Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 7 octombrie 2019

Dilema romaneasca. Poti construi o lume noua cu personalitatile lumii vechi ?



Sursa : https://adevarul.ro/entertainment/tv/Seful-papaya-advertising-mesaj-dur-cei-l-au-atacat-mihai-Sora-campania-emag-nu-dreptul-aruncati-noroi-nesimtitilor-1_5d971b92892c0bb0c64031db/index.html





Recenta reclama folosita de eMAG in care apare filozoful Mihai Șora a generat o disputa aprinsa in societatea romaneasca . In acest caz problema nu mai este legata de o personalitate culturala sau alta sau de trecutul ei  , ci este una de principiu si anume cum poate o personalitate culturala ( un filozof, un scriitor, etc. ) sa aiba un acelasi succes in doua sisteme politice antagonice. 
Despre aceasta dilema a existat o discutie mai veche pe Contributors.ro ( http://www.contributors.ro/cultura/dreptul-de-a-admira/#comment-290315) , dar aceeasi dilema a aparut  intr-un articol recent pe aceeasi platforma ( Dorin Dobrincu - Câteva observații în jurul „cazului” Mihai Șora). 
Comentariul de mai jos postat pe forumul acestui articol se refera la aceasta dilema ( interventia reprezentatului eMAG citata in comentariu de mai jos desfiinteaza dialogul si reinfiinteaza dreptul la insulta *) :  




Sursa : http://www.contributors.ro/editorial/cateva-observa%c8%9bii-in-jurul-%e2%80%9ecazului%e2%80%9d-mihai-%c8%99ora/#comment-389656



N.B. Acest comentariul a fost publicat , dar  mult mai tarziu : 






Note 

*) https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1440530116095933&id=100004168755328


Foarte interesant un comentariu anonim din 08.10.2019 care sintetizeaza in mod cinic esenta chestiunii  , decodifica intentiile electorale si consecintele multiple ale unui asemenea demers :








2 comentarii:

Anonim spunea...

Referitor la cenzura platformei, cum ati mai scris, au intarziat intentionat postarea, apoi doar pt ca aveti blog au publicat comentariul.

Din cate stiu, dl Cranganu, de obicei nu abuza de cenzura dar cred ca i s-a impus, pt ca, tot asa cum ati mai scris, unii autori, ca cei enumerati de dvs. (Andrada Ilisan, ș.a.) au mai multa influenta/sustinere intre moderatori.

O alta autoare a scris intr-un articol, explicit ce scrie pe placutele anti-PSD (:)) iar unele comentarii ajung la cearta, insulte, amenintari dar cenzura se activeaza doar cand indraznim sa contrazicem unele articole, oricata politete am avea.

Ca suprema ironie/ipocrizie a fost publicat articolul numit "libertatea presei si captura media", dar contributors.ro nu doreste presa libera, nu acorda drept la exprimare, la cuvant, la replica, ci foloseste exact metoda dictatoriala/totalitara pe care o critica atat de vehement.

Sergiu Simion spunea...

Asta este.