Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 august 2017

Mentalitatea de buncar in cadrul managerilor de top


Un articol aparut recent pe Contributors.ro ( Dragos Damian - Institutul Cantacuzino devine unitate militara in subordinea Ministerului Apararii. O masura salutara. Dar cum protejam restul de peste 40 de fabrici de medicamente din Romania?) uluieste si deconcerteaza cititorul pentru ca pare scris de un militar sau de un adept al servicilor secrete. Primul motiv este acela ca o persoana civila si cu statutul autorului (http://www.businessmagazin.ro/lideri/top-100-cei-mai-admirati-ceo-dragos-damian-director-general-terapia-ranbaxy-16193355 ) pledeaza in mod inexplicabil pentru o conducere militarizata despre care singur recunoaste ca nu ofera nimic concret :
„ … in cele din urma Institutul Cantacuzino a ajuns la MApN. In acest moment mie mi se pare o idee foarte buna, chiar daca masura nu rezolva decat o etapa administrativa (s.n.) si nu ofera inca un plan de corectie (s.n.) si preventie(s.n.).”.

Al doilea motiv este acela ca ceea ce pare initial o nuanta devine indubitabil o certitudine „securizanta” pe care autorul o afirma singur si cu tarie :
„Eu insumi am chiar o satisfactie personala, pentru ca semnalam in opinii anterioare ca “(…) sunt tari gata sa securizeze prin paza militarizata producatorii de vaccinuri in asa fel incat sa se evite o eventuala agresiune de tip terorist (…)”.

In acest caz apare intrebari cu adevarat captivante . Afirmand convingeri militariste prin care nu mai face distinctia intre paza militara a unei institutii si conducerea militara a acesteia, cum a rezistat atunci in fruntea unui ONG eminamente civil ( http://www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate?f_idc=2577) care apara interesele unor mari companii („ Actavis, AC Helcor, B. Braun, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva. Companiile membre ale APMGR au o contribuţie anuală de 1,5% din PIB, asigură 8.000 de locuri de muncă directe şi alte 15.000 indirecte, multe dintre acestea fiind înalt calificate. În ultimii 5 ani, companiile au realizat investiţii de peste 500 milioane RON în procese de retehnologizare, modernizare şi dezvoltare „ ) si al carui presedinte este ?
In al doilea rand, cum se impaca acest discurs recent de tip militarist cu un alt tip de discurs pe care autorul l-a sustinut anul trecut pentru „tinerii executivi care schimba lumea "?
( http://www.businessmagazin.ro/opinii/opinie-dragos-damian-ceo-terapia-a-sun-pharma-vrei-sa-devii-tanarul-executiv-care-schimba-lumea-iata-cum-15550362 )
In acest caz tinerii vor afla despre autor si din datele disponibile pe Internet ceva de genul :
http://www.contributors.ro/author/dragos-damian/?bio ( Presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania ) 
http://www.businessmagazin.ro/lideri/top-100-cei-mai-admirati-ceo-dragos-damian-director-general-terapia-ranbaxy-16193355

Adica unul dintre cei mai admirati CEO din Romania ( respectiv din sectorul privat ) care anul trecut invata tinerii executivi „sa schimbe lumea” , suspina acum din proprie initiativa dupa o conducere militarizata ?! Nu suna de-a dreptul straniu ?
Dar autorul nu s-a oprit aici si a facut greseala strategica sa puna intr-o cheie conspirativa intrebari retorice la care cel mai bun raspuns il poate da exact persoana sa care se afla in centrul problemei si este direct interesata de aceasta :

1. Cine are interesul sa inchida fabricile de medicamente si materiale sanitare din Romania?
2. Cine are interesul sa blocheze intiativele de corectare ale taxei clawback?

In final, articolul pare scris din obligatie externa ( ca si in cazul justitiei, trebuie testata periodic si reactia opiniei publice, nu ? ) si nu din necesitate interna , dar in acest mod indeparteaza fara sa vrea membrii asociatiei pe care o conduce deoarece acestia afla ce urmareste de fapt , dar si tinerii executivi pe care vreti sa-i consilieze pentru ca nici unii nici altii nu vor fi foarte incantati sa afle ca un manager de top din sectorul privat pledeaza pentru un management militar al unui domeniu prin excelenta civil.
Hazul este ca in final indeparteaza si cititorii pentru ca dupa atatia ani in care acestia s-au fript cu atatea ciorbe , acum sufla si in iaurt.

Niciun comentariu: