Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 20 martie 2017

Propaganda ruseasca in Romania si vectorii ei mai vechi sau mai noi


In ultimul deceniu ne-am trezit in presa romaneasca cu vedeta Vasile Ernu ( „nascut in URSS” ) care afirma ca Romania este un stat artificial (http://adevarul.ro/moldova/social/de-romania-republica-moldova-state-artificiale-exploda-bomba-sociala-europae-1_52e262f0c7b855ff56c2958d/index.html ), 
lăuda mineriadele si minerii pe care ii vedea ca pe niste „eroi antici ” si care spunea ca romanii put :
” În tradiţia culturală romînească există o dominaţie a unui discurs elitist, conservator şi rupt de talpa ţării (s.n.). Establishmentul cultural românesc chiar dacă este încălţat de o generaţie, maxim două (s.n.), se comportă de parcă sînt toţi fii de aristocraţi, se cred aleşi şi cu sînge divin. Şi-a trădat total menirea şi lupta pentru a reprezenta interesele şi nevoile paturilor de jos în faţa puterii. Ei au devenit parte a puterii. Ţăranii, bunicii lor adică, sînt leneşi, beţivi şi put (s.n.)”

Vasile Ernu - Cuvîntul “ortac” sună aproape ca numele unor eroi antici care între timp au fost diabolizaţi de presa mainstream de la noi  
http://www.criticatac.ro/27993/cuvintul-ortac-sun-aproape-ca-numele-unor-eroi-antici-care-intre-timp-au-fost-diabolizai-de-presa-mainstream-de-la-noi/

Si cu toate acestea a fost  trimis sa  reprezente Romania la targul de carte de la Istanbul ( https://www.facebook.com/pg/atac.crtic.critic.atac/photos/?tab=album&album_id=868843899901322).

Ne-am trezit recent cu prietenii si propagandistii lui Dughin exact in sala „Ion Ratiu’ din Palatul Parlamentului unde fac propaganda ideilor dughiniste si putiniste (http://www.digi24.ro/opinii/vocea-rusiei-se-aude-din-ce-in-ce-mai-tare-in-parlament-685443) .

Ne trezim acum cu un ziarist roman absolvent al SNSPA , cu master in Studii de Securitate si Analiza Informatiei ,etc. si autor al cartii „ Securitatea Naţională a României în era globalizării” care , desi stie foarte bine ca Romania este in NATO  face reclama puternica nu unui ziarist al unei tari din NATO ci unui ziarist din Rusia lui Putin care considera NATO drept dusman :


”Dle Morozov, sunteţi prezentat drept un “jurnalist de calibru” în presa din România, dar în acelaşi timp sunteţi un personaj nu îndeajuns de bine cunoscut pentru publicul larg. Povestiţi-ne puţin despre activitatea dumneavoastră.”
(http://adevarul.ro/news/politica/exclusivinterviu-jurnalistul-rus-nikolai-morozov-sfert-veac-bucuresti-1_58cf14df5ab6550cb87e700b/index.html)


Calibrul jurnalistului rus se vede exact din modul comic in care nu neaga dezinformarea de care este acuzat :



Este adevarat că aţi relatat că în noaptea dinspre 21 spre 22 decembrie au fost ucişi 5.000 de oameni în Piaţa Universităţii, deşi numărul real ar fi fost de doar 49 victime la nivel naţional?

Aş vrea să mi se demonstreze articolul meu cu această cifră (?! -s.n.). Este absurd. Ajunge să te uiţi la Piaţa Universităţii ca să-ţi dai seama că probabil acolo nici nu încap 5.000 de oameni (s.n.). Deci, este o minciună ( s.n.). Şi mă miră pentru că autorul acestui articol (http://inpolitics.ro/moscova-se-asteapta-la-evenimente-majore-rusia-si-a-retrimis-la-bucuresti-corespondentul-de-la-revolutie_18435745.html ) de regulă scrie texte serioase.” (http://adevarul.ro/news/politica/exclusivinterviu-jurnalistul-rus-nikolai-morozov-sfert-veac-bucuresti-1_58cf14df5ab6550cb87e700b/index.html)

Hazul este acela ca dorind cu orice pret sa faca reclama „"Corespondentului agenţiei TASS care a vazut totul" (cf. Ion Cristoiu) si care a avut rubrica permanenta in „Zig-zag” respectiv in „Express Magazin”, articolul de fata reuseste performanta de a ridica mari semne de intrebare pentru cititorii care nu mai inteleg cum un disident urmarit de Securitate si arestat la domiciu ca Mircea Dinescu se intalnea totusi cu corespondentul agentiei TASS si ii dadea carti cu dedicatie , cum acelasi corespondent se intalnea cu Andrei Plesu si primea si de la acesta carti cu dedicatie sau cum il vizita pe Ion Cristoiu inainte de 1989 la redactie (…) pentru ca acesta sa-i ofere intregul manuscris al „"Istoriei literaturii române proletcultiste" (sic!) .

Interesante prietenii rusesti si interesante "disidente" romanesti care ne explica poate cel mai bine geneza si specificul megasistemului politic , social si cultural de la noi in care schimbarile au loc doar pe ici pe colo , dar in realitate trecutul, prezentul si viitorul stau inca pe aceeasi piloni fundamentali.

Niciun comentariu: