilor din România - entitate juridică de interes public, atribuții vizând activitatea psihologilor din domeniul privat sau public, stabilite prin Legea nr. 213/2004 și care atrag calitatea de funcționar public în accepțiunea art. 175 al. 2 Cod penal."
"Astfel, inculpatul Aniței Mihai a obținut un folos pentru sine și pentru soția sa de 336.147 lei (din care 307.475 lei – sumă aferentă contractelor încheiate cu propria persoană și 28.672 lei – sumă aferentă contractului încheiat cu soția sa)." 
Sursa : DNA ( http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8081)


Intrebarea cu adevarat nelinistitoare este ce credit social , profesional si moral mai poate avea aceasta profesie controlata de timp de 12 ani de catre Colegiul Psihologilor din Romania ai carui gestionari au asemenea comportamente , mentalitati si valori . Pe de alta parte , nu este greu de prevazut cam ce sanse reale de manifestare mai au in tara tinerele generatii de psihologi intr-o profesie "liberala " , dar confiscata si masacrata de o institutie care a pretins ca le apara drepturile si interesele, dar numai  daca devin prizonieri ei de constiinta .
Raspunsul ar fi aceleasi ca in 2007 cand s-a cerut demisia CPR pentru compromiterea domeniului , invadarea si confiscarea lui de catre structuri straine acestei profesii :
" Colegiul Psihologilor din Romania are datoria de onoare ( daca termenul mai are vreun sens in circumstantele actuale ! ) sa-si asume intrega responsabilitate fata de situatia creata prin care a reusit performanta de a compromite si psihologia , si psihologii , si profesorii , sa-si prezinte demisia “in corpore “ si sa convoace de urgenta alegeri transparente si corecte in prezenta presei.Pana cand aceasta profesie nu va deveni cu adevarat o profesie liberala, respectiv pana cand nu se va delimita de fapt si de drept de mentalitatea, metodele , arsenalul si personalul Securitatii , si pana cand psihologii civili nu se vor delimita de psihologii militari , reiterez si fac publica decizia mea recenta (http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&nr=6&cHash=66417b86bc#opinii) de a nu mai practica aceasta profesie.Deci refuz in mod categoric sa mai fac parte de fapt si de drept din Colegiul Psihologilor din Romania, cu toate consecintele care decurg de aici." 
http://www.alternativaonline.ca/Atitudini0701.html


De atunci a
 trecut un deceniu de (i)legalitati formale , a inceput deja al doilea , povestea continua si va continua multa vreme de aici incolo si spre hazul cetatenilor care se amuza copios de spectacolele oferite gratuit de catre profesionistii acestui domeniu care ar trebui sa ofere in primul rand credibilitate , reputatie sociala , prestigiu moral si profesional , dar ofera exact contrariul acestora. 
Dormiti linistiti psihologi, Colegiul Psihologilor din Romania legal abilitat sub umbrela celor votate de voi vegheaza si lucreaza , dar pentru cine vrea el si nu aveti ce sa-i faceti atata vreme cat Legea 213 va sta in picioare , iar sub aceasta configuratie de faţadă poate restabili oricand grupuri de interese oculte sau structuri preexistente.
Si va sta inca multa vreme de aici incolo ( dupa cea mai simpla estimare a actualei configuratii politice a Parlamentului pana in 2020 sigur , aproape sigur pana in 2024 ).
Faptul ca intre timp am avut si vom avea destine profesionale blocate si vieti irosite , sau ca domeniul autohton fata de psihologia occidentala este ca broasca testoasa la concurenta cu iepurele, nu se mai pune la socoteala .
Singura certitudine este faptul pentru C.P.R. a fost construit inca de la inceput in urma unui studiu de fezabilitate financiara , nu morala :


"Pentru desfasurarea optima a activitatii, s-a mai propus contractarea unei firme care sa realizeze un studiu specific de fezabilitate financiara ( ?! foarte interesant ; parca era vorba de o organizatie profesionala si nu de o firma privata … – s.n.). Toate aceste propuneri au fost aprobate prin votul participantilor. ( s.n.)."

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Psihologia%20romaneasca%20intre%20lege%20si%20ordine%20de%20Sergiu%20Simion.htm

Si asa va ramane cat timp institutia " legal abilitata " va functiona doar sub umbrela unei legi construita in mod special pentru ea.POST SCRIPTUM

Tinerii psihologi  probabil ca respira acum usurati  dupa avalansa de stiri din mass-media despre trimiterea in judecata de catre DNA a  presedintelui Colegiului Psihologilor  din Romania cand de la infiintare si pana acum nimeni nu s-a atins de CPR , dar daca ei cred ca asta  poate rezolva problemele cronice ale domeniului ar trebui sa nu uite proverbul cu „schimbarea regilor”.
In realitate, si timp de 12 ani , conducerea CPR nu a fost formata numai din presedinte chiar daca acesta lucra mai mult de 20 de ore pe zi . 
Scoaterea pe tusa a presedintelui nu va inseamna decat declansarea luptei pentru putere care nu are nicio legatura cu aspiratiile tinerilor psihologi. Acestia si le pot exprima in mod liber eventual in Piata Victoriei , dar dupa 12 ani de domesticire prin metodele CPR  ma indoiesc ca  se vor exprima altfel decat „in cadru organizat” .
Pe de alta parte, citesc amuzat despre elanul revolutionar care a cuprins subit exact vajnicii experti si profesori care au luptat din greu pentru aparitia Colegiului Psihologilor din Romania si care au pus umarul la constructia sa „inca de la inceputuri” cum se exprima unul dintre ei  , dar care acum afirma intr-o forma sau alta ca au suportat „ dictatura” presedintelui CPR  : " In sfarsit, putem sa facem si noi ALEGERI LIBERE!"Ion Duvac 
https://www.facebook.com/experticpr2014/posts/1881495578741850 

 „De ieri insa Mihai Anitei a incetat sa mai existe pentru psihologie: daca mai era nevoie, ziua de ieri a consfintit faptul ca acest om a adus si aduce in continuare deservicii majore de imagine profesiei si institutiei Colegiului (s.n.). Aceasta il descalifica pentru a conduce CPR ori alta asociatie profesionala si pentru a mai lua decizii in numele CPR.” Prof.univ.dr. Eugen Avram, Universitatea din Bucuresti Prof.univ.dr. Ticu Constantin, Universitatea A. I. Cuza din Iasi Prof.univ.dr. Ion Dafinoiu, Universitatea A. I. Cuza din Iasi Prof.univ.dr. Daniel David, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca Prof.univ.dr. Dragos Iliescu, Universitatea din Bucuresti Prof.univ.dr. Mircea Miclea, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Prof.univ.dr. Catalin Nedelcea, Universitatea din Bucuresti Prof.univ.dr. Florin Alin Sava, Universitatea de Vest din Timisoara 
https://www.facebook.com/pg/universitariapsihologie/about/?ref=page_internalCe simplu ar fi fost totul daca toate problemele ar fi aparut numai din cauza presedintelui  care dupa ce a fost votat in doua legislaturi (!)  a devenit brusc singurul vinovat pentru situatia din CPR iar acum este repudiat in maniera clasica conform carei „ partidul nu greseste niciodata, gresesc numai membrii lui ”.  
Toti acesti eroi recenti care lupta pentru „reinstalarea democratiei si a integritatii in CPR”   uita ca timp de 12 ani acesta a avut  o conducere , un comitet director, un consiliu director , comisii , etc. care toate au girat actiunile CPR , deci presedintele nu a fost decat varful aisbergului generat de o lege clocita de interese oculte pentru ca nimeni nu si-a asumat deschis paternitatea ei, dar care va genera acelasi gen de abuzuri cat timp va ramane in vigoare.


Note


http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=42

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Psihologia%20romaneasca%20intre%20lege%20si%20ordine%20de%20Sergiu%20Simion.htm

http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=69

http://www.psihologiaonline.ro/forum-mainmenu-69.html?func=view&catid=21&id=39
http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/renasterea-psihologiei-558301.html

http://www.contributors.ro/cultura/sa-bata-clopotele-pentru-psihologia-romaneasca%E2%80%A6/

https://sergiusimion.blogspot.ro/2015/01/psihologia-din-romania-profesie.html

http://adevarul.ro/news/eveniment/cuibusor-denebunii-colegiul-psihologilor-1_516c337a053c7dd83f0fc62d/index.html .

http://www.presamil.ro/SMM/2005/5/31-40.htm

https://sergiusimion.blogspot.ro/2009/01/psihologia-romaneasca-intre-lege-si.html

http://www.e-scoala.ro/psihologie/master_psihologie_aplicata_in_domeniul_securitatii_nationale.html.

http://www.listamarci.ro/marca-colegiul-psihologilor-din-romania-157925.htm

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8081


http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedintele-colegiului-psihologilor-trimis-in-judecata-de-dna-ar-fi-incheiat-contracte-cu-el-insusi-si-cu-sotia-sa.html

http://www.stiripesurse.ro/eful-colegiului-psihologilor-din-romania-trimis-in-judecata-de-dna_1187384.html

http://www.alternativaonline.ca/Atitudini0701.html

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Psihologia%20romaneasca%20intre%20lege%20si%20ordine%20de%20Sergiu%20Simion.htm

Niciun comentariu: