Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

luni, 7 august 2017

Român din Norvegia: „De asta nu mai vin, mă, în România!”Diferenta de sistem intre penitenciarul social romanesc bazat pe prezumtia de nevinovatie a vinovatilor ( infractorii si hotii au mai multe drepturi decat cetatenii onesti )  si prezumtia de vinovatie a  cetatenilor onesti , si o democratie occidentala cu traditie :Foto : Ziarul Financiar
Un român din Norvegia a simţit pe pielea lui diferenţa între Fiscul din România şi cel din Norvegia. Dacă la noi conturile i-au fost blocate pentru 30 de lei şi a pierdut două zile să le deblocheze, în Norvegia l-au întrebat direct dacă are probleme cu afacerile şi dacă vrea o amânare de 6 luni.

Pe Facebook, Costin Staicu a scris: „Un prieten (fost jurnalist roman) din Norvegia – proaspat dublu cetatean romano-norvegian – imi scrie: 
 „Un prieten (fost jurnalist roman) din Norvegia – proaspat dublu cetatean romano-norvegian – imi scrie:
Bai, am uitat sa-mi achit darile luna trecuta la Fisc. Azi dimineata, a treia zi dupa termenul limita la care trebuia sa virez banul, vin doi indivizi in costume inchise la culoare, acasa la mine. Erau “portareii”. Eram gata sa le spun ca imi achit contributiile in cateva ore ca uitasem, dar n-am mai apucat. M-au intrebat daca imi merg prost afacerile si daca am nevoie de o scutire de maxim 6 luni la plata, atata permite legea.
Trebuia doar sa semnez ca dupa 6 luni “depun toate eforturile” sa revin la zi. Fara penalitati, fara amenintari, sa decid cum mi-ar fi mie mai usor… Am achitat – fireste ca aveau la ei POS-uri- si au plecat in treaba lor.
Imi amintesc cum in Romania mi-au blocat conturile pentru 30 de lei si mi-a luat doua zile de alergatura intre administratiile financiare, Trezorerie samd ca sa le deblochez (desi Fiscul roman avea de fapt SA IMI DEA BANI pentru impozite platite in avans minus contributii restante).
De asta nu mai vin, mah, in Romania!”

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/roman-din-norvegia-de-asta-nu-mai-vin-ma-in-romania-16674846N.B.  In aceasta dimineata  "Radio Romania" relata ca in judetul Bistrita la serviciul Pasapoarte se elibereaza 200 de pasapoarte zilnic,  programul functionarilor fiind de 12 ore 
( 07.00 - 24.00 ) .

Niciun comentariu: