Recent a aparut un foarte interesant anunt al Grupului pentru Dialog Social care isi rezerva dreptul de a da in judecata pe Victor Roncea si Evenimentul Zilei pentru "numeroase asertiuni calomnioase si insultatoare care cad sub incidenta legii " :
ANUNȚ GDS
Articolele incriminate sunt :
GDS a fost fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu (I)
https://evz.ro/brucan-walter-roman-grup-dialog-social-liiceanu-plesu.html
GDS, fondat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, împreună cu un agent sovietic și unul maghiar (II)
https://evz.ro/gds-fondat-de-andrei-plesu-si-gabriel-liiceanu-impreuna-cu-un-a.html
Afacerea privatizării Humanitas de către Pleșu și Liiceanu, într-un dosar aflat la CEDO
https://evz.ro/afacerea-privatizarii-humanitas-de-catre-plesu-si-liiceanu.html
https://adevarul.ro/locale/zalau/cum-ajuns-silviu-brucan-dea-lectii-democratie-cerut-condamnarea-moarte-maniu-coposu-detalii-biografia-unui-stalinist-notoriu-1_569e57a137115986c6aec618/index.html) ,
, dupa aceea era preocupat de problemele socialismului :
, iar in final a devenit un fel de guru al democratiei post-revolutionare care prezida dialogurile Grupului pentru Dialog Social :
Sediul GDS – Ianuarie 1990. Silviu Brucan si subalternii lui: Alin Teodorescu, Calin Anastasiu, Stelian Tanase, Gabriel Liiceanu, Gabriel Andreescu, Dinescu, s.a. Foto: Dinu Lazăr |
Marea problema recunoscuta chiar de catre unul dintre fondatorii Grupului de Dialog Social este modul straniu in care evoluat aceasta organizatie ( https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/ce-mai-inseamna-gds ) , dar mai ales traiectoria absolut surprinzatoare pe care s-au inscris ulterior unii dintre intelectualii publici ai acelor ani .
Daca cinismul stalinistului Brucan devenit " profesor de democratie " ( apud Lucian Mandruta ) nu a mirat pe nimeni , traseismul politic si civic al unor fondatori si membri ai Grupului de Dialog Social a fost o adevarata schimbare la fata , un şoc pentru orice constiinta morala si in acelasi timp o lovitura mortala pentru societata civila. Anticomunisti convinsi in 1990 , unii dintrei ei au virat ulterior ( direct sau indirect) catre fortele antidemocratice gen PSD sabotand societatea civila chiar din interiorul ei.
Coroborat si cu alte evolutii din spatiul civic , rezultatul general a fost un colaps al societatii civile care poate explica ascensiunea neingradita a unei clase politice primitive ramasa fara adversar si aparitia pericolului major al transformarii statului de drept intr-un stat al penalilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu