Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 3 martie 2017

Raportul dintre competenta profesionala si prestigiul social



Logica zonei crepusculare



Ipoteza I 

Proiectele SIVECO România înscrise în ediţia 2017 a competiției European IT & Software Excellence Awards 2017  au obţinut 5 nominalizări, la categoriile Public Sector and Utilities Solution of the Year, Storage/Information Management, Solution of the Year, Vertical Solution of the Year, Government/Utilities Solution of the Year şi Vertical Market Solution of the Year.
http://cursdeguvernare.ro/siveco-5-nominalizari-in-finala-european-it-software-excellence-awards.html



Ipoteza II

Contractorul principal, SIVECO Romania, este un partener constant al institutiilor de stat, primind sute de milioane de euro din contracte publice. Recent, in urma unei licitatii restranse, firma a castigat un contract de 2,75 milioane euro cu Armata, pentrua realiza un sistem informatic de sprijin al actiunilor militare (SISAM). Tot in ultimele luni, a mai castigat contracte de la Primaria Bucuresti, Ministerul Comunicatiilor si Nuclearelectrica.
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1015258-cine-este-siveco-firma-care-conceput-soft-pentru-agricultura.htm



"Sistemul ca sa-l poti folosi trebuie sa ai ceva cunostinte de IT si nu putine. Softul este prost facut , neintuitiv , consuma extrem de multe resurse si se misca foarte greu chiar si pe un i5 cu 8 gb ram.
Sistemul asta e o mare bataie de joc pe care daca l-ar vedea un IT-ist n-ar da nici 5 000 euro pe el (ma refer aici doar la soft). Ei bine … statul a platit 184 milioane de euro pentru el.
Partea care nu merge si anume softul este facut de Siveco si e o mare porcarie … asa mare incat majoritatea medicilor au fost nevoiti sa cumpere licente la alte softuri care fac practic acelasi lucru doar ca mult mai repede corect si fara probleme ba mai mult … au multe functii in plus cum ar fi raportare periodica sau printarea directa a retetelor ca sa nu se mai scrie la mana. Doar ca asta inseamna o cheltuiala lunara in plus pentru medici si trebuie sa-si asigure si mentenanta la acele softuri paralele … care nu e tocmai ieftina."
http://amfms.ro/bataia-de-joc-din-sanatate-si-scandalul-ce-urmeaza-sa-izbucneasca-din-cauza-sistemului-informatic-de-184-milioane-de-euro-care-nu-a-functionat-nici-2-zile-legate-de-cand-a-fost-lansat/

Nouă ne pasă de fiecare dată când sunt incidente în Platform Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) și ne implicăm, în mod operativ și constructiv ori de cate ori sunt vizate aspecte din aria noastră de competență.
-Faptul că aplicațiile informatice sunt interfața pe care utilizatorii o cunosc în raport cu sistemele informatice generează, din păcate, percepția greșită că acestea nu funcționează, când în realitate cauzele disfuncționalităților sunt, de obicei, mult mai complexe.
http://amfms.ro/siveco-drept-la-replica-la-bomba-sta-sa-explodeze-medicii-si-farmacistii-sunt-umiliti-pentru-mizeria-de-soft-a-celor-de-la-siveco/


” „Potrivit unor surse judiciare, Siveco ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip “fantomă”. În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip “fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei Siveco, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.”

"Fostul preşedinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată joi, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice."


Tertium non-datur. Deci, cine minte ? 

Niciun comentariu: