Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 13 octombrie 2019

Psihologul Daniel David , dragostea, rock-ul romanesc si " piesa care a crescut natalitatea in Romania"



Sursahttps://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-dragostea-explicatii-psihologice-piesa-care-crescut-natalitatea-romania-1_5da1d2aa892c0bb0c682b4ff/index.html


Dupa o reclama comerciala recenta si extrem de originala in care filozoful Mihai Sora dezbate problema libertatii , nici psihologii nu raman mai prejos .
Un articol aparut in ziarul " Adevarul" ( Remus Florescu - VIDEO Dragostea, între explicaţii psihologice şi piesa „care a crescut natalitatea în România) ne anunta ca o enigma care tine de eternul omenesc, respectiv iubirea, a fost , in sfarsit , rezolvata in mod stiintific. 

Dupa ce a prezentat cu cativa ani in urma psihologia poporului roman " analizand 50.000 de subiecti de la 2 ani la +80" *), psihologie in care a mai ramas doar  o singura enigma **)   psihologul clujean Daniel David mai bifeaza inca o reusita de exceptie pe care o comunica la un concert-dezbatere si intr-un mod interactiv ( " Psihologie si rock" ) :

„După ani de studii (referitoare la dragoste-n.r.), există trei factori principali care definesc relaţia de iubire: pasiunea, intimitatea, angajamentul. Când le ai pe toate trei, iubirea e puternică şi stabilă. E drept, uneori ai doar două şi acestea apar în diverse combinaţii. Vă recomand (s.n.) să ascultaţi cu atenţie următoarele melodii ale formaţiei Compact pentru a observa cum apar cele 3 elemente(s.n.), iar apoi puteţi să analizaţi şi cum apar acestea în relaţiile voastre (s.n.). Repet: pasiune, intimitate, angajament(s.n.) .” 

Psiholog Daniel David
Sursa : https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-dragostea-explicatii-psihologice-piesa-care-crescut-natalitatea-romania-1_5da1d2aa892c0bb0c682b4ff/index.html


Problema este ca si in acest caz avem o enigma de genul " oul sau gaina" . Nu este clar daca anii de studii asupra " relatiei de iubire"  amintiti de psiholog au fost facuti inaintea aparitiei melodiilor nemuritoare ale formatiei Compact sau dupa aparitia lor, dar chestiunea a fost transata in mod pragmatic de invitatul concertului-dezbatere :  


" A preluat cuvântul Paul Ciuci, solistul Compact, care a anunţat astfel piesa „Fata din vis”:


„Următorul cântec a crescut natalitatea în România "

Sursa : https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-dragostea-explicatii-psihologice-piesa-care-crescut-natalitatea-romania-1_5da1d2aa892c0bb0c682b4ff/index.html


Daca aceasta este prima conferinta - concert - dezbatere interactiva de acest gen organizata de noua psihologie romaneasca  , ramane ca cetatenii sa intuiasca singuri  cum vor suna  temele urmatoarelor sezatori cultural-artistice si despre ce vor fi acestea ***) . 
Pana una alta , dupa noua psihologie , avem deja o certitudine care ne arata si directia in care mergem cu " variabilele psihologice"  cu tot  :

" ...trebuie sa ne clarificam proiectul de tara pe care il avem in uniunea europeana ...iar caracteristiciele psihologice, fara sa fie singurele , constituie un factor fundamental (s.n.) care sta la temelia acestui proiect de tara "

Daniel David






Note 

*) "pentru a intelege corect profilul psihologic al romanilor, am analizat toate studiile de specialitate publicate pana in ianuarie 2015 pe aceasta tema si am demarat o serie de studii proprii. Totalul subiectilor care au intrat in studiile analizate/derulate de noi depaseste 50.000 de romani, din diverse zone ale tarii, cu varste de la 2 ani la +80 (multe analize fiind pe esantioane reprezentative national)"

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-19787285-psihologia-poporului-roman-concluziile-unei-cercetari-facute-data-100-ani-cum-suntem-cum-credem-suntem-cum-vrem-fim.htm


**) „Foarte interesant la români este că, la aceleşi profil psihologic de adâncime, în funcţie de context, profilul de suprafaţă este diferit (?!-s.n.) . Adică cineva care gândeşte pe formula «las’ că merge şi aşa», într-un alt context poate deveni responsabil şi muncitor. Te aştepţi ca, dacă cineva e leneş şi neinteresat de rigoare în ţară, să fie «şmecher» peste tot (s.n.) ”

Sursa : https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/studiu-s-a-schimbat-poporul-roman--ultimul-secol-spiritul-turma-complexul-inferioritate-1_5344d8450d133766a89f16fe/index.html







***) Cei care vor sa devina preoti o pot face numai in urma unui test psihologic (http://www.tion.ro/examen-la-timisoara-pentru-cei-care-vor-sa-devina-preoti-testarea-psihologica-proba-eliminatorie/2196972 ). Recent o vedeta PROTV care joaca roluri de betiv  vrea sa trimita la psiholog inclusiv politicienii ( https://stirileprotv.ro/stiri/interviurile-lui-vitalie/celentano-presedinte-ce-i-ar-obliga-pe-politicieni-sa-faca-daca-ar-fi-sef-de-stat.html) . Daca aceasta tendinta se va mentine,  vom deveni probabil prima tara din Uniunea Europeana care are toti cetatenii examinati psihologic.

Niciun comentariu: