Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

joi, 6 aprilie 2017

Dialog in spatiul public intre Dacian Ciolos ( fost prim-ministru ) si Mirel Curea ( redactor sef adjunct Evenimentul Zilei )


Spatiul public ( aici intra inclusiv retele sociale si mediul virtual ) este al tuturor si prima regula in dialogul si in comunicarea publica ar trebui sa fie respectul aratat interlocutorului si respectul etichetei la fel cum educatia in scoli ar trebui sa inceapa ( si nu se stie de ce nu incepe cu acestea nici dupa 27 de ani...)  cu bunul simt , igiena , limbajul decent, respingerea vulgaritatii , respectul drepturilor , sentimentelor si spatiului personal al celorlalti semeni, respectarea etichetei si normelor  sociale, etc.  :

Din nefericire, codului bunelor maniere este propus cu insistenta doar cetatenilor obisnuiti , iar primii care il incalca sunt exact cei care ar trebui sa-l respecte si sa ofere un exemplu celorlalti . Cele doua exemple de mai jos sunt edificatoare pentru modul in care au inteles sa se exprime in spatiul public doi ziaristi si "manuitori ai codeiului ".  
1. Mirel Curea 

Sursa :  reddit.com/r/Romania/
https://www.facebook.com/dacianciolos/2. Doru Buscu 
http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1196919390
In cazul manifestarii unor asemenea comportamente, atitudini si mentalitati in mass-media romaneasca ( inclusiv in spatiul virtual ) , profesorul Peter Gross are o concluzie devastatoare : 


"….cultura este principala problemă. Ea definește modul în care lucrează sistemul politic sau alte sisteme și instituții ale unei societăți .... Așa că nu politica, nu economia, nu alte lucruri care de obicei definesc un sistem sunt principalii vinovaţi de starea mass-media, ci cultura, valorile, atitudinile, pentru că asta se traduce în practici și aici e problema cea mai mare”

( Peter Gross – Intoarcere in laboratorul romanesc. Mass-media dupa 1989, Editura Nemira, Bucuresti, 2015 .)

Niciun comentariu: