Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

sâmbătă, 18 martie 2017

Test financiar pentru democratie , ONG-uri si cetateni . Pseudo-dialoguri civice


O postare pe Facebook despre FONDUL PENTRU DEMOCRATIE atrage atentia cetatenilor interesati de democratie si statul de drept : https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10212478388457875?pnref=storyFoarte straniu ! Ok, donam , dar CUI   si PENTRU CE  ?
Fondul pentru democratie (https://fondulpentrudemocratie.ro/) pentru care Valeriu Nicolae  vrea sa donam, la “Cine suntem ?” arata de fapt 3 (trei)  entitati (#600 pentru democratie ; https://g4d.ro/ ; http://www.centras.ro/ ) dintre care prima este de fapt un grup informal ( cine doneaza unui grup informal  si despre care nu stie nimic ?!)  care vrea sa  sustina in acelasi timp “jurnalismul pentru investigatie si reforma clasei politice” ( nu se spune si cum !) , a doua este o entitate separata care se ocupa de observatorii electorali, iar a treia este o organizatie…care se ocupa de organizatii (?!) .  

Pe scurt, haos total, incoerenta, paralelisme , organizatii anonime in bucla si care isi arunca intre ele stafeta si banii ,  si o singura certitudine,  aceea ca cetatenii trebui sa doneze in nume propriu bani, dar adrisantul este pretutindeni si nicaieri si cat se poate de necunoscut  cu scopurile lui cu tot. 

Update. 

"Dialogul" care a urmat pe Facebook este unul foarte interesant. In mod logic aparatorii din oficiu ai cauzei au sarit in apararea ei , dar fara sa incerce un raspuns la intrebari pentru ca in logica unora a pune intrebari inseamna a contesta si a ataca.
Dintre aceste raspunsuri se detaseaza unul de o rara agresivitate care nu are nici o legatura cu societatea civila si cu spiritul ei, dar pretinde ca o apara (!) :

A aparut si raspunsul initiatorului :
Acesta , surpriza, recunoaste ca nu prea explica ce fac , ca fac si greseli , ca doresc sincer sa le rectifice si sa faca lucrurile cat mai bine,etc., in schimb trimite cititorii sa caute acul in carul cu fan pe un blog unde este prezentat proiectul vag al unui fond cu doua prezumate consilii directoare dintre care unul nu s-a constituit inca pentru ca nu se stie cine face parte din el ( https://valeriucnicolae.wordpress.com/2016/12/13/incercand/ ) si acestea nu au de fapt legatura cu postarea care solicita deja donatii in numele a 3 organizatii . Adica , la fel ca si sustinatorii, nu raspunde la nicio intrebare. 

Niciun comentariu: